2014-03-06 13:30:47
Φωτογραφία για Αύξηση εσόδων κατά 250 εκ. η Λίβερπουλ
Η Λίβερπουλ γνωστοποίησε την αύξηση των εσόδων της κατά εννέα τοις εκατό, ήτοι 250 εκατομμύρια ευρώ, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαΐου του 2013.

Η Λίβερπουλ πραγματοποιεί την καλύτερη χρονιά της από το 2008, ευρισκόμενη στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, απέχουσα τέσσερις βαθμούς από την κορυφή. Ο βασικός στόχος παραμένει η είσοδος στην τετράδα που θα της εξασφαλίσει συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, αλλά είναι κοινό μυστικό ότι στο Μέρσισαϊντ κάνουν όνειρα για το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια.

Η επιθετική γραμμή της ομάδας πετάει φωτιές, με τους Σουάρες και Στάριτζ να βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις του πίνακα των σκόρερ με 24 και 18 γκολ αντιστοίχως, σκοράροντας κατά ριπάς. Η αγωνιστική πρόοδος των "κόκκινων" του Μπρένταν Ρότζερς συνοδεύεται κι από σταθερά ακμάζουσα τάση στα διοικητικά του συλλόγου, με την ετήσια έκθεση να καταγράφει αύξηση των εσόδων.


Η οικονομική ευρωστία της ομάδας φαίνεται να επιτυγχάνεται από τότε που η Fenway Sports Group, με επικεφαλής τον Τζον Γ. Χένρι, ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, με τους ισολογισμούς να δείχνουν ότι το χρέος έχει ελαττωθεί κατά 29%, από τα 78 στα 54 εκατομμύρια. Η προς ώρας συνολική μείωση του χρέους μάλιστα, από τότε που οι πρώην ιδιοκτήτες Ζιλέ και Χικς έφυγαν από το Άνφιλντ, υπολογίζεται στο εντυπωσιακό ποσό των 242 εκατομμυρίων.

Τα εμπορικά έσοδα ανήλθαν στα 119εκ. από 77,5, ενώ μικρή αύξηση παρατηρήθηκε και στα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα (1,2εκ.). Ωστόσο, οι υψηλοί φετινοί στόχοι είχαν ως απότοκο την επαύξηση των διοικητικών εξόδων από 214 στα 258εκ. ευρώ, χωρίς όμως να βγάζει τον σύλλογο εκτός πλάνων.

"Αυτά τα αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι η οικονομική υγεία του κλαμπ συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο, καθώς συνεχίζουμε το ταξίδι μας για να μετατρέψουμε την ομάδα εντός και εκτός γηπέδου. Κατά τα τελευταία τέσσερα ή πέντε χρόνια, τα έσοδα αυξάνονται σταθερά από περίπου 206εκ. το 2009 σε πάνω από 245 σήμερα, ενώ το εξωτερικό χρέος μειώθηκε σημαντικά σε λιγότερο από 55.

Με μια εξαιρετικά υποστηρικτική ομάδα ιδιοκτησίας, έχουμε λάβει μια μετρημένη προσέγγιση για να φέρουμε πίσω τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα σε αυτό τον μεγάλο σύλλογο, διασφαλίζοντας ότι είναι σωστά δομημένος μέσα και έξω από το γήπεδο.", δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας, Ίαν Ερ, και συνέχισε:

Έχουμε προσθέσει βάθος και δύναμη στο ρόστερ, ενώ συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε νέα ταλέντα. Επιπλέον, εννέα παίκτες πήραν μεταγραφή και οκτώ παίκτες έχουν δανειστεί σε άλλες ομάδες. Συνεχίζουμε να διατηρούμε τους ισχυρούς δεσμούς με τους εταίρους μας, επεκτείνοντας τις συνεργασίες μας με τη Standard Chartered, την Garuda και την Carlsberg και έχουμε ανακοινώσει πρόσφατα πέντε νέες συνεργασίες που συνάδουν με την παγκόσμια απήχηση της LFC. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ψηφιακή τηλεόραση, ανακοινώνοντας πρόσφατα εννέα νέες τηλεοπτικές συνεργασίες, που επιτρέπουν σε εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο να παρακολουθούν τα παιχνίδια της Λίβερπουλ και να λαμβάνουν αποκλειστικό περιεχόμενο."

Στα άμεσα σχέδια της διοίκησης είναι και η μερική ανάπλαση των κερκίδων του ιστορικού Άνφιλντ Ρόουντ, με το συνολικό κόστος της  αύξησης της χωρητικότητας να υπολογίζεται στα 186.000.000 ευρώ. Στις τάξεις των "ρεντς' επικρατεί αισιοδοξία, αφού το βασικό πρόσκομμα, που ήταν η εξασφάλιση των απαραίτητων αδειών από τους ιδιοκτήτες των εκτάσεων πέριξ του γηπέδου, έχει διευθετηθεί από τον Σεπτέμβριο κιόλας. Απομένει μονάχα η έγκριση των εμπλεκόμενων φορέων, αφού σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα της Λίβερπουλ, έχουν βρεθεί και τα απαιτούμενα κονδύλια.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ