2014-03-05 23:37:10
Φωτογραφία για Σάλος για το βιβλίο του Κουφοντίνα
Ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του φυλακισμένου “Λουκά” της 17Ν.

Μέσα από το βιβλίο του ο Δημήτρης Κουφοντίνας επιχειρεί έναν απολογισμό της πορείας της οργάνωσης αλλά και του ίδιου στην «ένοπλη κριτική», όπως βαφτίζει τα εγκλήματα της τρομοκρατίας.

Το βιβλίο προλογίζει ο Νίκος Γιαννόπουλος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των ιδρυτών της συνιστώσας «ΡΟΖΑ».

Η εκπρόσωπος της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητώντας από τον Αλ.Τσίπρα να αποδοκιμάσει και να απομακρύνει τον Ν.Γιαννόπουλο από το κόμμα.

Σε μία σύντομη ανακοίνωση η Κουμουνδούρου απαντά στην Άννα -Μισέλ Ασημακοπούλου της ΝΔ, πως ο Νίκος Γιαννόπουλος, ο οποίος προλογίζει το βιβλίο του «επιχειρησιακού αρχηγού» της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα με τίτλο «Γεννήθηκα 17Ν», δεν έχει υπάρξει ποτέ μέλος του κόμματος.

«Πληροφορούμε την κ. Άννα -Μισέλ Ασημακοπούλου πως ο κ. Ν. Γιαννόπουλος ουδέποτε υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ . Κατά τ’ άλλα, καλή Σαρακοστή», σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.


Κόντρα Βορίδη - Παπαδημούλη

Στο μεταξύ, αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκε στη Βουλή με αφορμή τον πρόλογο του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σχολιάζοντας το γεγονός ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδη υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις αν ήταν μόνο φιλολογικό το ενδιαφέρον ή αν ο κ.Γιαννόπουλος έχει κοινές ταυτίσεις και ανησυχίες με τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Απαντώντας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγόρησε την ΝΔ και τον Μάκη Βορίδη για ακροδεξιό παραλήρημα που παραπέμπει στον εμφύλιο.

«Είναι δυνατόν να κατηγορείται τον ΣΥΡΙΖΑ για τρομοκρατία. Θέλετε να μείνετε μόνοι σας στην αίθουσα», είπε ο κ.Λαφαζάνης καταλογίζοντας πανικό στα λεγόμενα του κ. Βορίδη.

Αιχμές από τον Κ.Μπακογιάννη

Στο μεταξύ, την έντονη αντίδραση του Κώστα Μπακογιάννη προκάλεσε η κυκλοφορία του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο δήμαρχος Καρπενησίου και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook εξέφρασε την ενόχλησή του για την έκδοση και το περιεχόμενο του βιβλίου του «Λουκά» της 17Ν. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ