2014-02-25 23:53:56
Φωτογραφία για Θρίαμβος για τον Ολυμπιακό, 2-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να κρατάει ψηλά τη σημαία του ελληνικού ποδοσφαίρου στο ευρωπαϊκό στερέωμα, πετυχαίνοντας την Τρίτη τη σημαντικότερη νίκη της ιστορίας του εκτός των συνόρων.

Οι «ερυθρόλευκοι», παίζοντας με ψυχή και πάθος, επιβλήθηκαν με 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, που διεξήχθη στο Καραϊσκάκη, και πλέον βρίσκεται κοντά στην πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, για δεύτερη φορά στην ιστορία του.Οι Πειραιώτες, αντλώντας δύναμη από τον κόσμο τους, κυριάρχησαν στο γήπεδο απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους», που μολονότι δεν διανύουν την καλύτερη περίοδο στην ιστορία τους, παραμένουν μεγάλο ποδοσφαιρικό μέγεθος, κι έτσι κατάφεραν να πάρουν ένα σημαντικό αποτέλεσμα, εν όψει της ρεβάνς στο «Ολντ Τράφορντ».

Βίντεο με τα γκολ του Ολυμπιακού

Την πρώτη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στους περυσινούς πρωταθλητές Αγγλίας «υπέγραψαν» ο Τσόρι με ένα πανέξυπνο τακουνάκι στο 38’, μετά από σουτ του Μανιάτη και ο Κάμπελ στο 55’ με ένα εξαιρετικό πλασέ έξω από την περιοχή, που ανάγκασε τον Ντε Χέα να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του για δεύτερη φορά.


Πάντως για να έρθει αυτό η «χρυσή» νίκη οι παίκτες των «ερυθρόλευκων» χρειάστηκε να τρέξουν αμέτρητα χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο, μένοντας προσηλωμένοι στο πλάνο του Μίτσελ, που αναμφίβολα κυριάρχησε στην προπονητική «σκακιέρα» του Ντέιβιντ Μόγιες, η καρέκλα του οποίου τρίζει πλέον αρκετά επικίνδυνα.

Ο Μίτσελ παρέταξε την ομάδα του χωρίς εκπλήξεις. Ο Ρομπέρτο είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Σαλίνο και Χολέμπας πήραν θέση στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ οι Μαρκάνο και Μανωλάς συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Τα δύο αμυντικά χαφ είναι οι Εντινγκά και Μανιάτης, τη θέση του δεξιού εξτρέμ έχει «επωμιστεί» ο Κάμπελ, με τον Πέρες να βρίσκεται στο αντίθετο άκρο, ενώ ο Τσόρι θα κινείται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, που θα είναι ο Ολαϊτάν. 

Ολυμπιακός-Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ 2-0

Γκολ: 38' Ντομίνγκες, 55' Κάμπελ

1-0: Ο Μανιάτης πιάνει ένα σούτ έξω απ' την περιοχή της Γιουνάιτεντ, η μπάλα βρίσκει στον Τσόρι, ο οποίος έκανε τακουνάκι και την έστειλε αργά και... βασανιστικά στο βάθος της εστίας του Ντε Χέα.

Play

Current Time0:02

/

Duration Time1:02

Loaded: 0%

Progress: 0%

Fullscreen

00:00

Mute

360p

(Το γκολ του Ντομίνγκες)

2-0: Στο 55ο λεπτό ο Κάμπελ εξαπολύει έναν κεραυνό έξω από τη μεγάλη περιοχή και αναγκάζει τον Ντε Χέα να μαζέψει για δεύτερη φορά απόψε την μπάλα από τα δίχτυα του.

Play

Current Time0:31

/

Duration Time1:02

Loaded: 0%

Progress: 0%

Fullscreen

00:00

Mute

360p

(Το γκολ του Κάμπελ)

Κίτρινες: Εβρά (Γιουνάιτεντ)

Κόκκινες:

Δοκάρια:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Χολέμπας, Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο, Εντινγκά, Μανιάτης, Ντομίνγκες (76' Μασάντο), Κάμπελ (67' Φουστέρ), Ολαϊτάν, Πέρεζ (85' Βαλντέζ)

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Μέγιερι, Σάμαρης, Παπαδόπουλος Μπονγκ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Μόγιες): Ντε Χέα, Εβρά, Φέρντιναντ, Σμόλινγκ, Βίντιτς, Κάρικ, Γιανγκ, Φαν Πέρσι, Κλέβερλι (60' Καγκάβα), Βαλέντσια (60' Γουέλμπεκ)

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Λίντεγκααρντ, Γκιγκς, Ερνάντες, Καγκάουα, Μπούτνερ και Φελαινί.

Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι

Βοηθοί: Ντι Λιμπερατόρες, Καριολάτο, Ματζιολέρι, Βαλέρι

Ο Κάμπελ μόλις έχει κάνει το 2-0 και πανηγυρίζει το γκολ με τους συμπαίκτες του

Η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα, μετά το τακουνάκι του Τσόρι και το Καραϊσκάκη παίρνει «φωτιά»

Ο Ολαϊτάν προσπαθεί να ξεπεράσει τον Κλέβερλι

Δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το ματς ο Σωκράτης Κόκκαλης

Ούτε καρφίτσα δεν πέφτει στο Φάληρο

Ο Μανιάτης μονομαχεί με τον Κλέβερλι

Η ενδεκάδα με την οποία παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός

Ο Σάββας Θεοδωρίδης με τον θρύλο της Γιουνάιτεντ, Σερ Μπόμπι Τσάρλτον

To zougla.gr στο Καραϊσκάκι00:31

Play

Current Time0:00

/

Duration Time0:00

Loaded: 0%

Progress: 0%

00:00

Fullscreen

00:00

Mute

Loading

(Video από τη σέντρα του αγώνα)

Το σεντόνι κουνιέται στο Καραϊσκάκη Η ενδεκάδα της ομάδας μας με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ/ Starting line up against Manchester United01:06

Play

Current Time0:00

/

Duration Time0:00

Loaded: 0%

Progress: 0%

00:00

Fullscreen

00:00

Mute

Loading
By zougla
notosspor
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ