2014-03-01 17:07:19
Φωτογραφία για ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ : ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ!
Ο θρυλικός Αλέξης Αλεξανδρής μίλησε στον «Γαύρο» για την τεράστια νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έδωσε το σύνθημα για πρόκριση στο «Ολντ Τράφορντ».

Ο βετεράνος επιθετικός των ερυθρόλευλων ανέφερε ότι ο Θρύλος θα πετύχει γκολ στην Αγγλία, ενώ τονίζει ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» δύσκολα θα βάλουν τρία γκολ.

Επίσης, ο δεινός σκόρερ του Θρύλου αναφέρει ότι τη νίκη κόντρα στους πρωταθλητές Αγγλίας στο «Γ. Καραϊσκάκης» την έδωσε ο κόσμος του Ολυμπιακού, ενώ μιλάει και για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ΕΡΩΤΗΣΗ: Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θεωρείς ότι είναι η μεγαλύτερη στην ευρωπαϊκή του ιστορία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σίγουρα είναι, αλλά εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι υπάρχει μία ιστορική νίκη για τον Ολυμπιακό, μέχρι την επόμενη! Μακάρι αυτή η ιστορική νίκη να δώσει μία ακόμα ιστορικότερη πρόκριση στον Ολυμπιακό. Γιατί τι να το κάνεις όταν νικάς μία τόσο μεγάλη ομάδα και σχεδόν εύκολα και δεν περνάς στην επόμενη φάση; Το θέμα είναι να νικάς και να προκρίνεσαι παράλληλα. Ο Ολυμπιακός έχει μία πολύ καλή ευκαιρία για να γράψει ιστορία και πρέπει να την εκμεταλλευτεί.


Ε: Μίλησες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Μπορεί ο Ολυμπιακός, αν εμφανιστεί στο «Ολντ Τράφορντ» όπως και την περασμένη Τρίτη, να πάρει την πρόκριση στους «8» του Champions League;

Α: Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός κρατάει την τύχη στα χέρια του με το υπέρ του 2-0. Μπορεί να μην είναι αυτή που είδαμε η πραγματική Μάντσεστερ και να διαφέρει, ας πούμε, απ’ αυτή που ήταν παλιότερα και αν θέλεις από τότε που αγωνιζόμουν εγώ στον Ολυμπιακό και την είχαμε αντιμετωπίσει, αλλά παίκτες και προπονητής ξέρουν πολύ καλά ότι θα είναι δύσκολο το παιχνίδι στο «Ολντ Τράφορντ». Βέβαια, πιστεύω ότι είναι δύσκολο να δεχτεί τρία γκολ ο Ολυμπιακός αν παίξει με το ίδιος πάθος και θέληση όπως στο Καραϊσκάκη.

Ε: Ποιο θεωρείς ότι ήταν το «κλειδί» της νίκης για τον Ολυμπιακό;

Α: Αυτό το παιχνίδι όπως το έχω ζήσει και εγώ, το πήρε ο κόσμος για μένα! Εβλεπες στο πρόσωπο των παικτών της Μάντσεστερ έναν φόβο από την ατμόσφαιρα που αντίκρισαν. Κοίταγαν τον κόσμο και τα έχασαν. Εχω ξαναπεί και στο παρελθόν ότι όταν ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι όπως πρέπει, πολλές είναι οι ομάδες που θα «γονατίζουν» στο Καραϊσκάκη, όπως και πολλές έχουν «γονατίσει». Βέβαια, και οι παίκτες ήταν εξαιρετικοί, αφού κυριολεκτικά… έτρωγαν σίδερα!

Ε: Τον επαναληπτικό του «Ολντ Τράφορντ» πώς τον περιμένεις; Πώς περιμένεις να διαχειριστεί το υπέρ του 2-0 ο Ολυμπιακός;

Α: Αυτό που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός, και θεωρώ ότι θα το κάνει, είναι να παίξει το παιχνίδι του και στην Αγγλία. Εξάλλου, φέτος δεν έχει δείξει η ομάδα ότι πάει να κλέψει ένα παιχνίδι. Παίζει με όποιον αντίπαλο έχει απέναντί της στα ίσα. Πιστεύω πώς και ο Μίτσελ θα έχει την ίδια φιλοσοφία με τον πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη και θα παίξει το ποδόσφαιρο που μας έχει συνηθίσει ο Ολυμπιακός. Θα κυνηγήσει δηλαδή το γκολ και θα περιμένει την παραμικρή ευκαιρία έτσι ώστε να σκοράρει για να τελειώσει με την πρόκριση. Εάν πετύχει γκολ ο Ολυμπιακός, για μένα όλα έχουν τελειώσει μετά. Και από θέμα ψυχολογίας θα είναι δύσκολο για τη Γιουνάιτεντ. Αλλά δεν θα πρέπει να την υποτιμούν οι παίκτες. Είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο και χρειάζεται μεγάλη προσοχή, αλλά ο Ολυμπιακός έχει μία «χρυσή» ευκαιρία!

Ε: Μου έδωσες ακόμα μία καλή… πάσα και θέλω να σταθώ στον Μίτσελ που ανέφερες. Πολλοί ήταν αυτοί που τον αμφισβήτησαν φέτος το καλοκαίρι και τώρα βρίσκεται κοντά στα προημιτελικά του Champions League. Ποιο είναι το σχόλιό σου;

Α: Ο καθένας μπορεί να αμφισβητεί και να λέει ό,τι θέλει. Αυτοί που αποθεώνουν σήμερα την ομάδα και τον Μίτσελ για τη νίκη επί της Γιουνάιτεντ, θα βρίζουν και θα γκρινιάζουν αν αποκλειστεί. Το θέμα είναι ο Ολυμπιακός να κερδίζει και να πηγαίνει καλά. Οι προπονητές έρχονται και φεύγουν. Ο Μίτσελ έχει διαψεύσει τους επικριτές του και με το παραπάνω, αλλά ξαναλέω, το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα.

Ε: Την Κυριακή έχουμε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Πόσο εύκολο είναι για τον Μίτσελ μετά από μία τέτοια τεράστια νίκη επί της Γιουνάιτεντ, να κρατήσει τους παίκτες του προσγειωμένους και σε εγρήγορση;

Α: Κακά τα ψέματα, υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός στην ομάδα από τη μεγάλη αυτή νίκη, όπως είναι λογικό. Αλλά, αν κάποιων παικτών έχουν πάρει τα… μυαλά αέρα, ο Μίτσελ έχει μεγάλο ρόστερ και ποιοτικό και μπορεί να κάνει όσες αλλαγές θέλει. Μπορεί να παίξουν κάποιοι άλλοι. Υπάρχει λύση και έχει δείξει φέτος ότι ο Ολυμπιακός παρόλο που πραγματοποιεί μεγάλες εμφανίσεις και νίκες, είναι συγκεντρωμένος και προσγειωμένος όταν πρέπει. Ετσι νομίζω ότι θα είναι και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή.

Ε: Θέλω το σχόλιό σου για το κυριακάτικο ντέρμπι. Μπορεί να υπάρχει τεράστια διαφορά και βαθμολογική και σε επίπεδο ομάδων, αλλά δεν παύει να υπάρχει ένα μεγάλο κίνητρο. Το γόητρο…

Α: Πραγματικά όπως το λες είναι. Μπορεί να υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους δύο συλλόγους σε όλα τα επίπεδα, αλλά δεν παύει να είναι ένα ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, αλλά πρέπει ο Ολυμπιακός μετά και τη νίκη επί της Γιουνάιτεντ να πάρει και το ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλό του. Εξάλλου, αυτά τα ματς είναι που περιμένει ένας παίκτης όλη τη χρονιά. Δύο με τον Παναθηναϊκό, δύο με τον ΠΑΟΚ και δύο παλαιότερα με την ΑΕΚ, όταν ήταν στα καλά της.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ