2014-02-23 10:26:24
Φωτογραφία για Πάτρα: Συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ζητούν από τους ασθενείς να… «τσοντάρουν» κανα 10ευρω επειδή δεν «βγαίνουν»!
Συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στην Πάτρα ζητούν από τους ασθενείς που εξετάζουν να καταβάλουν, κατά παράβαση των όσων προβλέπονται, ένα συμβολικό ποσό για την επίσκεψη καθώς, όπως υποστηρίζουν, οι οφειλές του Οργανισμού είναι τεράστιες ενώ και τα χρήματα που τους αναλογούν για κάθε εξέταση είναι ελάχιστα.

Αυτό καταγγέλλουν συμπολίτες που το τελευταίο διάστημα έχουν επισκεφθεί γιατρούς που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ. Όπως σημειώνουν οι Πατρινοί, οι γιατροί, αν και τους δέχονται στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν με τον Οργανισμό, τους ζητούν να… «τσοντάρουν» 5-10 ευρώ από την τσέπη τους.

Σύμφωνα με τα όσα λένε οι γιατροί τα χρήματα που τελικά θα πάρουν κάποια στιγμή από τον ΕΟΠΥΥ, είναι πολύ λίγα και οι ίδιοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις συντήρησης του γραφείου τους.

Θεωρητικά ο Οργανισμός δίνει στους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι μαζί του 10 ευρώ όμως με τις κρατήσεις που υφίστανται (10% εκκρεμή εκκαθάριση, 45% claw back + rebate, 3% Ι.Ε.Ε., 26-33% εφορία κ.α.), τελικά τους απομένουν μόνο κάτι λίγα «ψιλά».

Πόσο, όπως σημειώνουν, «εξευτελιστικό», για την δουλειά που κάνουν και την επιστημονική κατάρτιση που διαθέτουν.

Τα παράπονα όμως των ασθενών είναι εύλογα καθώς ούτε κι εκείνοι είναι σε θέση να πληρώνουν, με δεδομένο μάλιστα ότι πλέον και για περίπου ένα μήνα τα πολυιατρεία του ΙΚΑ θα παραμείνουν κλειστά.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, την παραπάνω τακτική δεν ακολουθεί το σύνολο των γιατρών, ούτε καν η πλειοψηφία τους.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ