2014-02-26 23:07:49
Φωτογραφία για Πάτρα: Με περίπου 120.000 τεμάχια σοκολάτας θα γλυκάνουν τους θεατές οι σοκολατορίχτες
Κρατάνε το πιο γλυκό έθιμο της Πατρινής Αποκριάς «ζωντανό» και κάθε χρόνο τέτοια εποχή συγκεντρώνουν τις σοκολατένιες προμήθειες τους για να τις «μοιράσουν» στον κόσμο στις καρναβαλικές παρελάσεις του τελευταίου σαββατοκύριακου της Πατρινής Αποκριάς.

Ο λόγος βέβαια για τους αγαπητούς σοκολατορίχτες που ήδη έδωσαν δυναμικό παρών στο κλείσιμο της παρέλασης του Καρναβαλιού των Μικρών την περασμένη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου όπου «πέταξαν» στον κόσμο κοντά στα 9.000 τεμάχια σοκολάτας, εκ των οποίων τα 3.800 διέθεσε ο Δήμος Πατρέων.

Για το σαββατοκύριακο 1η και 2 Μαρτίου 2014 η προετοιμασία εννοείται ότι είναι πολύ μεγαλύτερη και όπως ανέφερε στο thebest.gr ο Πρόεδρος του συλλόγου Σοκολατομαχίες Περικλής Δημητρόπουλος, ούτε λίγο ούτε πολύ, θα μοιραστούν κοντά στα 120.000 κομμάτια, κυρίως twix, snickers, bounty, milky way, maltesers και M&ms που θα γλυκάνουν τον κόσμο.

Ως γνωστό πολλοί θεατές ακολουθούν τα άρματα των σοκολατοριχτών σχεδόν έως το τέλος της πομπής προσπαθώντας να πιάσουν μία σοκολάτα έτσι για το γούρι
. Τρία θα είναι και φέτος τα άρματα των σοκολατοριχτών που θα παρελάσουν στο τέλος, πίσω δηλαδή από το τελευταίο από τα περίπου 125 πληρώματα Καρναβαλιστών που αναμένεται να βγουν στην νυχτερινή ποδαράτη του Σαββάτου και στην μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής 2 Μαρτίου το μεσημέρι.

Το παρών στις παρελάσεις θα δώσουν και οι 6 υπάρχοντες σύλλογοι που είναι κατά σειρά ίδρυσης, οι Σοκολατορίχτες (χρονολογείται από το 1991), ο Σοκολατοπόλεμος, οι Σοκολατομαχίες, οι Σοκολατοδρομίες, οι Σοκολατομανίες και οι Σοκολατοπαίκτες που δημιουργήθηκαν πριν περίπου δέκα χρόνια.

Το παράπονο του Περικλή Δημητρόπουλου είναι ότι μεγάλες εταιρείες δεν ανταποκρίθηκαν όπως παλιότερα χρόνια στο κάλεσμα των συλλόγων της Πάτρας για προσφορά σοκολατοειδών είτε δωρεάν (για διαφήμιση) είτε σε συμφέρουσες τιμές. Επίσης ο Δήμος Πατρέων δεν κάλυψε τα έξοδα μεταφοράς των μελών των σοκολατοριχτών ώστε να πήγαιναν φέτος σε τηλεοπτικές εκπομπές σε μεγάλα κανάλια της Αθήνας, έτσι οι όποιες εμφανίσεις έγιναν φέτος ήταν μέσω δορυφορικών link από την Πάτρα. Σήμερα για παράδειγμα έκαναν εμφάνιση στην εκπομπή Σκάι Τώρα.

Επίσης παράπονο του κ. Δημητρόπουλου είναι η μεγάλη παράλειψη στο καρναβαλικό ντοκιμαντέρ του Παναγιώτη Φαφούτη που έφτιαξε για λογαριασμό του Δήμου Πατρέων και προβλήθηκε πριν λίγες μέρες με καλή ακροαματικότητα από το κανάλι του Alpha, όπου δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά, στους σοκολατορίχτες και το γλυκό έθιμο της Πατρινής Αποκριάς που χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα όταν Πατρινοί με άμαξες έβγαιναν στους δρόμους και πετούσαν σοκολάτες ενώ ακολούθησε το έθιμο του σοκολατοπόλεμου από μπαλκόνι σε μπαλκόνι και φυσικά στους αποκριάτικους χορούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις παρελάσεις του τελευταίου σαββατοκύριακου της αποκριάς, ο Δήμος διέθεσε στους σοκολατορίχτες κοντά στα 30.000 τεμάχια σοκολάτας που θα έχουν την ειδική συσκευασία - ένδειξη, Πατρινό Καρναβάλι – Εντελβάις!

Το Σάββατο γύρω στη 1 το μεσημέρι οι σοκολατορίχτες θα βγουν περαντζάδα στο κέντρο της Πάτρας, ξεκινώντας την βόλτα - γλύκισμα από την Γούναρη και θα συνεχίσουν στην Κορίνθου, Κολοκοτρώνη, Μαιζώνος, πλ. Γεωργίου, Πατρέως, Αγ. Ανδρέου και Όθωνος Αμαλίας έως την Γούναρη. Στην δράση αυτή θα λάβουν μέρος όλοι οι σύλλογοι πλην του Σοκολατοπόλεμου.

Παρά την κρίση οι σοκολατορίχτες έχουν προσπαθήσει πολύ και ιδιαίτερα με την βοήθεια των μελών τους, επιδιώκουν τι άλλο από το να δώσουν λίγη χαρά στον κόσμο, σε μικρούς και μεγάλους γλυκαίνοντας τους!

*Οι Σοκολατορίχτες δεν θα ξεχάσουν και φέτος τα παιδιά τόσο του Ιδρύματος της Μέριμνας που θα τα επισκεφθούν σήμερα Τετάρτη στις 6 το απόγευμα μαζί και με την Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού Ιωάννα Κυπραίου όσο και τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, στην περιοχή Διάκου όπου θα πάνε την Παρασκευή 28/2 μετά τις 10 το πρωί.

Tου ΤΑΚΗ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΥ

Πηγή: Thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ