2014-02-28 10:15:37
Φωτογραφία για Δήμος Καλλιθέας – Εδραιώνεται στο δημοτικό σκηνικό ο συνδυασμός «Τώρα Καλλιθέα», του Λάζαρου Λασκαρίδη...!!!
Σε δυναμική τροχιά έχει εισέλθει η μοναδική τοπική πρωτοβουλία στην Καλλιθέα, που δεν έχει την υποστήριξη πολιτικού φορέα και δεν απαρτίζεται από κομματικά στελέχη:  

Το ΤΩΡΑ Καλλιθέα, με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Λάζαρο Λασκαρίδη.

Εγκαινίασε τα γραφεία του, προχώρησε σε συνεστίαση στην οποία σημειώθηκε το αδιαχώρητο και διευρύνθηκε με την προσθήκη νέων στελεχών-προσώπων με αναγνωρισιμότητα στην τοπική κοινωνία.

Είναι δύο ακόμα γηγενείς Καλλιθεάτες με ευδόκιμη θητεία στο δημοσιογραφικό χώρο και εξειδίκευση στο αθλητικό ρεπορτάζ που θα είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό του Λάζαρου Λασκαρίδη.

Πρόκειται για τους Σπύρο Κερκύρα και Στέφανο Σύριγγα.

Ο Σπύρος Κερκύρας είναι γιός του αξέχαστου Κώστα Κερκύρα (επί σειρά ετών αντιδημάρχου και δημοτικού συμβούλου Καλλιθέας) και εγγονός του αειμνήστου συνιδρυτή του Γ.Σ. Καλλιθέα


Εργάζεται στην εφημερίδα ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ.

Ο Στέφανος Σύριγγας, γένημα-θρέμμα της περιοχής της Χαροκόπου, θεωρείται σήμερα από τις πιο έγκυρες υπογραφές στο χώρο του ρεπορτάζ του μπάσκετ.

Τον διαβάζουμε στην εφημερίδα GOAL NEWS και τον ακούμε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3.

Με αφορμή τη συμμετοχή τους στον συνδυασμό του, ο επικεφαλής του ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης, δήλωσε:

“Με τον Σπύρο Κερκύρα και τον Στέφανο Σύριγγα μας ενώνουν πολλά με κυρίαρχο το πάθος μας για την πόλη μας  και τους ανθρώπους της. Θα δώσουμε μαζί και με αμείωτη ένταση τη μάχη για το ΤΩΡΑ και για το αύριο της Καλλιθέας. Τους καλωσορίζω με μεγάλη χαρά και πραγματικά αισθήματα φιλίας»

Ο Λ. Λασκαρίδης, μιλώντας στη συνεστίαση του ΤΩΡΑ Καλλιθέα, έδωσε το σύνθημα για αντεπίθεση του λαού της Καλλιθέας

Απευθυνόμενος στους ανέπτυξε τη φυσιογνωμία του ΤΩΡΑ Καλλιθέα «της μοναδικής δημοτικής κίνησης που δεν φέρει κομματική σφραγίδα ή ταμπέλα» και αναφέρθηκε στην πορεία της πόλης, η οποία, όπως είπε, «ζει εδώ και τέσσερις τετραετίες, σε καθεστώς μόνιμης χειμερίας νάρκης».

Υπογράμμισε ότι η Καλλιθέα, στο ίδιο χρονικό διάστημα «με ευθύνη της συμπολίτευσης αλλά και μεαρωγό την αντιπολίτευση, δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει τις εξελίξεις που την αφορούσαν και κατέστη ένας Δήμος με μηδενική κοινωνική προσφορά για τους πολίτες της».

Στάθηκε στη Χαροκόπου, η οποία «ξεχασμένη από τη διοίκηση του Δήμου ομοιάζει με… αποπαίδι», στο κέντρο της πόλης «που είναι αρεστό μόνο στους φίλους της δημοτικής αρχής, που εξακολουθούν να εξωραΐζουν τη θλιβερή πραγματικότητα» αλλά και στις Τζιτζιφιές, λέγοντας ότι «η αδιαφορία των διοικούντων, τις έχει καταστήσει ως το… Κωσταλέξι της Καλλιθέας».

Ακολούθως, επωφελούμενος της εορτής του έρωτα, εκείνη την ημέρα, (14 Φεβρουαρίου) υπογράμμισε ότι ο ίδιος προσωπικά αλλά και όλα τα στελέχη του συνδυασμού του «είμαστε ερωτευμένοι με την Καλλιθέα, την πόλη της καρδιάς μας, αλλά όχι μόνο».

«Είμαστε ερωτευμένοι», συνέχισε, «με τα αγόρια και τα κορίτσια αυτής της πόλης, με τα δημιουργικά μυαλά της, με τις μανάδες και τους πατεράδες της , με τις γιαγιάδες και τους παππούδες της, με όλους εκείνους και εκείνες που ζουν σ’ έναν Δήμο που υστερεί όλων των άλλων σε κοινωνικές δομές και προσφορά».

«Αφήνουμε στην άκρη το παλαιό», τόνισε, «και δημιουργούμε όλοι μαζί το νέο που μας ταιριάζει για μια Καλλιθέα που ν’ ανταποκρίνεται στις ανάγκες των χειμαζόμενων κατοίκων της».

Ο χαιρετισμός του Γιώργου Κυριόπουλου

Ολοκληρώνοντας, κάλεσε στο βήμα «τον πρύτανη της Αυτοδιοίκησης», όπως τον αποκάλεσε, «μια προσωπικότητα που το κύρος της δεν κινείται στα στενά όρια του Δήμου μας αλλά τυγχάνει πανελλήνιας αναγνώρισης», τον Γιώργο Κυριόπουλο.

Ο τέως δήμαρχος της πόλης κάλεσε το ακροατήριο να γίνει αρωγός του καινούργιου που έχει γεννηθεί και να το διευρύνει, μεταφέροντας τα μηνύματά του σε κάθε γωνιά της πόλης μας, «να σπείρει τον σπόρο του νέου και να τον γιγαντώσει», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα εγκαίνια

Δέκα μέρες νωρίτερα, το ΤΩΡΑ Καλλιθέα, πρώτος απ’ όλους τους συνδυασμούς που θα πάρουν μέρος στην εκλογική μάχη της 18ης Μαΐου, εγκαινίασε τα γραφεία του που βρίσκονται στην οδό Γρυπάρη, στον αριθμό 135.

Μιλώντας προς τους παρευρισκόμενους ο Λάζαρος Λασκαρίδης, επανέλαβε την πάγια προτροπή του προς τη διοίκηση του  Δήμου «κάντε έργα, να αναλαμβάνετε πρωτοβουλίες κι ας μην αρέσουν σε μας αλλά-επιτέλους-να θέσετε ένα τέρμα στην αδράνεια και την απάθεια» και κατήγγειλε εκείνους που «επί 16 χρόνια είναι αγκυλωμένοι στις αναπαυτικές καρέκλες  τους και δεν σκέφτονται τον Καλλιθεάτη, παρά μόνο την ανανέωση της θητείας τους».

Έφερε δε ως παράδειγμα εκείνα τα στελέχη της δημοτικής πλειοψηφίας που «δεν σεβάστηκαν ούτε καν την πρόσφατη ανθρώπινη περιπέτεια του δημάρχου και προχώρησαν σε μια αδίστακτη μάχη των επιγόνων, τριγυρνώντας σε κομματικά και πολιτικά γραφεία για να αναζητήσουν χρίσμα και στήριξη στη δική τους υποψηφιότητα».

Παράλληλα στράφηκε και κατά της μειοψηφίας, η οποία, όπως είπε, «συμπολιτεύεται- αντιπολιτευόμενη την πλειοψηφία, με αποτέλεσμα, σε αυτήν την πόλη, να έχουν να πάψει –εδώ και χρόνια- να λειτουργούν οι θεσμοί. Κι αν δεν λειτουργεί ο θεσμός της αντιπολίτευσης δεν διαπιστώνεται μόνο έλλειψη έργου αλλά και συγκάλυψη».

«Στόχος του ΤΩΡΑ Καλλιθέα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, είναι η αυτόματη εξυπηρέτηση του Καλλιθεάτη, κι όχι να φτάνει εκείνος στο σημείο να λέει… ωχ, μόλις επισκέπτεται μια δημοτική υπηρεσία και να τη συγκρίνει με τις αντίστοιχες του δημοσίου τομέα».

Ακολούθως ανέπτυξε νέες πτυχές του προγράμματος της δημοτικής του πρωτοβουλίας, ανάμεσα στις οποίες είναι η μηνιαία επικοινωνία της δημοτικής αρχής με τους πολίτες, στο πλαίσιο λαϊκών συνελεύσεων σε τρία σημεία της Καλλιθέας (βόρειο, κεντρικό και νότιο άξονα) ώστε να υπάρχει άμεσος έλεγχος για την άμεση ανάπτυξη κοινωνικών δομών, όπως:

-Δημιουργία Κέντρου Αστέγων σε ένα από τα υπάρχοντα κτίρια, ιδιοκτησίας του Δήμου

-Λειτουργία Στέγης Γερόντων, πέραν αυτών της Εκκλησίας

-Σύσταση Κοινωνικού Εστιατορίου, όπου οι περισσότερο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού θα μπορούν να προμηθεύονται αξιοπρεπώς ένα πλήρες γεύμα σε τιμή κόστους που υπολογίζεται στα 2 ευρώ κι ίσως και χαμηλότερα.

«Σήμερα», είπε, «το 90% του ελληνικού λαού, χειμάζεται κι ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να αναλάβει, όλες εκείνες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που θα ανακουφίσουν τους Καλλιθεάτες» και κάλεσε «όποιους δεν αντιλαμβάνονται αυτή την τραγική κατάσταση αντί να… στρογγυλοκάθονται στα γραφεία τους να πάνε από τώρα στα σπίτια τους και να μην ασχολούνται με τα κοινά».

Παράλληλα έκανε λόγο για «παροχή δωρεάν internet στα όρια του Δήμου, κάτι που η σημερινή κυβέρνηση υπόσχεται αλλά δεν θα κάνει, και –μεταβατικά- να είναι ανοικτά κάθε απόγευμα τα γραφεία των τριών Διαμερισμάτων της Καλλιθέας για να έχουν από εκεί, οι πολίτες, πρόσβαση οι στο διαδίκτυο» και εξήγγειλε:

-Μέτρα για την τόνωση της τοπικής αγοράς: «Σε συνδυασμό με την καθιέρωση της εκπτωτικής- σε εβδομαδιαία βάση- ημέρας «Κυκλοφορούμε στην Καλλιθέα: Ψωνίζουμε στην Καλλιθέα-Διασκεδάζουμε στην Καλλιθέα» (στην οποία είχαμε αναφερθεί κατά τη συγκέντρωσή μας στο δημοτικό θέατρο, στις 6 Νοεμβρίου), πραγματοποίηση μικρών τακτικών εκθέσεων στο κέντρο της Αθήνας που θα ενημερώνουν τους πολίτες για τα πλεονεκτήματα της αγοράς της πόλης μας».

- Αποκριάτικες και Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Καλλιθέα «που δεν έχουν γίνει ποτέ εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Και φέτος, κατά την περίοδο των εορτών, η διοίκηση του Δήμου μας κορόιδεψε κατάμουτρα, καταλογίζοντας ευθύνες για τη μη πραγματοποίησή τους σε κάποιον… προμηθευτή! Λες κι είχαν γίνει πέρσι και πρόπερσι…»

-Πραγματοποίηση μαζικών εκδρομών για τους Καλλιθεάτες «με συντονισμό του Δήμου και σε τιμές κόστους, οι οποίες», όπως υπογράμμισε, «είναι εύκολο να επιτευχθούν αφού θα υπάρξει αυξημένη ζήτηση»
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ