2014-03-03 07:19:11
Φωτογραφία για Παραβιάστηκε η εκεχειρία νότια της Δαμασκού
Νέος γύρος μαχών και βομβαρδισμών την Κυριακή στον καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων Γιάρμουκ, νότια της Δαμασκού, όπου... η εκεχειρία που είχε κηρυχθεί από τα μέσα του Φεβρουαρίου παραβιάστηκε.

«Γίνονται βομβαρδισμοί στον Γιάρμουκ και μάχες ανάμεσα στο Μέτωπο αλ Νόσρα και στο Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης-Γενική Διοίκηση» ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Η εκεχειρία παραβιάστηκε» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Σημειώνεται πως το Μέτωπο αλ Νόσρα αποτελεί βραχίονα της αλ Κάιντα στη Συρία.

Μια εύθραυστη εκεχειρία που είχε κηρυχθεί τις τελευταίες εβδομάδες επέτρεψε τη διανομή βοήθειας από την υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, την UNRWA.

Η εκεχειρία ίσχυε μετά την αποχώρηση από την περιοχή των μαχητών του Μετώπου αλ Νόσρα, αλλά σήμερα οι οπαδοί του ιερού πολέμου δημοσίευσαν μια ανακοίνωση με την οποία κατηγόρησαν το καθεστώς του Άσαντ και τους συμμάχους του ότι παραβίασαν τη συμφωνία.


Σύμφωνα με το κείμενο της ανακοίνωσης, οι τζιχαντιστές είχαν δεχθεί να αποχωρήσουν λόγω της ανθρωπιστικής κατάστασης, αλλά διανεμήθηκε «μόνο μια πολύ μικρή ποσότητα τροφίμων».

Ακτιβιστές στον Γιάρμουκ ανέφεραν από τη δική τους μεριά μέσω του διαδικτύου ότι οι μαχητές του Μετώπου αλ Νόσρα επέστρεψαν στον καταυλισμό σήμερα και έκαναν λόγο για μάχες και βομβαρδισμούς. «Μαγνητοσκοπώ έξω βομβαρδισμούς που άρχισαν αναπάντεχα. Μπορεί κανείς να δει παιδιά, είναι τρομοκρατημένα» ανέφερε ο Ράμι αλ Σάγεντ, ένας Σύρος ακτιβιστής που ζει στον Γιάρμουκ, μέσω Διαδικτύου.

Από τη μεριά του το ΛΜΑΠ-ΓΔ, μια οργάνωση η οποία έχει συμμαχήσει με το συριακό καθεστώς, κατηγόρησε το Μέτωπο αλ Νόσρα ότι παραβίασε την εκεχειρία επιστρέφοντας στον καταυλισμό.

Ένας εκπρόσωπος της UNRWA ανέφερε μέσω του Twitter: «Άσχημα νέα, φαίνεται ότι δεν γίνεται πλέον διανομή τροφίμων από την UNRWA στον πολιορκημένο καταυλισμό των Παλαιστίνιων προσφύγων Γιάρμουκ».

Από τον Ιανουάριο, η οργάνωση αυτή του ΟΗΕ διένειμε πάνω από 7.500 πακέτα με τρόφιμα στον Γιάρμουκ, μια ποσότητα βοήθειας όμως που χαρακτήρισε «σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τις αυξανόμενες ανάγκες» των κατοίκων του καταυλισμού. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ