2014-03-04 00:32:05
Φωτογραφία για Εμμένει στην αθωότητά του ο Πιστόριους
Αναλύσεις επί αναλύσεων, αμέτρητα δημοσιεύματα στον Τύπο, ατελείωτες ώρες ερευνών στο σπίτι του παραολυμπιονίκη, Όσκαρ Πιστόριους, έχουν γίνει και όλα δείχνουν ότι ο 27χρονος αθλητής σκότωσε σκόπιμα την 29χρονη σύντροφό του, το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου 2013 μέσα στο σπίτι τους. Ωστόσο, ο Πιστόριους δηλώνει αθώος, ακόμα και μπροστά στην εισαγγελέα. Η δίκη άρχισε σήμερα, με αρκετή καθυστέρηση στην πόλη Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής, εκεί όπου ζούσε ο παραολυμπιονίκης με τη σύντροφό του, γνωστό μοντέλο Ρίβα Στέενκαμπ.

Ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ τον κατηγόρησε ότι "σκότωσε σκόπιμα" τη σύντροφό του. "Εσείς τί έχετε να πείτε;" τον ρώτησε η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα και ο Πιστόριους απάντησε χαμηλόφωνα: “Είμαι αθώος κυρία...”.

Πρωτίστως δήλωσε ότι είχε καταβάλει το σε βάρος του κατηγορητήριο που αναγνώστηκε. Δήλωσε επίσης αθώος για τις άλλες κατηγορίες που εκκρεμούν σε βάρος του, κυρίως για την κατοχή και τη χρήση απαγορευμένων όπλων. Ο ίδιος δηλώνει από την πρώτη στιγμή ότι σκότωσε κατά λάθος τη σύντροφό του, καθώς την πέρασε για κλέφτη που είχε εισβάλει στο σπίτι του. Εάν πάντως καταδικαστεί για φόνο εκ προμελέτης, αντιμετωπίζει κάθειρξη 25 ετών έως και ισόβια.


Στη αίθουσα ήταν η οικογένεια του Πιστόριους και η οικογένεια Στέενκαμπ. Δεν αντάλλαξαν ούτε μια ματιά.

Η μητέρα της συντρόφου του: Θέλω να τον δω στα μάτια και θα καταλάβω...

Ο νοτιοαφρικανικός Τύπος δημοσιεύει δηλώσεις της μητέρας της Ρίβα, της Τζουν Στέενκαμπ. "Θέλω να κοιτάξω τον Οσκαρ, να τον κοιτάξω στα μάτια και να κρίνω η ίδια την αλήθεια για το τι έκανε στη Ρίβα", δήλωσε στην εφημερίδα The Star του Γιοχάνεσμπουργκ.

Φορούσε τα προσθετικά του μέλη...

Οι εμπειρογνώμονες της βαλλιστικής της εισαγγελίας της Νότιας Αφρικής, φαίνεται να αναιρούν τους ισχυρισμούς του αθλητή πως δεν φορούσε τα προσθετικά πόδια του και πυροβόλησε στην πόρτα του μπάνιου από απόσταση μεγαλύτερη των 60 εκατοστών, όπως αναφέρθηκε αρχικά από την αστυνομία.

Στα έγγραφα υποστηριζεται ότι ο χρυσός παραολυμπιονίκης είχε όλο το χρόνο για να φορέσει τα προσθετικά πόδια του, γεγονός που δεν υποδηλώνει πανικό από την προοπτική ενός εισβολέα στο σπίτι του.

Με αυτό το σκεπτικό, ο Πιστόριους αναμένεται να ενισχυθεί το επιχείρημα της κατηγορούσας αρχής ότι ο Πιστόριους πυροβόλησε και σκότωσε σκόπιμα την Στέενκαμπ, έπειτα από έναν άσχημο καβγά.

Οι εισαγγελείς επιμένουν πως έχουν μια ισχυρή υπόθεση εναντίον του Πιστόριους, συμπεριλαμβανομένης μιας μαρτυρίας ενός γείτονα που δήλωσε πως άκουσε κάποιον να ουρλιάζει αλλά και έναν φύλακα που ισχυρίζεται πως ο Πιστόριους του απάντησε πως «όλα είναι μια χαρά» όταν τον ρώτησε αν είχε συμβεί κάτι.

Βέβαια, τους ισχυρισμούς των εμπειρογνωμόμων, αντικρούουν οι δικηγόροι του Πιστόριους.

Γειτόνισσα: Άκουσα κραυγές

Μια γειτόνισσα του Πιστόριους που κατέθεσε ως μάρτυρας δήλωσε ότι άκουσε τις "φοβερές κραυγές" γυναίκας το βράδυ του φονικού.

avriani.makedonias.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ