2014-02-26 15:19:07
Φωτογραφία για Νικοπολίδης: Ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια και κατά κράτος τη Γιουνάιτεντ
Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Αντώνης Νικοπολίδης, μίλησε... στον NovaΣπορ Fm 94,6 και στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Μιχάλη Τσόχο για:

-τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Δεν περίμενε κανείς τέτοιο αποτέλεσμα. Το 2-0 και η εικόνα του δίνει πολλές πιθανότητες στον Ολυμπιακό να περάσει. Ο Ολυμπιακός είναι πλέον το φαβορί για την πρόκριση».

-το «κλειδί» του χθεσινού αγώνα: «Ήταν όλη η ενέργεια που έβγαζε ολόκληρη η ομάδα. Πίεζε πολύ και για να το κάνει αυτό χρειάζεται ενέργεια και πολλά κουράγια. Το έκανε σχεδόν για 90 λεπτά. Η Μαν. Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε να σπάσει αυτό το πρέσινγκ του Ολυμπιακού. Στην αρχή είχε κατοχή μπάλας για να περάσει περισσότερο ο χρόνος. Δεν το έκανε για να ελέγξει το παιχνίδι, όπως κάνουν η Ρεάλ και άλλες μεγάλες ομάδες. Το πρέσινγκ δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση σε μία ομάδα. Έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά και στην άμυνα, με τους αντιπάλους να μην μπορούν να κάνουν το δικό τους παιχνίδι. Σκόραρε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, και μετά στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου και έτσι ξέχασε την κούραση. Κέρδισε δίκαια και κατά κράτος τη Γιουνάιτεντ».


-τον MVP της αναμέτρησης: «Θα αδικούσαμε οποιονδήποτε παίκτη, αν ξεχωρίζαμε κάποιον. Θα ήταν άδικο να πούμε ότι εκείνος ή ο άλλος ήταν καλύτερος. Είδα έντεκα καταπληκτικούς παίκτες στο γήπεδο. Και ο προπονητής, βέβαια, έχει σημαντικό ρόλο στην συνολική εικόνα που βγάζει φέτος η ομάδα και τη συνολική προσέγγιση του αγώνα από τακτικής άποψης. Πίεσε ψηλά τη Γιουνάιτεντ και την χτύπησε εκεί που πονάει».

-το αν η χθεσινή νίκη είναι πιο μεγάλη στην ιστορία του συλλόγου: «Σίγουρα είναι η πιο μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού. Είναι μία πάρα πολύ μεγάλη ομάδα η Γιουνάιτεντ και θα είναι δύσκολο το παιχνίδι στο Μάντσεστερ. Αξίζει να υποφέρει, επειδή πρέπει να κάνει μία μεγάλη και ιστορική πρόκριση».

-τον αποκλεισμό του Γιανουζάι από τον Ντέιβιντ Μόγιες: «Αυτό που αντιλήφθηκα ήταν πως η Γιουνάιτεντ μπήκε για να κρατήσει την μπάλα και να λήξει το ματς στο 0-0. Είδαμε μία ομάδα που έχει το όνομα και είναι το φαβορί στα χαρτιά, να κρατάει την μπάλα και να έχει ως στόχο να διεκδικήσει την πρόκριση στο γήπεδό της. Αυτό, όμως, είναι λάθος. Όταν δεν μπαίνεις για να χτυπήσεις έναν αντίπαλο, τότε αυτός παίρνει θάρρος και εκμεταλλεύεται τις όποιες φάσεις του παρουσιαστούν. Η Μάντσεστερ μπήκε για να περάσει η ώρα και έκανε πάσες σε λάθος χώρο - σε εκείνο της άμυνας - και ήθελε να κρατήσει την μπάλα για να κρατήσει στο μηδέν το ματς».

-το ασφυχτικό πρέσινγκ του Ολυμπιακού στην έναρξη του β’ ημιχρόνου: «Όταν τελειώνει το πρώτο ημίχρονο και είναι πολύ καλό, είδαν πως υπάρχει μία ομάδα που δεν μπορεί να αντιδράσει και τους δίνεται η ευκαιρία να πάρουν το παιχνίδι. Η Γιουνάιτεντ σπασμωδικά και ευκαιριακά προσπάθησε να απειλήσει. Μόνο ο Ρούνεϊ προσπάθησε να συμμαζέψει την κατάσταση. Οι περισσότεροι παίκτες της Μάντσεστερ ήταν χαμένοι και δεν είχαν διάθεση να παλέψουν. Νομίζω ότι κάθε λεπτό που περνούσε, ο Ολυμπιακός γινόταν και καλύτερος και θα μπορούσε να πετύχει και ένα τρίτο γκολ».

-τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε και αυτόν του Μίτσελ: «Είναι άδικο να συγκρίνουμε τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ και εκείνος του Βαλβλερδε έχουν κάνει εκπληκτικά παιχνίδια, άσχετα αν στο παρελθόν δεν είχαμε την ίδια κατοχή μπάλας. Είναι το ίδιο επιθετική, σκοράρει και είχε ως στόχο πάντα τη νίκη. Και οι δύο προπονητές προέρχονται από την Ισπανία, με διαφορετικά χαρακτηριστικά στην προπονητική τους και είναι της ίδιας φιλοσοφίας. Ο Μίτσελ κάνει εξαιρετική δουλειά στην Ελλάδα και την Ευρώπη, κάνοντας τη διαφορά».

-τις αλλαγές που υπήρξαν στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού σε σχέση με τη φάση των ομίλων: «Είναι θετικό το γεγονός ότι δεν επηρεάστηκε ο Ολυμπιακός από τις αλλαγές. Ο Μίτσελ έχει μία 23αδα ποδοσφαιριστών που είναι κάθε στιγμή διαθέσιμοι. Στο πρώτο μισό ήταν βασικός ο Σάμαρης, τώρα είναι ο Εντινγκά. Αν γυρίσει ο πρώτος δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι. Η ομάδα έχει γίνει πιο γρήγορη μπροστά μετά την αποχώρηση του Μήτρογλου, αφού ο Κώστας έχει αλλά χαρακτηριστικά. Ο χθεσινός Ολυμπιακός με τους γρήγορους παίκτες πίεζε ψηλά, ήταν γρήγορος και προβλημάτιζε τους στόπερ της Μάντσεστερ. Η ταχύτητα από τη μέση και μπροστά ήταν το χθεσινό όπλο. Ο Πέρες, ο Κάμπελ και ο Ολαϊτάν δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στους αντίπαλους αμυντικούς. Ο τελευταίος, μάλιστα, πρέσαρε για 90 λεπτά και στο τέλος έδειξε ότι είχε αδειάσει από δυνάμεις, έχοντας δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον Φέρντιναντ και τον Βίντιτς».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ