2014-02-27 09:31:03
Φωτογραφία για Χάος με τα ακίνητα στην Κρήτη - Χιλιάδες πουλούν και κανείς δεν αγοράζει!
Της Μαρίας Καλλέργη

Έναν πραγματικό εφιάλτη βιώνουν καθημερινά χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων στην Κρήτη που... αφού για καιρό έκοβαν την «μπουκιά από το στόμα τους» για να πληρώνουν φόρους και χαράτσια τώρα επιχειρούν ανεπιτυχώς να ξεφορτωθούν όσο –όσο τους κόπους μιας ζωής. ΄

Όπως επισημαίνει μιλώντας στο irakliolive η πρόεδρος των κτηματομεσιτών του Ηρακλείου Άρτεμις Μαυράκη αυτήν την εποχή η κρίση στην αγορά ακινήτων φαίνεται να έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της με τεράστια προσφορά, κάποιες φορές και σε χαμηλές ως εξευτελιστικές τιμές. Την ίδια ώρα η ζήτηση είναι μικρή ως ελάχιστη ενώ το τελειωτικό χτύπημα στα ακίνητα, τον τομέα που επλήγη απίστευτα από την κρίση, έρχεται να δώσει το κράτος με την επιβολή του φόρου υπεραξίας από 1-1- 2014, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίσει ως σήμερα με ποιόν τρόπο αυτός θα εφαρμοστεί.

Η κ. Άρτεμις Μαυράκη

Όπως τονίζει η κ
. Μαυράκη: «μετά από τις τεράστιες επιβαρύνσεις που δέχθηκαν τα ακίνητα τα τελευταία χρόνια και τις αλλαγές που γίνονται συνεχώς και αποσταθεροποιούν την αγορά, ο φόρος υπεραξίας ήρθε να αποτελειώσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Σε αυτή την απίστευτη κρίση κάποιοι ιδιοκτήτες έχουν συμφωνήσει με ιδιοκτήτες για την πώληση των ακινήτων τους. Ωστόσο οι υποθέσεις αυτές παραμένουν στα συμβολαιογραφεία καθώς κανείς δε γνωρίζει πως θα γίνουν τα συμβόλαια. Χαρακτηριστικό είναι ότι Πανελλαδικά το τελευταίο δίμηνο δεν έχει υπογραφεί ούτε ένα συμβόλαιο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία των κτηματομεσιτών τα ακίνητα που αυτήν τη στιγμή στην Κρήτη είναι χιλιάδες, καθώς όσοι έκαναν επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα επιχειρούν να πουλήσουν κάποια από αυτά μήπως μπορέσουν να σώσουν τα υπόλοιπα. Ακόμα και άνθρωποι που είχαν αγοράσει ένα σπίτι και πλήρωναν στεγαστικά δάνεια αδυνατούν να τα συντηρήσουν. Όπως επεσήμανε η κ.Μαυράκη οι έλληνες είχαν μια νοοτροπία για να βάλουν «ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους». Τώρα ωστόσο όσοι από αυτούς έκαναν αιματηρές οικονομίες και απέκτησαν ακίνητο «τιμωρούνται» γιατί προσπάθησαν να είναι «νοικοκύρηδες»!

Ωστόσο η κρίση δεν έχει επηρεάσει μόνο τα ακίνητα προς πώληση αλλά και αυτά που ενοικιάζονται αφού οι ενοικιαστές εγκαταλείπουν πλέον διαμερίσματα που ξεπερνούν τα 100 τετραγωνικά ζητώντας διαμερίσματα ως 80 τετραγωνικά προκειμένου να μπορούν να τα συντηρήσουν ευκολότερα.

irakliolive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ