2014-02-28 08:53:05
Φωτογραφία για Ισχυρότερη η Giulietta QV, απέκτησε το μοτέρ της 4C
Μετά το ελαφρύ φρεσκάρισμα που υπέστη όλη η γκάμα των Alfa Romeo MiTo και Giullietta για την νέα χρονιά, η ιταλική εταιρεία προχώρησε και σε μερικές σημαντικότερες αλλαγές για την κορυφαία έκδοση Quadrifoglio Verde (QV) και των δύο μοντέλων.

Πιο αναλυτικά, το σημαντικότερο νέο έχει να κάνει με την τοποθέτηση του αλουμινένιου μοτέρ της εξωτικής 4C στην Giulietta. Εκτός από ελαφρύτερος (-22 kg), o νέος 1750 είναι πέντε ίππους ισχυρότερος (240 PS), διαθέτει 1 kgm ροπής παραπάνω (34,7 kgm) και συνεργάζεται με ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT. Οι επιδόσεις που ανακοινώνει η Alfa Romeo είναι ελαφρώς καλύτερες, μιας και απαιτεί 6,6 sec για να πιάσει τα 100 km/h από στάση, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 240 km/h.

Στο εσωτερικό της ανανεωμένης Giulietta QV συναντάμε επενδύσεις σε συνδυασμό μαύρου δέρματος και alcantara, ενώ στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει το νέο σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης Uconnect με οθόνη αφής 5” ή 6,5”.


Το άλλο μοντέλο, η ανανεωμένη MiTo QV, διαθέτει τον 1.4 Turbo Multiair με τους 170 ίππους και τα 23,4 kgm ροπής και πλέον μπορεί να συνδυαστεί με το ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT. Ο συνδυασμός αυτός δεν χαρίζει μόνο ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις (0-100 km/h σε 7,3 sec και τελική 219 km/h) αλλά μειώνει την κατανάλωση καυσίμου (5,4 lt/100 km) και τις εκπομπές CO2 (124 gr/km CO2).

Στην καμπίνα της ανανεωμένης MiTo QV συναντάμε το μαλακό competizione ταμπλό σε “carbon look” και το σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων Uconnect με οθόνη αφής 5”.

Τέλος και οι δύο ανανεωμένες QV θα ξεκινήσουν την εμπορική τους διάθεση τον Μάιο, με την Giulietta QV να προσφέρεται και σε έκδοση περιορισμένης παραγωγής (500 κομμάτια) Launch Edition που ξεχωρίζει από τα ανθρακονημάτινα σπόιλερ εμπρός και πίσω, τις πλαϊνές ποδιές, τις 5κτινες ζάντες 18” και το νέο ματ χρώμα Magnesio Grey. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ