2014-02-24 21:27:28
Φωτογραφία για ΜΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΡΟΥΝΕΪ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΛΛΑ... ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ
Ο Ντέιβιντ Μόγιες με τον Γουέιν Ρούνεϊ απένειμαν τα εύσημα στον Ολυμπιακό ωστόσο κατέστησαν σαφές πως ήρθαν στην Ελλάδα για την πρόκριση.

Η συνέντευξη Τύπου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησε πριν τις 8 που ήταν προγραμματισμένη και τελείωσε μέσα σε λίγα λεπτά με τον Μόγιες και τον Ρούνεϊ να θέλουν να τελειώσουν την διαδικασία το συντομότερο δυνατόν.

Οι Βρετανοί δημοσιογράφοι τους... "βομβάρδισαν" με ερωτήσεις και αμφότεροι ήταν ξεκάθαροι: εκτιμούν ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό ως ομάδα ωστόσο ήρθαν στην Ελλάδα για τη νίκη και τη διασφάλιση της πρόκρισης από τον πρώτο αγώνα.

Αρχικά ο Μόγιες τόνισε για το ματς: "Ανυπομονούμε για αυτόν τον αγώνα. Ο Ολυμπιακός είναι μία σκληρή ομάδα. Πρέπει να παίξουμε καλά, σκληρά και δυνατά για να κερδίσουμε. Θα είναι δύσκολα. Ο αντίπαλός μας είναι καλός στην έδρα του, έχει επιδόσεις που δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς και δεν θα είναι κάτι εύκολο για εμάς".


Για τις επιδιώξεις των "κόκκινων διαβόλων" στον θεσμό και την πίεση που υπάρχει επισήμανε πως "προσωπικά βλέπω όλους αυτούς τους αγώνες ως μία μεγάλη ευκαιρία για εμάς να κερδίσουμε την διοργάνωση. Πρέπει να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στην διοργάνωση. Εάν μπορέσουμε να κερδίσουμε τον τίτλο θα είναι ακόμα καλύτερα. Θα είναι σίγουρα δύο δύσκολες αναμετρήσεις για εμάς".

Το πόσο σημαντικοί είναι για την Γιουνάιτεντ οι Φαν Πέρσι και Ρούνεϊ απάντησε: "Σίγουρα μπορούμε πολύ πιο καλά όταν είναι μαζί μας και οι δύο. Είναι δύο παίκτες-κλειδιά. Είχαμε τον τραυματισμό του Φαν Πέρσι που έλλειψε αρκετά. Είναι δύο παίκτες που μπορούν να παίξουν πολύ καλά μαζί και να σκοράρουν".

Σχετικά με το άγχος που έχει η Γιουνάιτεντ και πως μόνο το Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να της... σώσει την σεζόν απάντησε: "Είναι μία ερώτηση που ειλικρινά δεν την καταλαβαίνω. Θέλουμε να κερδίσουμε τον επόμενο αγώνα".

Αναφορικά με τις ελλείψεις ο Σκωτσέζος τόνισε: "Ο Έβανς και ο Τζόουνς δεν ταξίδεψαν μαζί μας. Όλοι οι άλλοι είναι κανονικά στην αποστολή της ομάδας και έτοιμοι να παίξουν".

Για το γεγονός πως οι Φαν Πέρσι και Ρούνεϊ δεν έχουν παίξει τόσους αγώνες μαζί ο Μόγιες ισχυρίστηκε: "Ο Φαν Πέρσι είναι καταπληκτικός παίκτης. Έχει μεγάλη κλάση. Είναι παγκόσμιας κλάσης παίκτης. Ελπίζουμε να παραμείνουμε υγιείς και να μπορέσουν να παίξουν καλά μαζί για να βάλουν και γκολ. Το πιο σημαντικό είναι να μην έχουμε προβλήματα τραυματισμών και να παίρνουμε βοήθεια από όλους τους παίκτες μας".

Όσον αφορά τα όσα ακούγονται, λέγονται και γράφονται για την διαφορά των δύο ομάδων αλλά και την ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη ο Σκωτσέζος απάντησε: "Ελπίζω η φήμη και η ατμόσφαιρα να αληθεύουν. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στους αγώνες με την Παρί και Μπενφίκα. Είχε σκληρό πρόσωπο και καλή παρουσία με ένθερμο κοινό. Οπότε αυτό που λέτε για μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων δεν με εκφράζει καθόλου".

Για την συνεργασία των Ολυμπιακού και Γιουνάιτεντ με την Unicef ο Μόγιες σχολίασε: "Είναι κάτι εξαιρετικό αυτό που γίνεται και με τις δύο ομάδες. Βλέπουμε αυτό που γίνεται και είναι φανταστικό. Τα χρήματα μαζεύονται για παιδιά που το έχουν ανάγκη. Ξέρουμε πως η Unicef προσφέρει ένα πολύ καλό έργο. Προ ημερών έγινε δείπνο στο Ολντ Τράφορντ και συγκεντρώθηκαν χρήματα. Όλα όσα θα γίνουν αύριο με το δείπνο και τις ανταλλαγές φανελών θα είναι πολύ σημαντικά και ιδίως για τα χρήματα που θα μαζευτούν".

Ρούνεϊ: Είμαι ένας απλός παίκτης όμως θέλω να κερδίζω τα πάντα!

Ο Γούειν Ρούνεϊ κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον προπονητή του αναφορικά με τις τοποθετήσεις του για τον Ολυμπιακό. "Έχουμε την ποιότητα να προχωρήσουμε στον θεσμό. Ο βασικός στόχος είναι να πάρουμε τη νίκη αύριο σε ένα ματς που σίγουρα θα είναι δύσκολο.

Όμως εμείς έχουμε πάει καλά φέτος στην Ευρώπη. Ελπίζω να μπούμε καλά στον αγώνα και να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Όσο για μένα θέλω πάντα να κερδίζω. Να παίρνω νίκες και τρόπαια. Ειδικά όταν είσαι στην Γιουνάιτεντ θέλεις πάντα να νικάς. Δεν μπορείς να σταματάς σε μία κατάκτηση".

Ο Ρούνεϊ είπε για:

Τον αγώνα και τον θεσμό: Έχουμε την ποιότητα, τους παίκτες και την εμπειρία. Μπορούμε να συνεχίσουμε στην διοργάνωση. Όπως η Τσέλσι έτσι και εμείς έχουμε την δυνατότητα να περάσουμε στην επόμενη φάση και να φτάσουμε έως το τέλος. Μέχρι τον τελικό.

Το εάν θεωρεί ότι η Γιουνάιτεντ μπορεί να ανεβάσει και άλλο την απόδοσή της: Πήγαμε καλά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορούμε να παίζουμε ακόμα πιο καλά και να προχωρήσουμε. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ πιο δύσκολη διοργάνωση. Μπορούμε όμως να ανεβάσουμε την απόδοσή μας και να περάσουμε.

Τους αγώνες που είδε στην φάση των "16" και κατά πόσον του προκαλούν ανησυχία: Είδαμε καταπληκτικές ομάδες. Εξαιρετικά αθλητικές και δυνατές. Είναι μία σκέτη απόλαυση να τις βλέπεις στο γήπεδο. Εμείς θέλουμε να λειτουργήσουμε καλά. Να έχουμε υπομονή και ακόμα και εάν υπάρχει κάποιος φόβος να προσπαθήσουμε ακόμα πιο πολύ. Θέλουμε να περάσουμε και θα παίξουμε σκληρά για αυτό.

Το συμβόλαιό του: Δεν έχω καμία διαφορά με τους άλλους παίκτες. Όπως είναι οι άλλοι έτσι είμαι και εγώ. Είμαι ένας ποδοσφαιριστής που θέλει να πηγαίνει καλά και να έχει τίτλους και κατακτήσεις.

Σε εκείνο το σημείο η εκπρόσωπος Τύπου της Γιουνάιτεντ διέκοψε την επόμενη ερώτηση λέγοντας πως "δεν ήρθαμε εδώ για να κάνουμε lifestyle. Ήρθαμε για να παίξουμε ποδόσφαιρο και να μιλήσουμε για αυτό".

Την πορεία της Γιουνάιτεντ και τα αρνητικά αποτελέσματα: "Έχουμε και εμείς ευθύνες ως παίκτες. Γνωρίζουμε τις δυνατότητές μας. Μπορούμε να τα πάμε πιο καλά. Θέλουμε ένα καλό φίνις. Να πάρουμε μία καλή θέση στο πρωτάθλημα και εάν γίνεται να κερδίσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ. Εμείς θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ σκληρά. Θα παίξουμε όσο πιο καλά μπορούμε γιατί θέλουμε να προχωρήσουμε".

Τα τρόπαια και το εάν μπορεί να έχει... κουραστεί να παίρνει τίτλους: "Όχι πάντα θέλω να κερδίζω. Ποτέ ένα τρόπαιο δεν είναι αρκετό ειδικά με την Γιουνάιτεντ. Το συναίσθημα είναι τρομερό. Θέλεις κάθε χρόνο να κερδίζεις αν και αυτό δεν γίνεται. Θέλω να παίρνω συνεχώς νίκες και τρόπαια. Ειδικά όταν είσαι στην Γιουνάιτεντ θέλεις πάντα να νικάς. Δεν μπορείς να σταματάς σε μία κατάκτηση. Όμως σίγουρα θα είναι μία συναρπαστική διοργάνωση η φετινή".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ