2014-03-01 14:55:15
Φωτογραφία για ΜΠΑΝΤΟΒΙΤΣ : ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΙΚΗ!
Η προηγούμενη φορά απ’ τη φετινή που ο Ολυμπιακός έφτασε στους «16» του Champions League και είχε διεκδικήσει την πρόκρισή του στους «8», ήταν το 2010, όταν οι ερυθρόλευκοι είχαν αποκλειστεί από την Μπορντό, διεκδικώντας, όμως, μέσα στη Γαλλία όσο μπορούσαν το σκορ που θα τους έδινε το εισιτήριο.

Προπονητής εκείνη την περίοδο στον Ολυμπιακό ήταν ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ο οποίος έχει προσφέρει στο Θρύλο τόσο από τον πάγκο ως τεχνικός όσο όμως και ως ποδοσφαιριστής, αφού έχει φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα και έχει αγωνιστεί.

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς μίλησε στον «Γαύρο» για τη νίκη του Θρύλου επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Γ. Καραϊσκάκης», για τη φάση των «16» του Champions League, με την ομάδα να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, αποκλείοντας μάλιστα ένα από τα μεγαθήρια της Ευρώπης!

Με τον Μπάντοβιτς να τονίζει ότι είναι η μεγαλύτερη και πιο ιστορική νίκη του Ολυμπιακού, ενώ αν έρθει με το καλό η πρόκριση στους «8» θα είναι και το μεγαλύτερο επίτευγμα της ομάδας!


ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόση μεγάλη σημασία έχει η νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι μία μεγάλη και ιστορική νίκη. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια που είναι στην Ευρώπη απέκτησε χαρακτήρα και κάθε φίλαθλος στην Ελλάδα εύχομαι να ζηλέψει θετικά τον Ολυμπιακό ώστε και η δική του ομάδα να φτάσει σε αυτό το σημείο. Φυσικά είναι κάτι πολύ δύσκολο για να γίνει αυτό και θέλει χρόνια και υπομονή, και ο Ολυμπιακός δεν θα έφτανε σε αυτό το σημείο αν δεν λειτουργούσε σωστά και δεν έκανε συνεχώς βήματα μπροστά. Εχει φτάσει σε ένα επίπεδο αρκετά υψηλό, όπως ήταν και πριν βέβαια, αλλά συνεχώς βελτιώνεται. Και αυτό είναι που τον κάνει μεγαλύτερο σαν σύλλογο.

Ε: Το «κλειδί» της νίκης του Ολυμπιακού ποιο θεωρείτε ότι ήταν;

Α: Η ομάδα ήταν στημένη πολύ καλά από τον κύριο Μίτσελ και νίκησε δίκαια έναν μεγάλο αντίπαλο. Είναι μία μεγάλη δικαίωση και μπράβο σε όλους, από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο που βρίσκεται στην ομάδα. Βέβαια δεν έχει τελειώσει τίποτα, υπάρχει ένα ακόμη παιχνίδι και φυσικά αν προκριθεί θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία μέχρι τώρα στον σύλλογο. Ο Ολυμπιακός φάνηκε ότι ήταν πολύ καλά στημένος. Η Μάντσεστερ δεν ήταν αυτή που περιμέναμε, αλλά ο Ολυμπιακός πρέσαρε καλά και είχε καλές τοποθετήσεις και καλές αποστάσεις, αλλά τόσο ομαδικά όσο και ατομικά ήταν πολύ καλός. Είχε παίκτες συγκεκριμένους σε καλή ημέρα και φάνηκε να είναι φρέσκια η ομάδα με καλά τρεξίματα.

Ε: Μιλήσατε για καλή ημέρα της ομάδας, υπήρχε κάποιος παίκτης που ειδικότερα σε αυτό το ματς βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα;

Α: Οπως είπα και πριν, γενικά όλη η ομάδα ήταν σε καλή ημέρα, αλλά ο Ντομίνγκες ήταν πάρα πολύ καλός όπως και ο Μανωλάς. Ενας Ντομίνγκες που έβγαλε και τρεξίματα πολλά, κάτι που μέχρι τώρα δεν το βλέπαμε συχνά αυτό. Ενώ ήταν αρκετά σταθερός ο Μανιάτης, ο Σαλίνο, και ο Εντινγκά ήταν πολύ καλός. Αλλά θεωρώ ότι οι Ντομίνγκες και Μανωλάς ήταν από τους καλύτερους της ομάδας. Ο Ολυμπιακός είχε καλή αμυντική λειτουργία και κατάφερε στην επίθεση να δημιουργήσει πολλές φάσεις.

Ε: Ποιος ο ρόλος του κόσμου σε αυτή τη νίκη;

Α: Οταν αγωνίζεσαι μέσα στο Καραϊσκάκη ο κόσμος παίζει μεγάλο ρόλο. Βέβαια παίκτες και προπονητές είναι αυτοί που πρέπει να πάρουν πρώτα τα συγχαρητήρια γιατί είναι οι πρωταγωνιστές, αλλά δεν γίνεται σε μία ομάδα να μην υπολογίζεις όλο το σύνολο, και σε αυτό το σύνολο βρίσκεται και ο κόσμος που δημιουργεί μία καταπληκτική ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη. Πάντα ήταν και θα είναι δίπλα στην ομάδα ο κόσμος.

Ε: Θεωρείτε ότι ο Ολυμπιακός στην Αγγλία θα πάει για να διαφυλάξει το 2-0 του Καραϊσκάκη;

Α: Ο Μίτσελ μέχρι τώρα έχει κάνει τολμηρά πράγματα και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, όπως με την Αντερλεχτ στο Βέλγιο, όπου έπαιξε με δύο επιθετικούς και του βγήκε. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να παίξει κλειστά έχοντας το 2-0, θα πρέπει να διαλέξει έναν τρόπο ώστε να είναι καλός στην επίθεση αλλά και στην άμυνά του. Αλλωστε δεν είναι η φιλοσοφία του Μίτσελ να κλείνεται πίσω. Εχει το αβαντάζ του 2-0, αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα και θεωρώ ότι ο αγώνας στο Καραϊσκάκη θα πρέπει να κρατήσει μία ημέρα μόνο, όπως είπε και ο Μίτσελ ότι την επόμενη ημέρα θα το έχουν ξεχάσει γιατί υπάρχει άλλος ένας αγώνας. Ο Ολυμπιακός έχει μέταλλο και ψυχολογία και αν καταφέρει να περάσει θα είναι τεράστια επιτυχία.

Ε: Πώς μπορεί ένας προπονητής να κρατήσει χαμηλά την ψυχολογία των παικτών του μετά από μία τέτοια επιτυχία;

Α: Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει τη συνήθεια είτε κερδίζει είτε χάνει να είναι σοβαρός από την επόμενη ημέρα και υπάρχουν άνθρωποι μέσα στην ομάδα που δεν αφήνουν να ξεφύγει η κατάσταση. Και ο προπονητής το γνωρίζει καλά ότι υπάρχει άλλο ένα ματς και ξέρουν όλοι πώς να το περάσουν αυτό στους παίκτες, ήταν μία μεγάλη νίκη και μόνο αυτό πρέπει να μείνει.

Ε: Δύο λόγια για τον προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ, που στην αρχή της χρονιάς από κάποιους είχε αμφισβητηθεί Α: Θεωρώ ότι είναι μεγάλη επιτυχία του προπονητή και του τιμ αλλά και της διοίκησης που οι παίκτες ανάλογα με την ποιότητά τους δίνουν και το κάτι παραπάνω που έχουν, αυτό είναι κέρδος όλων αλλά περισσότερο του προπονητή. Γιατί πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και στον Μίτσελ που διαχειρίζεται την ομάδα πολύ ωραία και μέχρι τώρα κάνει μία πολύ μεγάλη χρονιά. Γιατί αν δεν υπάρχει καλή προπόνηση και καλή ψυχολογία, ο παίκτης δεν μπορεί να αποδώσει. Είδατε και η Μάντσεστερ έχει καλούς παίκτες αλλά δεν έχουν ψυχολογία και δεν μπορούν να αποδώσουν. Στον Ολυμπιακό υπάρχει καλό κλίμα στα αποδυτήρια και αυτό είναι κέρδος όλων.

Ε: Για την ποιότητα του ρόστερ του Ολυμπιακού;

Α: Από τον πρόεδρο μέχρι τον προπονητή έχουν γίνει σωστές κινήσεις και τους έχουν βγει όλα. Ακόμα και όταν έφυγε ο Μήτρογλου δεν παρασύρθηκε η ομάδα, ενώ όταν έβγαιναν κάποιοι και έλεγαν να φύγει ο Μίτσελ, η ομάδα έμεινε προσγειωμένη και της βγήκε. Και καλό είναι να μην πουν ξανά τίποτα για τον Μίτσελ και τον κάθε Μίτσελ, γιατί στο ποδόσφαιρο αλλάζουν τα πάντα από τη μία στιγμή στην άλλη. Γι’ αυτό και λέω ότι όλων οι κινήσεις έχουν βγει, από τον κύριο Μαρινάκη μέχρι και τον προπονητή, και προχωράει η ομάδα σωστά. Ακόμα και ότι πουλήθηκε ο Μήτρογλου εγώ θεωρώ ότι έγινε στον σωστό χρόνο και με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο αυτές οι κινήσεις, όχι επειδή τώρα νίκησε τη Μάντσεστερ αλλά από πριν το έλεγα.

Ε: Ο Μίτσελ είχε και απουσίες, γιατί έλειπαν οι Σαβιόλα, Σιόβας, ενώ και ο Βαλντέζ δεν ήταν 100% έτοιμος...

Α: Το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι γεμάτο. Και μία ομάδα που εξαρτάται από έναν παίκτη δεν είναι ομάδα και αυτό το έχει καταφέρει ο κύριος Μίτσελ να μην εξαρτάται από έναν ποδοσφαιριστή αλλά από το σύνολο, δεν είναι καταστροφή αν λείπει ένας παίκτης και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο και γι’ αυτό αξίζει συγχαρητήρια ο κόουτς. Φαίνεται ο άνθρωπος ότι είναι και δίκαιος απέναντι στους παίκτες του, όλοι κάνουμε λάθη, αλλά δείχνει ότι είναι δίκαιος και γι’ αυτό έχει κερδίσει και τους παίκτες ψυχολογικά.

Ε: Και δύο λόγια για το ματς που ακολουθεί, με τον Παναθηναϊκό...

Α: Ο Μίτσελ ξέρει ότι η νίκη με τη Μάντσεστερ πρέπει να κρατήσει μία ημέρα γιατί ακολουθεί ένα ντέρμπι και είναι ένα παιχνίδι μέσα στο Καραϊσκάκη που και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη. Θα είναι ένα παιχνίδι αρκετά δυνατό και ο Ολυμπιακός σίγουρα παίζοντας μέσα στο γήπεδό του είναι το φαβορί, αλλά είναι ένα ματς έντεκα εναντίον έντεκα και θα πρέπει και πάλι να αποδείξει ότι είναι καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται πάντα να αποδεικνύεις.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ