2014-02-21 14:22:12
Φωτογραφία για Χρησιμοποιούνται σαν «κρέας» για τα κανόνια [Photos]
Για τους αστυνομικούς που βρίσκονται αρκετές μέρες μπροστά από το προεδρικό μέγαρο έκανε αναφορά η ιστοσελίδα Kiev post. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα δείτε πως ο προαύλιος χώρος του Προεδρικού Μεγάρου έχει γίνει το «σπίτι» των αστυνομικών, οι οποίοι εδώ και αρκετές μέρες βρίσκονται στο σημείο.

Η πρώτη αντίδραση μόλις είδαν τον δημοσιογράφο στο σημείο ήταν να του ζητήσουν να δουν τα βίντεο που δείχνουν τους ελεύθερους σκοπευτές να πυροβολούν. Δεν ήξεραν αν οι φήμες ήταν αληθινές.

Πολλοί από αυτούς βρίσκονται εκεί για αρκετές μέρες χωρίς διάλυμα, χωρίς να έχουν αλλάξει ρούχα ή να πλένονται σωστά. Μεταξύ αυτών υπάρχει και μια «χούφτα κληρωτών» οι οποίοι βρίσκονται εκεί για τρεις μήνες, όπως αναφέρουν οι ίδιοι.

Τα «στρατεύματα» αυτά αποτελούνται από κληρωτούς στρατιώτες και συμβασιούχους, όλοι τους ηλικίας μεταξύ 18 και 25 ετών. Αυτοί είναι η πρώτη δύναμη κρούσεις μπροστά από τους άνδρες των ΜΑΤ.

Χρησιμοποιούνται σαν «κρέας» για τα κανόνια, λέει ένας άλλος αστυνομικός των ΜΑΤ.

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις των ΜΑΤ για αυτήν την δουλειά, η εκπαίδευση τους είναι ακριβή και τους θέλουν για να κάνουν τις «ειδικές αποστολές» είπε ένα από τους «στρατευμένους» αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονται εκεί προσπαθούν να ζεσταθούν με κουβέρτες και με φωτιές που βάζουν σε βαρέλια.

Αυτοί λοιπόν είναι μια άλλη όψη του τι συμβαίνει σήμερα στο Κίεβο, αναφέρει ο δημοσιογράφος.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ