2014-02-23 14:34:49
Φωτογραφία για Δήμςο Αθηναίων - Τα υπόγεια γαλάζια ρεύματα...!!!
Γράφει ο Γιάννης Σπ. Παργινός

]

Τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύτηκαν μετρήσεις της κοινής γνώμης, οι οποίες έδιναν σαφές προβάδισμα στον νυν δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη. 

 Παρά ταύτα, ουδείς νουνεχής πολιτικός αναλυτής φαντάζεται, έστω,  ότι οι εν λόγω μετρήσεις θα είναι καθοριστικές. Απλά, πάνω σ αυτές θα καταστρωθούν τα σχέδια μάχης όλων των υποψηφίων.

     

Από τις, ήδη, δημοσιευθείσες μετρήσεις αναδεικνύεται η πικρή αλήθεια της διασποράς ψήφων στην ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη. Το άθροισμα των ποσοστών που αποσπούν ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος κι ο Βασίλης Καπερνάρος, φτιάχνει το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Με αυτά τα δεδομένα, οι επιτελείς του Νικήτα Κακλαμάνη προσβλέπουν στα ποσοστά των ΑΝΕΛ αλλά και σε εκείνα που θα αποσπούσε μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Αλεξίας Έβερτ με το κόμμα των Βύρωνα Πολύδωρα-Χρήστου Ζώη.!


 Το επιτελείο του νεοσύστατου κόμματος, στο όνομα της ΕΝΩΣΗΣ που ευαγγελίζεται, μάλλον δεν χρίζει υποψήφιο δήμαρχο και στρέφεται υπέρ της στήριξης του Νικήτα Κακλαμάνη. Επιπλέον, δε, καλλιεργεί και την ιδέα συστράτευσης της κόρης Έβερτ ως υποψηφίας δημοτικής συμβούλου με την παράταξη του πρώην δημάρχου. Σκληρό πόκερ παίζεται και με το κόμμα του Πάνου Καμμένου. Παρασκηνιακά συζητείται η έντεχνη μεθόδευση μιας, εν ευθέτω χρόνω, απόσυρσης της υποψηφιότητας του Βασίλη Καπερνάρου υπέρ του Νικήτα Κακλαμάνη.

    Από την πλευρά του Άρη Σπηλιωτόπουλου, θα ήταν κίνηση ματ να πειστεί η Αλεξία Έβερτ να συμμετάσχει ενεργά στον συνδυασμό του. Ο στόχος, όμως, με τα μέχρι τώρα δεδομένα δύσκολα θα επιτευχθεί καθώς πολλά στελέχη του μηχανισμού  Έβερτ όπως ο  Θ. Μπεχράκης και ο Α. Μοσχονάς θα είναι υποψήφιοι στον Δημοτικό συνδυασμό του Νικήτα.
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ