2012-04-19 06:48:04
Φωτογραφία για Κι άλλη δημοσκόπηση: ΠΑΣΟΚ & ΝΔ στο 37%
Ευτυχώς, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν να ξεφουσκώνουν τα δύο κόμματα της διαφθοράς.

Και αυτή η δημοσκόπηση βγάζει δεκακομματική βουλή, ενώ δίνει και αυτή την Χρυσή Αυγή πανηγυρικά στη Βουλή με 5.5% και τον ΛΑΟΣ οριακά μέσα! διαβάστε αναλυτικά, στο planet-greece τα αποτελέσματα και δείτε τους πίνακες Η δημοσκόπηση της Pulse RC πραγματοποιήθηκε για "Το Ποντίκι" για το χρονικό διάστημα 11 έως 17 Απριλίου.

 Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ προηγείται με 7 μονάδες διαφορά, συγκεντρώνοντας 22%, έναντι 15%. Αθροιστικά, δηλαδή τα δύο μεγάλα κόμματα φτάνουν μόλις το 37%.

Την ίδια στιγμή τρία κόμματα δίνουν «μάχη» για την τρίτη θέση, με σοβαρές μάλιστα πιθανότητες εκλογικού αποτελέσματος στην «περιοχή» του 10%, ενώ σύμφωνα με την δημοσκόπηση, έως και δέκα κόμματα, έχουν πιθανότητα να μπουν στη βουλή.   

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 11%, το ΚΚΕ 10,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε απόσταση αναπνοής 10%. Ακολουθούν: η Δημοκρατική Αριστερά με 8,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,5%, ο ΛΑ.Ο.Σ. και η Δημοκρατική Συμμαχία με 3%.


Σημειώνεται, ότι η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πριν από την ανακοίνωση της συνεργασίας του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων με το Άρμα Πολιτών να εμφανίζει ποσοστό 1,5%.

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή η ψαλίδα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αυξάνεται κατά μια μονάδα,  από 4,5% στο 5,5%.  Ειδικότερα, η ΝΔ στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Pulse είχε 17%, ενώ τώρα αύξησε το ποσοστό της στο 17,5%. Αντίστοιχα, το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωνε 12,5%, με το ποσοστό του να έχει μειωθεί στο 12%.

Παράλληλα, τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές μειώνεται η τάση για αποχή, άκυρο και λευκό.

Τέλος, στην έρευνα αποτυπώνεται ότι η ψήφος «τιμωρίας» και «επιλογής διακυβέρνησης» έχουν ισορροπήσει. Το 46% των ερωτηθέντων απαντά ότι κύριο κριτήριο για την ψήφο τους στις εκλογές θα αποτελέσει η «καλύτερη επιλογή για τη διακυβέρνηση της χώρας»,  ενώ το 41% επιλέγει ως κριτήριο την « ‘τιμωρία’ των υπευθύνων για τη σημερινή κατάσταση».
planet-greece
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ