2014-03-03 19:33:17
Φωτογραφία για Πάτρα: Έπαιξε όσο χρειάστηκε ο Ολυμπιακός στην Περιβόλα
Έχοντας τον έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 76-67 του Απόλλωνα Πατρών στο κλειστό της Περιβόλας.

Οι Πειραιώτες ξεπέρασαν τα πολλά εσωτερικά προβλήματά τους και μαζί το εμπόδιο των «μελανολεύκων», στην κατάμεστη από 3.500 φιλάθλους Περιβόλα. Έτσι, επανήλθαν στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά την ήττα τους στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και στρέφουν πλέον την προσοχή τους στον «τελικό» με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ, για το Top 16 της Ευρωλίγκας.

Ο Απόλλωνας στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 20ης αγωνιστικής υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να αγωνίζεται δίχως τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος υποφέρει από μια φλεγμονή στο γόνατο. Επίσης εκτός αποστολής ήταν και ο Τζαμάριο Μουν, ο οποίος είδε και την πόρτα της εξόδου από τους "ερυθρόλευκους". Ο Ολυμπιακός μπήκε από την αρχή σε θέση οδηγού και έτσι στο τρίτο λεπτό ήταν μπροστά με 2-7. Ακολούθησαν κάποια λεπτά αστοχίας και των δύο ομάδων, για να μειώσει ο Απόλλωνας σε 7-11 στο έβδομο λεπτό. Οι "ερυθρόλευκοι" απο εκεί και πέρα έτρεξαν ένα σερί 7-0 και πήραν τα ηνία με 7-18 στο ένατο λεπτό, ενώ με πέντε συνεχόμενους πόντους του Γιώργου Πρίντεζη στο τέλος έκλεισαν την πρώτη περίοδο με 12-23.


Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με ένα γρήγορο 4-0 των γηπεδούχων, που μείωσαν σε 16-23 μόλις στο 21ο λεπτό. Η απάντηση των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν άμεση και με ένα σερί 7-0, πήραν προβάδισμα με 14 πόντους και το ταμπλό να δείχνει 16-30. Η διαφορά ανέβηκε ακόμη και στους 16 πόντους, με τον Αγραβάνη να γράφει το 19-35 στο 16ο λεπτό. Στα τέσσερα εναπομείναντα λεπτά για να ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο, η άμυνα του Απόλλωνα έκλεισε και έτσι οι γηπεδούχοι μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά είχαν μειώσει την ψαλίδα στους έντεκα πόντους και το 26-37.

Στο ίδιο μοτίβο ξεκίνησε όπως αναφέρει το pamesports και το τρίτο δεκάλεπτο, με τον Απόλλωνα να ρίχνει την διαφορά στους επτά πόντους και το 30-37, για να ακολουθήσει το τρίποντο του Ματ Λοτζέσκι που έκανε το 30-40 στο 22ο λεπτό. Η περιφέρεια του Ολυμπιακού λειτουργούσε σωστά, με τον Βαγγέλη Μάντζαρη με τρίποντο να γράφει το 32-45 στο 26ο λεπτό. Όμως ο Απόλλωνας μέσα σε δύο λεπτά έκανε ένα επιμέρους σκορ 9-1 και μείωσε την διαφορά στους πέντε πόντους και το 41-46, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Η διαφορά ανέβηκε και πάλι στους δέκα (43-53) με τους Σλούκα και Λοτζέσκι να δίνουν τον ρυθμό. Με τον επιθετικό του πλουραλισμό, ο Ολυμπιακός έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με 47-61.

Με τρίποντο του Ουίλσον στο 32ο λεπτό, ο Απόλλωνας έριξε την διαφορά κάτω από τους δέκα και το 52-63, για να απαντήσει αμέσως ο Ματ Λοτζέσκι και να γράψει το 52-65. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να διατηρεί μία διαφορά ασφαλείας, μιας και στο 35ο λεπτό το σκορ ήταν 56-69, γεγόνος που επέτρεπε στον Γιώργο Μπαρτζώκα να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του. O Aπόλλωνας πίεσε στα τελευταία λεπτά του ματς, αλλά ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη με 67-76.

Πηγή: onsports
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ