2014-02-27 13:11:09
Φωτογραφία για Ημερίδα για τη γεωργία στο Δέλτα Έβρου
Με επιτυχία υλοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στο κέντρο Πληροφόρησης, η δεύτερη ημερίδα του... Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, η οποία αφορούσε την άσκηση της γεωργικής δραστηριότητας στον υγρότοπο.

Στην ημερίδα έγιναν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, για τις δυνατότητες εφαρμογής αγροπεριβαλλοντικών μέτρων σε περιοχές του Δικτίου Natura 2000, την ανάπτυξη νέων καλλιεργειών στο Εθνικό Πάρκο του Δέλτα Έβρου όπως η αξιοποίηση των Ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών ειδών, τη γεωργία ακριβείας, την σποροπαραγωγή, τη δυνατότητα επέκτασης της καλλιέργειας ρυζιού ως μια καλλιέργεια συμβατή με τον υγρότοπο καθώς και την ορθολογική χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Το 2014 έχει ανακηρυχθεί ως Διεθνές Έτος για την Οικογενειακή Γεωργία και στην ημερίδα τονίστηκε πόσο σημαντικές είναι οι λειτουργίες των υγροτόπων για τη γεωργία και πόσο σημαντικός βιότοπος για την άγρια ζωή είναι η γεωργική γη.

Μεγάλο ενδιαφέρον των ενδιαφερόμενων συγκέντρωσε το Ολοκληρωμένο Σχέδιο προστασίας και διαχείρισης εδαφών στο Δέλτα Έβρου για την αποκατάσταση απειλούμενων και σημαντικών ενδιαιτημάτων και για τη βελτίωση περιοχών προς όφελος του πρωτογενή τομέα.

Φορείς, σύλλογοι και αγρότες είχαν τη δυνατότητα να θέσουν τους προβληματισμούς τους για θέματα που τους αφορούν.

Ελένη Μακρυγιάννη

Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ