2014-02-28 22:23:45
Φωτογραφία για Περιφέρεια Αττικής - Πως..., γιατί..., και πότε..., η Νέα Δημοκρατία κατέληξε στη λύση σωτηρίας..., Του Γιώργου Κουμουτσάκου...!!!
Γράφει ο Γιάννης Σπ. Παργινός

   Από τον άτσαλο και πλήρη πολιτικό εγκλωβισμό, η Νέα Δημοκρατία προσφεύγει στη σωτήρια λύση ενός έμπειρου περί τα ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα,  - του Γιώργου Κουμουτσάκου - , 

 ως υποψηφίου για την μεγαλύτερη διοικητική περιφέρεια, την Περιφέρεια Αττικής.

     

Αναμφίβολα και σαφέστατα, ο κ. Κουμουτσάκος θα δύναται να μελετήσει την πραγματική κοινωνική και οικονομική κατάσταση της Αττικής, να συντάξει τις αναγκαίες μελέτες και να αντλήσει τους ανάλογους κι απαραίτητους πόρους από τα δύσκαμπτα προς τούτο ευρωπαϊκά ταμεία.! Από αυτήν την άποψη, η επιλογή του πρωθυπουργού κρίνεται ως αρίστη. Για να αποδώσει όμως τα αναμενόμενα και προσδοκώμενα πρέπει η επιλογή να έχει και πιθανότητες εκλογής. Για να συμβεί τούτο θα πρέπει να ομονοήσει και ο γαλάζιος κομματικός μηχανισμός και να συγκλίνει υπέρ της επιτυχίας της πρωθυπουργικής απόφασης.


     

 Αν συμβεί ή όχι, παραμένει το μέγα ζητούμενο.!

      

Ήδη, η κοινοβουλευτική ομάδα της γαλάζιας παράταξης δείχνει αιφνιδιασμένη κι αντιδρά με περισσή σαστισμάρα. Ο φανατικός αντίπαλος της στήριξης της υποψηφιότητας του Γιάννη Σγουρού, ο υπουργός εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, επικρότησε την επιλογή χαρακτηρίζοντας την «αρίστη». Από την δική της πλευρά, η υπέρμαχος της υποψηφιότητας του Γιάννη Σγουρού, Ντόρα Μπακογιάννη, εμμένει στην άποψη πως, «θα μπορούσε κάλλιστα να στηριχθεί ο νυν πετυχημένος περιφερειάρχης».!

  Μένει, στο δρόμο προς την κάλπη να αναδειχθούν κι οι αντιδράσεις των στελεχών της γαλάζιας αυτοδιοικητικής ομάδας και δη των εκλεγμένων δημαρχών. Οι εν λόγω, ως έχοντες και άμεση επαφή με την εκλογική βάση μπορούν να επηρεάσουν τα μέγιστα, τουλάχιστον το κομμάτι εκείνο της κοινωνίας που διατηρεί τις σχέσεις του με τον κομματικό μηχανισμό.!

          Η περιπέτεια της υποψηφιότητας Παχατουρίδη.!

    Στο δρόμο προς την κάλπη, η Νέα Δημοκρατία έδειχνε σαστισμένη κι αναποφάσιστη, αν όχι και πλήρως εγκλωβισμένη.

    Οι καλά γνωρίζοντες την αυτοδιοικητική ρουλέτα, υποστηρίζουν πως οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου εγκλωβίστηκαν στην επίμονη άρνηση των αυτοδιοικητικών στελεχών της Συγγρού στην μη στήριξη της υποψηφιότητας του Γιάννη Σγουρού. Τα κομματικά στελέχη, πολιτικά ή αυτοδιοικητικά, που κλήθηκαν να διεκδικήσουν την Περιφέρεια Αττικής αρνήθηκαν απαρχής κι επιμόνως.

    Η λύση του Δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, φάνταζε ως η ιδανική. Όμως, κόλλησε σε μια άλλη εμμονή. Ο δήμαρχος ήθελε να έχει ως προεκλογική πραμάτεια τον αντιμνημονιακό του λόγο.

    Το αίτημα απερρίφθη ως άτοπον.! Και δικαίως.!

   Μια υποχώρηση στην απαίτηση Παχατουρίδη θα περιθωριοποιούσε πολιτικά την κυβερνητική πολιτική με απρόβλεπτες συνέπειες για την από εκεί και πέρα πορεία της. Σε περίπτωση, δε, εκλογικής επικράτησης των αντιμνημονιακών δυνάμεων το πρόβλημα θα ήταν γιγάντιο και πολιτικά λίαν σύνθετο.! Η όλη συζήτηση περί υποψηφιότητας Παχατουρίδη, σαφώς και λίαν διακριτά ενίσχυσε τα προεκλογικά χαρτιά του δημάρχου για την επαναδιεκδίκηση του Δήμου του κι αντίστροφα αποδυνάμωσε την κυβέρνηση στο άγχος της για ένα αίσιο αποτέλεσμα στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας.! Συνάμα, τόνωσε πολιτικά και τον Γιάννη Σγουρό καθώς στο εκλογικό ακροατήριο της κεντροδεξιάς το εμφάνισε περίπου ως ακλόνητο ή έστω πολύ δύσκολο αντίπαλο.

            Ευρωπαϊκή διέξοδος – λύση Κουμουτσάκου

     Τούτων όλων δοθέντων, οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου κλήθηκαν να ισορροπήσουν ανάμεσα στην τάση που ουδόλως ανέχεται την ιδέα στήριξης του Γιάννη Σγουρού και σε εκείνους που τον θεωρούν αναντικατάστατο Περιφερειάρχη.

    Στην πρώτη τάση, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, δημοσίως από το μικρόφωνο του Real Fm αποκαλεί τον νυν περιφερειάρχη « αποτυχημένο» και ταυτόχρονα προειδοποιεί το κόμμα του ότι θα είναι «χειρίστη επιλογή» η στήριξή του. Την ίδια ημέρα από το studio του Mega η Ντόρα Μπακογιάννη έκρινε πως θα ήταν σχεδόν πολιτικά άτοπη μια άλλη επιλογή που θα στεκόταν απέναντι στον παντοιοτρόπως πετυχημένο «αυτοδιοικητικό Γιάννη Σγουρό».!

   Μέσα σ αυτό το όντως καθόλου εύκρατο πολιτικό κλίμα, οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου έπρεπε να ισορροπήσουν μεταξύ του «φαντάσματος Καρατζαφέρη», - που γιγαντώθηκε πολιτικά λόγω της κακής επιλογής του Γιάννη Τζανετάκου για την παλιά Υπερνομαρχία Αθηνών και Πειραιώς - , που επισείουν οι πρώτοι και την επανάσταση της λαϊκής βάσης, για την οποία κόπτονται οι της δεύτερης τάσης, εάν στηριχθεί ένας «παλαιοπασόκος».!

   Με αυτά τα δεδομένα, ο πρωθυπουργός υποχρεώθηκε να λύσει με το σπαθί το τον Γόρδιο Πολιτικό Δεσμό. Στο Στρασβούργο ευρισκόμενος για υποθέσεις της ευρωπαϊκής προεδρίας της οποία κατέχει το τρέχον εξάμηνο εκ περιτροπής πείθει τον έμπειρο διπλωμάτη, Γιώργο Κουμουτσάκο, να αναλάβει το ρίσκο της υποψηφιότητας στην Περιφέρεια Αττικής και να βγάλει την παράταξη από το πλήρες πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο είχε αυτεγκλωβιστεί από την γαλάζια αντιπαλότητα που συναντούσε η υποψηφιότητα του απερχόμενου Περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού.!

   Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, είναι διπλωμάτης καριέρας. Από την περιπέτεια στην οποία εμπλέκεται έχει μόνον να κερδίσει. Όχι να χάσει.!

   Ακόμα και στην περίπτωση αρνητικής εκλογικής έκβασης, θα συνεχίσει απρόσκοπτα την διπλωματική του πορεία. Επιπλέον, η κοινωνική βάση της γαλάζιας παράταξης θα του έχει πιστώσει την εμπλοκή σε μια όντως δύσκολη εκλογική μάχη και θα τον ανταμείψει κατά τον ίδιο τρόπο που αντάμειψε τόσο τον Αργύρη Ντινόπουλο, όσο και τον Βασίλη Κικίλια.!

 Αν πάλι, βγει νικητής από την κάλπη, όλα τούτα θα επανακαθοριστούν μετά από την πενταετή θητεία με όσο θετικά ή αρνητικά η εν λόγω θητεία σωρεύσει το πολιτικό του μητρώο.!
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ