2014-02-26 21:12:10
Φωτογραφία για «Εμφύλιος» ανάμεσα σε Eurofighter και… τη «μαμά» Γερμανία!
Τα είχαμε γράψει για τον επικεφαλής της πρώην EADS και σημερινής AIRBUS, Τόμας Έντερς, ότι δεν μπορεί να συμβιβαστεί εύκολα ότι ο αεροδιαστημικός βιομηχανικός κολοσσός του οποίου ηγείται, δεν είναι όπως οποιαδήποτε εταιρία, καθώς πίσω από τη δημιουργία του υπήρχε και εξακολουθεί να υφίσταται η πολιτική βούληση κυρίαρχων κρατών.

Όπως έγινε γνωστό από χθεσινό δημοσίευμα της γερμανικής επιχειρηματικής εφημερίδας «Handelsblatt», η Airbus κινείται εναντίον του γερμανικού κράτους, ζητώντας αποζημίωση ύψους 900 εκατομμυρίων ευρώ (800 σύμφωνα με άλλες πηγές) λόγω της ακύρωσης της παραγγελίας 37 μαχητικών αεροσκαφών τύπου EF-2000 Typhoon (Eurofighter)!

Βιομηχανικές πηγές αναφέρουν, ότι η απόφαση κυοφορούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε καμία περίπτωση δεν ήταν «μη αναμενόμενη». Ήταν όντως κάτι που ακουγόταν από το 2011. Αυτό είναι προφανώς το επιχείρημα της πλευράς του γερμανικού δημοσίου.

Θα στοιχηματίζαμε βέβαια, ότι δεν θα έχει «καλό τέλος» το μεγαλοστέλεχος… αφού τέτοιες συγκρούσεις δε βγαίνουν σε καλό. Όσο «αστέρι» και να είναι, σημασία έχει να σου έχει και μια συμπάθεια και «το πορτοφόλι» defence-point.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ