2014-02-21 09:50:25
Φωτογραφία για Κλίμα απαγόρευσης της συμμετοχής της Χρυσής Αυγής στις προσεχείς ευρωεκλογές...!!!
Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος  

Καλλιεργείται σιγά-σιγά το έδαφος για την απαγόρευση της συμμετοχής της Χρυσής Αυγής στις προσεχείς ευρωεκλογές, 

μετά και την τελευταία κίνηση των ανακριτριών, της Ιωάννας Κλάπα και της Μαρίας Δημητροπούλου που έστειλαν έγγραφο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διαβιβαστεί  στη Βουλή ζητώντας την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας και για τους άλλους 9 βουλευτές της ΧΑ (Ελένη Ζαρούλια, Νικόλαο Κούζηλο, Αντώνιο Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Δημήτριο Κουκούτση, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Μιχαήλ Αρβανίτη), οι οποίοι δεν κατηγορήθηκαν ως τώρα για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση. 

Η κίνηση αυτή ανατρέπει τα έως σήμερα δεδομένα και δημιουργεί μια νέα κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, 90 ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την αναμέτρηση για την τοπική αυτοδιοίκηση.  

Η δικαστική εξέλιξη έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά την τελευταία δημοσκόπηση της GPO που έδειξε ότι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στην πρόθεση ψήφου έχουν υποχωρήσει σημαντικά, αφού συγκεντρώνει πλέον ποσοστό 7,2%, ενώ έναν χρόνο πριν ήταν στο 10% και το Νοέμβριο του 2012 στο 10,3%. 

Σε μια χρονική περίοδο που το 62,4% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, ενώ το 32,8% απαντά «όχι» ή «μάλλον όχι», η δικαστική εξουσία γέρνει προς την πρώτη εκδοχή, για την οποία το 77,3% αν και την συμμερίζεται,. εκτιμά ότι εν τούτοις τα ποσοστά της παραμένουν υψηλά επειδή εκμεταλλεύεται τη δυσαρέσκεια των πολιτών από την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση. 

Τις τελευταίες ώρες επανήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου η συζήτηση για το εάν υπάρχει ή όχι τρόπος ώστε να αποκλειστεί η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις επερχόμενες ευρωεκλογές με τη σημερινή ονομασία και τα σύμβολά της. 

Νομικοί, βουλευτές της ΝΔ, όπως ο Μάκης Βορίδης, υποστηρίζουν ότι μπορεί με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο να απαγορευτεί η συμμετοχή του ναζιστικού αυτού μορφώματος. 

Υπάρχουν όμως και πρωθυπουργικοί σύμβουλοι που κάνουν δεύτερες σκέψεις τονίζοντας ότι οι διατάξεις του Συντάγματος λειτουργούν αποτρεπτικά και παρέχουν πλήρη προστασία του δικαιώματος συγκρότησης πολιτικών οργανώσεων. 

Σε αυτό το κλίμα ορισμένοι υπουργοί μιλάνε για το επιχείρημα της «θυματοποίησης» των ναζιστών που μπορεί να λειτουργήσει μπούμερανγκ για ένα τμήμα των ψηφοφόρων που αρέσκεται στην συνωμοσιολογία και θεωρεί ότι υπάρχει πλεκτάνη. 

Τον τελικό λόγο θα τον έχει ο Αντώνης Σαμαράς που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι πρέπει να γίνει, αν και από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί κατά της Χρυσής Αυγής με βαρύτατους χαρακτηρισμούς. 

Κορυφαίοι υπουργοί υποστηρίζουν όμως ότι η απαγόρευση της Χρυσής Αυγής με νόμο θα ήταν αλυσιτελής. Και αυτό, διότι, όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές της, ελλείψει ειδικής συνταγματικής διάταξης για την αυτοδίκαιη έκπτωσή τους (αντίστοιχης με το άρθρο 58 παρ. 6 των Συνταγμάτων της δικτατορίας), δεν θα έχαναν τη βουλευτική τους ιδιότητα. Τούτο σημαίνει ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν το «θεάρεστο» έργο τους και να κατέλθουν στις επόμενες εκλογές με άλλο όνομα. 

Επομένως η μόνη δυνατότητα για να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή είναι μόνο στην περίπτωση που η ευθύνη από την δράση των μελών του κόμματος κρίνεται ποινικώς κολάσιμη αντίστοιχη με εγκληματικές πράξεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του ποινικού δικαίου και των ποινικών νόμων. 

Ιδιαίτερη σημασία έχει και η προ μηνός επισήμανση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κήρυξη της Χρυσής Αυγής ως παράνομης οργάνωσης. «Πρέπει να καταπολεμηθεί με πολιτικά προγράμματα. Η απαγόρευσή της δεν είναι μια καλή ιδέα, διότι το αποτέλεσμα θα ήταν η αύξηση της επιρροής της» τόνιζε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Σε αυτή την συγκυρία το Μέγαρο Μαξίμου αν και έχει σε απόσταση τον Βύρωνα Πολύδωρα, θεωρεί την πολιτική του κίνηση ένα ανάχωμα στην Χρυσή Αυγή και κρίνουν ότι υπό προϋποθέσεις μπορούν μελλοντικά να συνομιλήσουν πολιτικά μαζί του και γιατί όχι, εάν το επιβάλλουν οι συνθήκες να συνεργαστούν. 

«Το κόμμα του Πολύδωρα θα είναι μια αντιμνημονιακή λαϊκή Δεξιά όπου πράγματι θα μπορέσει να πάρει ψηφοφόρους ή εν δυνάμει ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής» αναφέρει κεντρικό στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου και απλά θυμίζει την παλαιότερη φράση του Πρωθυπουργού για το ναζιστικό μόρφωμα του Μιχαλολιάκου: «Αυτοί δεν θα κατέβουν στις εκλογές. Δεν θα το επιτρέψω». Και ο νοών νοείτο Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/325916/klima-apagoreyshs-ths-symmetoxhs-ths-xryshs-ayghs-stis-prosexeis-eyrwekloges#ixzz2twNlpsZC
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δοκιμάστε ρούχα online! [video]
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δοκιμάστε ρούχα online! [video]
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ