2012-04-19 07:03:06
Φωτογραφία για Πως θα ψηφίσουν οι Έλληνες ναυτικοί
Την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των ναυτικών ενόψει της 6ης Μαΐου προβλέπει υπουργική απόφαση. Οι ναυτικοί που υπηρετούν σε πλοίο με ελληνική σημαία... μπορούν να ψηφίσουν σε οποιονδήποτε δήμο βρίσκεται το πλοίο την ημέρα των εκλογών.

Προϋπόθεση να είναι Έλληνες πολίτες, κάτοχοι ναυτικού φυλλαδίου, να είναι γραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους της χώρας, να μην έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν, αλλά και να προβλέπεται ότι το πλοίο στο οποίο υπηρετούν θα βρίσκεται βάσει προγράμματος σε ελληνικό λιμάνι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας.

Ναυτικοί που απολύθηκαν ή πρόκειται να απολυθούν πριν από την ημερομηνία των εκλογών θα πρέπει να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον δήμο που είναι εγγεγραμμένοι.

Όσοι Έλληνες ναυτικοί δεν μπορέσουν να ψηφίσουν λόγω υπηρεσιακών αναγκών, θα πρέπει να λάβουν σχετική βεβαίωση του πλοιάρχου, στην οποία να αναφέρονται οι λόγοι για τη μη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος και να είναι θεωρημένη από Λιμενική ή Προξενική αρχή, αν το πλοίο βρίσκεται στο εξωτερικό. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ