2014-03-06 09:36:58
Φωτογραφία για Πάτρα: Κάθειρξη 28 ετών για το άγριο πιστολίδι στην Αγίας Σοφίας
Οι σκηνές αστυνομικού θρίλερ με άγριο πιστολίδι που εκτυλίσσονταν για εννέα ολόκληρες ώρες, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, στις 20 Ιουλίου του 2010, με πρωταγωνιστή έναν ένοπλο Ρουμάνο κακοποιό, αναβίωσαν τη Δευτέρα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών.

Ο 43χρονος Ρουμάνος που κάθισε την περασμένη Δευτέρα στο εδώλιο του κατηγορουμένου καταδικάστηκε σε κάθειρξη 28 ετών, εκ των οποίων τα 25 εκτιτέα, για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας αστυνομικού, της ομηρίας πολιτών αλλά και τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί από το ΜΟΔ Πύργου σε κάθειρξη 33 ετών και 3 μηνών, εκ των οποίων τα 25 χρόνια ήταν εκτιτέα. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει τον αστυνομικό που τον καταδίωκε, λέγοντας πως ήθελε να τον εκφοβίσει και μόνο, ενώ παραδέχθηκε πως είχε διαπράξει κλοπές σε σπίτια στην Πάτρα, αφαιρώντας- με τη μέθοδο της διάρρηξης του ομφαλού της κύριας εισόδου- χρυσαφικά, κοσμήματα, λαπ τοπ και συσκευές αξίας.


Όπως αναφέρει και η Γνώμη, ο 43χρονος Ρουμάνος είχε σκορπίσει τον τρόμο και τον πανικό στην Πάτρα καθώς πυροβολούσε -μέρα μεσημέρι- μέσα από το όχημα του ομήρου του σε βάρος του αστυνομικού, ο οποίος τον καταδίωξε με δίκυκλο. Αν και ο αστυνομικός ανταπέδωσε τα πυρά, ο Ρουμάνος συνέχισε να πυροβολεί, τραυματίζοντας -ευτυχώς ελαφρά- στο πόδι τον διώκτη του, ενώ… Άγιο είχε μία πεζή γυναίκα, καθώς στην προσπάθειά του να διαφύγει ο κακοποιός τη χτύπησε, το όπλο του εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα πέρασε «ξυστά» από δίπλα της.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ