2014-02-27 10:31:06
Φωτογραφία για Κύπρος: Παραλύει η χώρα – Πολιτική μάχη στη Βουλή για τις ιδιωτικοποιήσεις
Πολύ δύσκολη ημέρα η Πέμπτη για τους πολίτες. Σκληρό ''πόκερ'' στη Βουλή.

Το απεργιακό δελτίο είναι πλούσιο και αναμένεται να ταλαιπωρηθούν χιλιάδες πολίτες. Τα γραφεία και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης πολιτών της ΑΗΚ θα είναι κλειστά.

Ανάλογη θα είναι η κατάσταση και στην Cyta. Θα υπάρξουν διακοπές στις υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρία ενώ τα γραφεία και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης πολιτών θα είναι κλειστά. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν το πρωί στα γραφεία τους.

Από αύριο σε απεργιακό κλοιό και τα λιμάνια της χώρας. Οι εργαζόμενοι της Αρχής Λιμένων βάζουν λουκέτο και αναμένονται πολλά προβλήματα ενόψει του τριημέρου που έρχεται.

Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν αντιδράσεις από τους μαθητές για το κόμιστρο στα λεωφορεία. Οι μαθητές απειλούν αύριο να απέχουν από τα μαθήματά τους.

''Μάχη'' μέσα και έξω από την Βουλή

Από το μεσημέρι επίκεντρο των εξελίξεων αναμένεται να είναι η Βουλή εντός και εκτός του κτηρίου. Οι πληροφορίες λένε ότι αναμένονται χιλιάδες εργαζόμενοι στους ημικρατικούς να βρεθούν έξω από την Βουλή και να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο που φέρει ιδιωτικοποιήσεις.


Η συνεδρίαση της ολομέλειας ξεκινά στις 4 το μεσημέρι και με οριακή πλειοψηφία εγκρίνεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, από τη Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο-ομπρέλα που ανοίγει το δρόμο για τις αποκρατικοποιήσεις δημοσίων Οργανισμών. Οι τροπολογίες που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών ικανοποίησαν το ΔΗΚΟ και θεωρείται βέβαιο ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Το ΑΚΕΛ θα καταθέσει δικό του σχέδιο απόφασης. Θα καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επαναδιαπραγματευθεί με την Τρόικα το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και να προχωρήσει προς εξυγίανση των ημικρατικών οργανισμών και εξασφάλιση των χρημάτων που απαιτούν οι δανειστές μας από άλλους πόρους.

Η ΕΔΕΚ θα καταθέσει δικό της σχέδιο απόφασης. Θα ζητά αναστολή της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο, ώστε να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία και ολοκλήρωση των μελετών και σχεδιασμός και καθορισμός των αναγκαίων προϋποθέσεων κατοχύρωσης των υψίστης σημασίας πτυχών της εθνικής ασφάλειας πριν από οποιαδήποτε ενδεχόμενη σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα διαφοροποιούσε το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Ημικρατικών Οργανισμών.

Τροποποιήσεις θα καταθέσουν αύριο και οι Οικολόγοι.
24h.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ