2014-03-01 08:15:55
Φωτογραφία για Η Giulietta γιορτάζει τα 60α γενέθλια της με τη νέα Quadrifoglio Verde
Για τον εορτασμό των 60ών γενεθλίων της, η Giulietta είναι διαθέσιμη σε μια νέα έκδοση Quadrifoglio Verde, μια πραγματική έκφραση του DNA της Alfa Romeo.

Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου, η νέα Giulietta Quadrifoglio Verde χαρακτηρίζεται από την αποφασιστική εμφάνιση και τη δυνατή προσωπικότητα. Επιπρόσθετα, θυμίζει κάτι από το υπεραυτοκίνητο Alfa Romeo 4C: ο νέος κινητήρας άμεσου ψεκασμού 1750 Turbo 240 HP με το αλουμινένιο μπλοκ συνεργάζεται με το τεχνολογικά κορυφαίο κιβώτιο διπλού ξηρού συμπλέκτη "Alfa TCT" με τις 6 ταχύτητες.

Για να κάνει πιο ξεχωριστό το λανσάρισμα, η Alfa Romeo θα παρουσιάσει μια ειδική "Launch Edition" Giulietta Quadrifoglio Verde σε περιορισμένη παραγωγή 500 αυτοκινήτων με ειδικά χαρακτηριστικά, όπως: σπόιλερ και φέρινγκ καθρεφτών από ανθρακονήματα, πλαϊνά skirts και ζάντες αλουμινίου 18" με πέντε οπές και γυαλιστερό ανθρακί φινίρισμα. Η Giulietta Quadrifoglio Verde "Launch Edition" θα είναι διαθέσιμη με το χρώμα Alfa Red ή ένα Competizione Red επιπλέον του αποκλειστικού ματ Magnesio Grey.


Σήμερα η γκάμα της Giulietta περιλαμβάνει 3 επίπεδα εξοπλισμού, Progression, Distinctive και QV, και 5 κινητήρες. Αυτοί είναι ο 2.0 JTDM 2 175 HP (σε συνδυασμό με το κιβώτιο TCT), o κορυφαίος βενζινοκινητήρας 1750 Turbo 240 HP και οι βενζινοκινητήρες 1.4 Turbo 105 HP, 1.4 Turbo 120 HP και 1.4 MultiAir 170 HP (που επίσης διατίθεται με το κιβώτιο TCT).

Εξωτερικό

Εξωτερικά, το αυτοκίνητο είναι πολύ ελκυστικό, με τη γοητεία των πραγματικών σπορ αυτοκινήτων και με το θρυλικό έμβλημα "Quadrifoglio Verde" τοποθετημένο αριστερά στο πλάι, κοντά στο πλευρικό φλας. Επιπλέον, υπάρχουν ειδικά τελειώματα στα φέρινγκ των καθρεφτών, στην εμπρός γρίλια, στις χειρολαβές των θυρών και πλαίσια στους φανούς ομίχλης.

Το επιθετικό λουκ της νέας έκδοσης χαρακτηρίζεται και από τις μεγάλες εξατμίσεις και τις ζάντες αλουμινίου 17'' ή 18'' που αποκαλύπτουν το σύστημα των φρένων "by Brembo" με τετραπίστονες δαγκάνες και δίσκους 320 mm.

Εσωτερικό

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη λεπτομέρεια και στα υψηλής ποιότητας υλικά που επιλέχθηκαν για να εκφράσουν την κορυφαία στιγμή του αυθεντικού ιταλικού στιλ. Πιο συγκεκριμένα, η μαύρη σπορ εμφάνιση ξεχωρίζει και συνδυάζεται στα όργανα με το λογότυπο QV και από τα νέα καθίσματα με δέρμα και Alcantara, που προσφέρουν κορυφαία στήριξη. Το νέο δερμάτινο τιμόνι με τις λευκές ραφές είναι στάνταρ. Το κιβώτιο ταχυτήτων και το χειρόφρενο είναι επενδεδυμένα με δέρμα κι έχουν άσπρες και πράσινες ραφές. Αλουμινένια πεντάλ, μαύρη οροφή και ειδικά πατάκια συμπληρώνουν την εμφάνιση της νέας έκδοσης εσωτερικά.

Κινητήρες και μετάδοση

Μετά την εμφάνισή του στην Alfa Romeo 4C, ο κορυφαίος κινητήρας της γκάμας φιλοξενείται τώρα και στην Giulietta Quadrifoglio Verde: ο νέος κινητήρας άμεσου ψεκασμού 1750 Turbo αποδίδει 240 ίππους στις 6000 σ.α.λ. και έχει κορυφαία ροπή και αναλογία στην κατηγορία του: 194 Nm/λίτρο και 135 ίπποι/λίτρο. Εκπληκτικά ελαστικός και σπορτίφ διαθέτει μέγιστη ροπή 340 Nm σταθερά μεταξύ 2.100 και 4.000 στροφών, η οποία επίσης είναι διαθέσιμη σε ένα ποσοστό 80% μόλις από τις 1.800 σ.α.λ.

Ο νέος 1750 Turbo συνδυάζεται με το εξαιρετικό "Alfa TCT" 6ταχυτο κιβώτιο διπλού ξηρού συμπλέκτη σε έναν συνδυασμό που προσφέρει την πρακτικότητα της αυτόματης μετάδοσης και την άμεση απόκριση της σειριακής λειτουργίας. Ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει κατά βούληση το χαρακτήρα του αυτοκινήτου του χρησιμοποιώντας τη λειτουργία του Alfa DNA με μία από τις επιλογές Dynamic, Neutral και All Weather.

Επιδόσεις

Με αυτό τον κινητήρα, η ναυαρχίδα της Giulietta έχει τελική ταχύτητα 240 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0 - 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,6 δευτερόλεπτα.

Αυτό το εντυπωσιακό επίπεδο δύναμης προσφέρεται με την ελάχιστη επίδραση στο περιβάλλον, μια και το αυτοκίνητο πληροί ήδη τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6.
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η νέα MiTo Quadrifoglio Verde
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η νέα MiTo "Quadrifoglio Verde"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ