2014-02-22 13:43:05
Φωτογραφία για Η κρίση πάει γήπεδο στην Ξάνθη! Κατεβάζουν ρολά ερασιτεχνικές ομάδες ποδοσφαίρου
«Οφσάιντ» έχει βγάλει η οικονομική κρίση περίπου 15 ποδοσφαιρικά αθλητικά σωματεία στην Ξάνθη τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας ένα ιδιαίτερα μεγάλο πλήγμα για τον τοπικό ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Η δραματική συρρίκνωση των κρατικών επιχορηγήσεων εξωθεί όλο και περισσότερα αθλητικά σωματεία στον αφανισμό και τον οικονομικό μαρασμό, μιας και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και να καλύψουν ούτε τις βασικές λειτουργικές τους ανάγκες.

Επιχορηγήσεις δεν δίνονται στα Ερασιτεχνικά Σωματεία με αποτέλεσμα οι παράγοντες που ασχολούνται με τον αθλητισμό να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Πριν 5-6 χρόνια η Ένωση μας διέθετε 50-55 σωματεία και σήμερα διαθέτει μόνο 40» εξηγεί ο κ. Φώτης Τσατράλης από την ΕΠΣ Ξάνθης, σχολιάζοντας πως «αυτό σημαίνει 15 ομάδες λιγότερες στον Νομό Ξάνθης, αλλά λιγότερα παιδιά ασχολούνται με τον αθλητισμό».

Το πρόβλημα δεν περιορίζει τις ρίζες του μόνο στις κρατικές κάνουλες που έχουν κλείσει για τα καλά, αλλά και στην γενικότερη οικονομική δυσφορία των πολιτών, και δη των γονέων, που αρχίζουν να διπλοσκέφτονται ακόμη και τη συνδρομή για τη συμμετοχή των παιδιών τους σε κάποιο αθλητικό σωματείο της Ξάνθης.


«Η προσπάθεια που κάνει η κάθε διοίκηση του κάθε σωματείου είναι πάρα πολύ μεγάλη και συνεχής. Δεν είναι μόνο ο αγωνιστικός χώρος αλλά και τα αποδυτήρια. Πρέπει να έχουν τη θέρμανσή τους και φυσικά να είναι καθαρά. Το ποσό που δίνεται σε όλες τις Ομοσπονδίες κάθε χρόνο φθίνει. Φέτος το ποσό αυτό ήταν μειωμένο σε σχέση με πέρσι κατά 50%» τονίζει ο κ. Τσατράλης, για να προσθέσει πως «αυτά τα χρήματα που υπάρχουν και δίνονται επιμερίζονται σε όλες τις Ομοσπονδίες ανάλογα με τη δύναμη που έχουν αλλά αυτά φτάνουν μόνο για τις λειτουργικές δαπάνες των Ομοσπονδιών και τίποτε άλλο. Η μέση συνδρομή σε μια ακαδημία της Ξάνθης είναι από 20-30 ευρώ και αυτά στις μέρες μας δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν μπορούν να τα καταβάλουν».

Ολοένα και περισσότερα αθλητικά σωματεία στην προσπάθεια τους να μείνουν σε λειτουργία επιδίδονται σε έναν αγώνα εξεύρεσης χορηγών και αναζήτησης δωρεών, ενώ πολύ συχνά, αν και συνήθως με μικρά αποτέλεσμα, χτυπούν και την πόρτα των ΟΤΑ ζητώντας οικονομική ενίσχυση.
thrakitoday.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ