2014-02-25 00:35:54
Φωτογραφία για Πύργοι από κύβους, αυγά και μπάσκετ - μινιατούρα στην φάση πλατείας του 49ου Κρυμμένου Θησαυρού στα Ψηλαλώνια - Δείτε φωτο
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φάση πλατείας του 49ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, μεταδίδοντας το καρναβαλικό κέφι και την έξαψη των κυνηγών στο κοινό που είχε τη δυνατότητα να την παρακολουθήσει.

Η φάση περιελάμβανε τρία παιχνίδια που απαιτούσαν ταχύτητα, επιδεξιότητα, προσεκτική ματιά και βέβαια ψάξιμο. Στα παιχνίδια συμμετείχαν 76 πληρώματα και οι κυνηγοί με σύμμαχο τον ζεστό καιρό διαγωνίζονταν ρίχνοντας μπαλάκια σε ένα πολύ μικρό καλάθι, μπασκέτα-μινιατούρα, ένα αυγό με δυο βαθμούς δυσκολίας και συχνά απρόοπτη κατάληξη που έπρεπε να πιάσει ένα μέλος πληρώματος, τοποθετώντας όσο το δυνατόν περισσότερους κύβους τον έναν πάνω στον άλλον με τη φροντίδα να μην πέσει το … οικοδόμημα και βέβαια εντοπίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα άσπρα μπαλάκια με κόκκινη καρδιά μέσα σε μια … καρναβαλική πισίνα με πλήθος μπαλάκια.


Άλλωστε η ραδιοφωνική οδηγία από το μεσημέρι της Παρασκευής ήταν ρητή:

«Επειδή αρχίζει η εποχή του ψαρέματος και θα χρειαστεί να κολυμπήσετε να έχετε υποχρεωτικά μαζί σας ένα σωσίβιο για να μην πνιγείτε και μία μάσκα για να βλέπετε τους βαθμούς στον πάτο της θάλασσας».

Το κέφι, η καρναβαλική διάθεση, τα ευτράλεπτα, το σταθερό χέρι, η ετοιμότητα και η έγνοια να προλάβουν το χρονόμετρο ήταν παρόντα και χαρακτήρισαν την αστεία φάση, που κινητοποίησε ευχάριστα τους κυνηγούς και προκάλεσε το ενδιαφέρον των θεατών.

Τη φάση παρουσίασε ο Τζίμης Πολίτης.

*Παρών στις εκδήλώσεις ήταν και ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ