2014-02-24 13:50:07
Φωτογραφία για Ερώτηση του Μάξιμου Σενετάκη για τον περιορισμό ορίων βιολογικής επεξεργασίας
Τον περιορισμό των ορίων των προϊόντων Βιολογικής Επεξεργασίας, από τα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων και την... εξίσωσή τους με βάση τις προδιαγραφές που προβλέπονται από την έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Ε.Ε., έφερε με ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου, κ. Μάξιμος Σενετάκης.

Πρόσφατα είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου περί «Ποιοτικών χαρακτηριστικών των προϊόντων Μηχανικής και Βιολογικής Επεξεργασίας σύμμεικτων αστικών αποβλήτων». Ωστόσο μετά το τέλος της διαβούλευσης η Επιστημονική Υπηρεσία της Ε.Ε. εξέδωσε έκθεση, όπου μετά από αντιπαραβολή με αυτή και του σχεδίου νόμου, προκύπτει ότι τα όρια περιεκτικότητας σε επικίνδυνες ουσίες των προϊόντων επεξεργασίας στερεών αποβλήτων του σχεδίου νόμου είναι αρκετά υψηλότερα σε σχέση με αυτά της έκθεσης.

Για το λόγο αυτό ο Βουλευτής ζητά από τα αρμόδια Υπουργεία να επανεξετάσουν τα όρια, ώστε να είναι σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.


Συγκεκριμένα στην ερώτησή του αναφέρει :

ΕΡΩΤΗΣΗ

Ημερομηνία: 17-02-2014

Προς τους Υπουργούς:

1. ΥΠΕΚΑ κ. Ιωάννη Μανιάτη

2. ΥΠΑΑΝ κ. Κωστή Χατζηδάκη

Θέμα: Προδιαγραφές προϊόντων από εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων.

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Πρόσφατα είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου αναφορικά με την ΚΥΑ περί των «Ποιοτικών χαρακτηριστικών των προϊόντων Μηχανικής και Βιολογικής Επεξεργασίας σύμμεικτων αστικών αποβλήτων».

Ωστόσο τον Ιανουάριο του 2014 η Επιστημονική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, JRC - IPTS εξέδωσε την έκθεση της με τις τεχνικές προτάσεις της για την πολιτική περί των ορίων και των προδιαγραφών των προϊόντων Βιολογικής Επεξεργασίας.

Σε συνέχεια των παραπάνω προκύπτει, μετά την αντιπαραβολή του σχεδίου νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και της έκθεσης της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι τα όρια περιεκτικότητας σε επικίνδυνες ουσίες των προϊόντων επεξεργασίας στερεών αποβλήτων του σχεδίου νόμου είναι αρκετά υψηλότερα σε σχέση με αυτά της έκθεσης της JRC-IPTS

Ερωτάσθε κύριοι Υπουργοί,

Προτίθεσθε να επανεξετάσετε τα όρια περιεκτικότητας σε επικίνδυνες ουσίες που έχετε θέσει στο σχέδιο νόμου και να ορίσετε τα όρια που τέθηκαν στην έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Ε.Ε., JRC – IPTS;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΜΑΞΙΜΟΣ Γ. ΣΕΝΕΤΑΚΗΣ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ