2014-03-01 10:00:54
Φωτογραφία για 23χρονος Έλληνας βραβεύτηκε για το σχεδιασμό αυτοκινήτου για ΑμεΑ (pics)
Ο 23χρονος Θάνος Παππάς από την Καλαμάτα, που αποφοίτησε πριν λίγο καιρό από το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων στη Σύρο, έχει δημιουργήσει ένα ελπιδοφόρο πρότζεκτ. Το Aiuto.

Ο ίδιος, μαζί με το συνεργάτη και φίλο του Κωνσταντίνο Μαλανδρίνο, ασχολούνται με το σχεδιασμό οχημάτων, προϊόντων και εταιρικής ταυτότητας.

Φέτος συμμετείχε στο διαγωνισμό της..

Fiat με θέμα «Σχεδιάστε το Μέλλον της Προσβασιμότητας» και κέρδισε μια ξεχωριστή διάκριση.

Το Aiuto είναι ένα μικρό ηλεκτροκίνητο όχημα πόλης, που μπορεί να φανεί απίστευτα χρήσιμο σε άτομα με αναπηρία, έτσι ώστε να νιώσουν αυτόνομα και να οδηγήσουν χωρίς προβλήματα το δικό τους αυτοκίνητο.

Έχει ένα ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης, το οποίο βοηθά τον οδηγό που έχει προβλήματα όρασης, ακοής ή κάποιο κινητικό πρόβλημα, να οδηγήσει δίνοντας πληροφορίες στο όχημα, το οποίο, για παράδειγμα, δίνει σε κάποιον που έχει πρόβλημα στην ακοή περισσότερα οπτικά ερεθίσματα για το τι γίνεται γύρω του. Δηλαδή, εστιάζει στις αισθήσεις που είναι πιο ισχυρές. Ακόμα, οι αισθητήρες του διορθώνουν πιθανές λανθασμένες επιλογές του οδηγού.

Εκτός από τα άτομα με αναπηρίες, μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο και σε ηλικιωμένους οδηγούς, με ασθενέστερες αισθήσεις και μειωμένα αντανακλαστικά.
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ