2014-02-26 01:05:09
Φωτογραφία για Π. Κουρουμπλής για κυβέρνηση: Είναι αποκριάτικη η πανοπλία τους απέναντι στην Τρόικα
Εξηγώντας ότι σε περίπτωση κυβέρνησης της Αριστεράς η Τρόικα δεν θα υπάρχει και το γιατί, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, άσκησε δριμεία κριτική έναντι της κυβέρνησης, μιλώντας στον Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή "Φαύλος κύκλος" του Αντώνη Κουμιώτη.

Πιο συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, ο κ. Κουρουμπλής είπε: "Πράγματι, εγώ πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι πάνοπλοι, αλλά αποκριάτικα βέβαια. Eίναι αποκριάτικη η πανοπλία τους απέναντι στην Τρόικα…".

Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει την κατάσταση ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μία ενδεχόμενη διακυβέρνηση της χώρας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δήλωσε: "Δεν θα υπάρξει Τρόικα όταν θα έρθει η κυβέρνηση της Αριστεράς. Η κυβέρνησης της Αριστεράς έχει βαθύτατη υποχρέωση να υπερασπιστεί πρώτα την υπερηφάνεια ενός λαού, που κανένας δεν έχει το δικαίωμα να εξευτελίζει με αυτό τον τρόπο".


Και συνέχισε εξηγώντας: "Δεν θα υπάρξει Τρόικα. Η Ελλάδα θα πάει να διαπραγματευτεί. Εμείς πιστεύουμε σε μια Ευρώπη των λαών, της κοινωνικής δημοκρατίας, του σεβασμού της αξιοπρέπειας των ανθρώπων αλλά και του σεβασμού της αξιοπρέπεια των λαών. Δεν είναι περισσότερο δικαιούχοι στην Ε.Ε. άλλοι από τον ελληνικό λαό, ούτε δούλεψαν περισσότερο οι Γερμανοί από τον ελληνικό λαό. Οι Γερμανοί, αν δημιούργησαν θαύμα, ήταν από την συμφωνία που έγινε το ’53".

Τέλος και αναφερθείς στους δανειστές της χώρας, ο κ. Κουρουμπλής συμπλήρωσε: "Θα καταλάβουν ότι δεν παίζουμε και δεν είμαστε ούτε εξαρτώμενοι, ούτε στις λίστες του Χριστοφοράκου".
e-saloniki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ