2014-02-24 19:15:19
Φωτογραφία για ΣΤΙΣ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΔΥ
Στις 20 Μαρτίου θα τεθούν σε λειτουργία τα Πολυϊατρεία του νέου φορέα πρωτοβάθμιας περίθαλψης (ΠΕΔΥ) και μέχρι την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν κάνει αίτηση όσοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτόν. Ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε για μία ακόμη φορά τους γιατρούς ότι όσοι κάνουν αίτηση και στο τέλος δεν προσέλθουν στα Πολυϊατρεία, δεν θα μπορέσουν ποτέ να κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Μέχρι στιγμής, από τους 5.500 γιατρούς έχουν κάνει αίτηση μόνο οι 1.389. Σημειώνεται ότι στις 9 Μαρτίου λήγει και η περίοδος της διαθεσιμότητας των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ.

Από την πλευρά του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου αποφάσισε να προσφύγει στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, προκειμένου να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Επίσης, αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον όλων των εμπλεκομένων φορέων και προσώπων της Πολιτείας για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί σχετικά με το Π.Ε.Δ.Υ., το πλαφόν συνταγογράφησης και τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες.

Τέλος, οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ καταγγέλλουν ότι τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ κινδυνεύουν με κατάρρευση, λόγω της κατάργησης των δομών του ΕΟΠΥΥ.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ