2014-02-25 14:24:46
Φωτογραφία για Πύργος: Ολοκληρώνεται η χειμερινή εξεταστική περίοδος στο ΤΕΙ
Το ΤΕΙ Πύργου διανύει ήδη από την Δευτέρα την τελευταία εβδομάδα της χειμερινής εξεταστικής περιόδου του 2013-2014. Άλλη μια εξεταστική περίοδος οδεύει προς το τέλος της επιτυγχάνοντας, παρά τα όσα προβλήματά της, τη λήξη του εξελικτικού της κύκλου.

Παρά το γεγονός πως η διεξαγωγή της χειμερινής εξεταστικής εκτελέστηκε και τείνει να ολοκληρωθεί αισίως για όλους (φοιτητές, διδάσκοντες και διοικητικούς), τα προβλήματα του ΤΕΙ έκαναν εμφανή την παρουσία τους λίγο πολύ και στην εξεταστική.

Το επίρρημα «αισίως» στον τίτλο χαρακτηρίζει πραγματικά την όλη πεποίθηση των προαναφερθέντων σχετικά με την οπτική που έχουν για την εξεταστική, όπου παρά τα όσα προβλήματα, τουλάχιστον δόθηκαν οι εξετάσεις των μαθημάτων.

Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και τα δύο τμήματα του ΤΕΙ Πύργου είναι η έλλειψη καθηγητών,γεγονός που παρατηρήθηκε έντονα και στην περίοδο της εξεταστικής και αφορούσε τον τομέα της επιτήρησης Σε μέρες, κατά τις οποίες εξετάζονταν παραπάνω από τρία μαθήματα, και με αρκετούς εξεταζόμενους το καθένα, χρέη επιτήρησης κλήθηκαν να εκτελέσουν και καθηγητές από το ΤΕΙ της Πάτρας
. Χαρακτηριστικό, επίσης, είναι το καταγγελθέν από σπουδαστές -όπως αναφέρθηκε και σε σχετικό άρθρο του Patrisnews.com- όπου εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών χρέη επιτήρησης στην εξεταστική ανέλαβε γυναίκα που έχει προσληφθεί ως security και σύμφωνα με πληροφορίες η σύμβασή της ολοκληρώθηκε. Βέβαια το περιστατικό αυτό δεν επιβεβαιώθηκε από τον προϊστάμενο του τμήματος, από τον οποίο και ζητήθηκε η άποψή του πάνω σε αυτό το θέμα...

«Τέλος καλό, ολά κάλα»... θα λέγαμε, από την άποψη πως τα δηλωθέντα μαθήματα των σπουδαστών εξετάστηκαν και συνεχίζουν να εξετάζονται μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας, «αλαφρώνοντας» αρκετά τους σπουδαστές.

Από την Κατερίνα Παπαπαύλου -Φοιτήτρια ΤΕΙ Πύργου (Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ)

Κυριακή Φωτοπούλου (19 ετών, από Πάτρα)

«Αν εξαιρέσεις ότι η εξεταστική είναι η πιο δύσκολη και φορτική περίοδος όλης της σεζόν και σχετικά με την περσινή σεζόν δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Είμαστε ευχαριστημένοι που υλοποιείται ομαλά, με μόνο παράπονο που μπορώ να αναφέρω σχετικά με τα θέματα της πληροφορικής όσον αφορά το εργαστήριο, τα οποία ήταν δύσκολα και δυσνόητα και έπρεπε μέσα σε περιορισμένο χρόνο να τα απαντήσουμε. Επιπλέον, είναι μετρημένοι οι καθηγητές που αρέσκονται να βάζουν θέματα πολύς μεγάλης δυσκολίας, με αποτέλεσμα να μην περνάει το 80% των φοιτητών που συμμετέχουν στην εξεταστική. Απο άποψη επιτήρησης δεν παρατήρησα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, αν και λόγω έλλειψης καθηγητών υπήρχαν και καθηγητές από το ΤΕΙ Πάτρας».

Κυριάκος Κουσιάππας (20 ετών από Κύπρο)

«Η πορεία της εξεταστικής μου εξελίχτηκε πολύ ομαλά. Κατά την προσωπική μου άποψη δεν παρατήρησα κάτι παράξενο πάνω σε αυτή και οι επιτηρητές ήταν σωστοί και όπως πρέπει να είναι. Σχετικά με τα θέματα των μαθημάτων θεωρώ πως ήταν εύκολα, δηλαδή με λίγο διάβασμα μπορούσες να περάσεις εύκολα το μάθημα και με ένα ικανοποιητικό βαθμό. Από τις εξετάσεις μου προσωπικά είμαι μέτρια ικανοποιημένος, καθώς θα μπορούσα και καλύτερα!»

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ