2014-02-26 08:37:24
Φωτογραφία για Εκπομπές του Ραδιοφώνου της Εκκλησίας 89,5
Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Αφιέρωμα στην Πολυθαύμαστο Κρήτη 07.45 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ

Η ενημερωτική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρηκαι ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται σε όλα όσα φέρνει η μέρα. Σήμερα τα θέματα είναι: α) «Ενημερωτική ενότητα: Το Συναξάρι της ημέρας, ο καιρός, η κίνηση στους δρόμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σαν σήμερα, παρουσίαση ενός σημαντικού γεγονότος ή προσώπου από την Ελληνική ιστορία, Εκκλησιαστική επικαιρότητα, Εκκλησιαστικές ανακοινώσεις, κοινωνικά, οικονομικά, ιατρικά, πολιτιστικά, οικολογικά θέματα, σύντομη αναφορά σε ένα τόπο της πατρίδος μας, προέλευση και σημασία γνωστών παροιμιακών εκφράσεων και επιλεγμένο απόσπασμα από σημαντικά κείμενα», β) «Ειδικό θέμα: Το τυπικό της Εκκλησίας για την Τετάρτη και την Παρασκευή της εβδομάδος πριν την έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής». Καλεσμένος είναι ο κ. Παναγιώτης Σκαλτσής, Αναπληρωτής Καθηγητής Λειτουργικής στην Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., γ) «Ειδικό θέμα: Εκδήλωση της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για το τετράτομο έργο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, κ
. Αναστασίου». Καλεσμένος είναι ο κ. Μιχαήλ Τρίτος, Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και δ) «Ειδικό θέμα: Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος - Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για ανακοινώσεις στο συνέδριο με τίτλο: Ορθόδοξη Εκκλησία και διαφύλαξη της εθνικής ταυτότητος - Νεομάρτυρες, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, Επτανησιακά κινήματα». Καλεσμένος είναι ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αντωνίου - Τριανταφυλλίδης, Γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

09.30 ΣΤΗΝ «ΠΟΛΥΘΑΥΜΑΣΤΟΝ ΚΡΗΤΗΝ»

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του ΡΣ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη, αναφέρεται στην Εκκλησιαστική Ιστορία και Αγιολογία της Κρήτης. Σήμερα τα θέματα είναι: α) «Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας».Καλεσμένος είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, κ. Ευγένιος, β) «Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου». Καλεσμένος είναι ο π. Νικόλαος Νικηφόρος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

10:30 ΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΘΟΓΓΟΙ (Ε)

Με την Κυριακή Αιλιανού

11.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τη Σμαραγδή Καράγιωργα

11.01 ΚΡΗΤΗ ΜΟΥ, ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του ΡΣ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Ριζούλης, αναφέρεται σε γεωγραφικά στοιχεία, στο κλίμα, στην πανίδα στη χλωρίδα και στις ομορφιές της Κρήτης. Σήμερα το θέμα είναι: «Γεωλογικός πλούτος και κοιτάσματα στην Κρήτη».

12.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τη Σμαραγδή Καράγιωργα

12.01 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του ΡΣ, που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Παππάς, αναφέρεται στην Ιστορία της Μεγαλονήσου Κρήτης. Σήμερα το θέμα είναι: «Η Κρήτη στην Τουρκοκρατία. Μέρος Α΄». Καλεσμένος είναι ο κ. Μαρίνος Σαρηγιάννης, ιστορικός.

13.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)

Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει από το βιβλίο «Ο πληγωμένος αετός – Γρηγόριος ο Θεολόγος» του Στυλιανού Παπαδόπουλου. Εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

14.00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τη Σμαραγδή Καράγιωργα

14.30 ΚΡΗΤΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του ΡΣ, που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Παππάς, αναφέρεται στην κρητική διατροφή, σε προϊόντα και συνταγές της Κρήτης. Σήμερα το θέμα είναι: «Η διαχρονικότητα της Κρητικής διατροφής».

15.00 ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του ΡΣ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Ριζούλης, αναφέρεται στον πολιτισμό, στα γράμματα και στις τέχνες που αναπτύχθηκαν στην Κρήτη. Σήμερα το θέμα είναι: «Εικαστικά - Αγιογραφία».

16.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τον Αντώνη Γιαννακόπουλο

16.01 Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ (Ε)

Άσμα καινόν

Με τον Πέτρο Παπαεμμανουήλ

17.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τον Αντώνη Γιαννακόπουλο

17.01 ΚΡΗΤΙΚΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του ΡΣ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, αναφέρεται στην λαογραφία της Κρήτης, στα ήθη και έθιμα της Μεγαλονήσου. Σήμερα το θέμα είναι: «Τα παραδοσιακά επαγγέλματα της Κρήτης». Καλεσμένος είναι ο κ. Εμμανουήλ Φραγκιαδάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αθήνας «ΗΓέργερη».

18.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τον Αντώνη Γιαννακόπουλο

18:01 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

18.40 ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ (Ε)

Με την Εύα Κεχαγιά

19.00 ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του ΡΣ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στο μοναχισμό και στα μοναστήρια της Κρήτης. Σήμερα το θέμα είναι: «Ο μοναχισμός και τα μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου». Καλεσμένος είναι ο π. Νήφων Βασιλάκης, Καθηγητής Κανονικού Δικαίου.

20.00 ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Ε)

Παραδοσιακή μουσική

Με τον Λάμπρο Λιάβα

21.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ

Από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη

21.30 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Από την Ρωμαίικη στην Ορθόδοξη Παράδοση (1453 – 1821)», που παρουσιάζει ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών π. Γεώργιος Μεταλληνός, έχει σήμερα, θέμα: «Η κοινωνική δομή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

22.00 ΣΤΗΝ «ΠΟΛΥΘΑΥΜΑΣΤΟΝ ΚΡΗΤΗΝ» (Ε)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του ΡΣ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη, αναφέρεται στην Εκκλησιαστική Ιστορία και Αγιολογία της Κρήτης. Σήμερα τα θέματα είναι: α) «Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας».Καλεσμένος είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, κ. Ευγένιος, β) «Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου». Καλεσμένος είναι ο π. Νικόλαος Νικηφόρος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

23:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)

Ο π. Βαρνάβας Θεοχάρης διαβάζει το βιβλίο «Οσίου Εφραίμ του Σύρου Έργα». Μετάφραση - Επιμέλεια: Φραντζολάς, Κωνσταντίνος Γ. Εκδόσεις: Το Περιβόλι της Παναγίας.

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.01 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ (Ε)

Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες

Με την Κυριακή Αιλιανού

02.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 11.01 – ΚΡΗΤΗ ΜΟΥ, ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ

03.00 ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ (Ε)

04.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 16.01 - Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

Άσμα καινόν

05.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 23.00 – ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ