2014-02-27 23:37:09
Φωτογραφία για Ξεμπλοκάρουν οι φορολογικοί έλεγχοι
Μετά από πολυήμερη κωλυσιεργία, εκδόθηκε επιτέλους από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη η εγκύκλιος που καθορίζει τις αρμοδιότητες των φορολογικών ελέγχων στους κατά τόπους εφόρους.

Το πρόβλημα, που είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας η Voria.gr, είχε δημιουργηθεί μετά τις νέες εξουσίες που μεταβιβάστηκαν στον ΓΓ Δημοσίων Εσόδων από 01/01/2014, με αποτέλεσμα να απαιτείται η έκδοση εγκυκλίου ώστε να μπορούν τα αρμόδια στελέχη των ΔΟΥ να εκδίδουν τις εντολές ελέγχου. Όσο όμως καθυστερούσε η έκδοση της σχετικής απόφασης, παρέμεναν στον πάγο όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις φορολογικών ελέγχων.

Με την έκδοση της εγκυκλίου, καθορίζονται οι αρμοδιότητες των εφόρων και οι διαδικασίες ελέγχου ξεμπλοκάρουν από ένα τυπικό κώλυμα. Το ζητούμενο, πλέον, είναι όσο το δυνατόν περισσότερες εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις να κλείσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα προκειμένου. Έτσι, αφενός θα ζεσταθούν τα ταμεία του δημοσίου και αφετέρου οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις θα αφοσιωθούν στο δύσκολο έργο που έχουν μπροστά τους, για την οικονομική τους επιβίωση και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, εν μέσω του ασφυκτικού πλαισίου που έχει επιβάλει η ύφεση.

Αναλυτικά η εγκύκλιος εδώ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ