2014-03-06 21:32:11
Φωτογραφία για Air Liquide: Γερμανία: μεγάλη συμφωνία με την χαλυβουργία ThyssenKrupp Steel Europe
Η Air Liquide ενισχύει περαιτέρω τη θέση της στην αγορά της Γερμανίας υπογράφοντας μακροχρόνιο συμβόλαιο με την ThyssenKrupp Steel Europe AG στην περιοχή Rhine-Ruhr, μία από τις μεγαλύτερες και παραγωγικότερες βιομηχανικές ζώνες της Ευρώπης.

Η συμφωνία προβλέπει προμήθεια 4.600 τόνων οξυγόνου ανά ημέρα, καθώς και ποσοτήτων υδρογόνου και αργού, στη χαλυβουργία της ThyssenKrupp  στο Duisburg, μία βιομηχανική περιοχή με την μεγαλύτερη παραγωγή χάλυβα στην Ευρώπη,  η οποία προμηθεύει κυρίως την αυτοκινητοβιομηχανία στην Γερμανία

Το οξυγόνο, το υδρογόνο και το αργό είναι απαραίτητα για έναν μεγάλο αριθμό εφαρμογών στον τομέα της Χαλυβουργίας , από  τον εμπλουτισμό αέρα στην υψικάμινο έως τη χρήση οξυγόνου στην παραγωγική διαδικασία χάλυβα. Η χρήση των εν λόγω αερίων συνεισφέρει στη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ενεργειακής απόδοσης των χαλυβουργείων, ενώ μειώνει και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους.


Η παροχή αερίων θα πραγματοποιείται μέσω του τοπικού δικτύου αγωγών μήκους 500χμ της Air Liquide, το οποίο ήδη εξυπηρετεί βιομηχανίες χάλυβα, χημικών και πετροχημικών στην ευρύτερη περιοχή Rhine-Ruhr. Ο αγωγός τροφοδοτείται από Μονάδες Διαχωρισμού Αέρα της Air Liquide (Air Separation Units), στις οποίες περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής οξυγόνου της Γερμανίας (ημερήσιας δυναμικότητας 2.400 τόνων), την οποία η Air Liquide έθεσε σε λειτουργία το 2012.

Η απρόσκοπτη προμήθεια αερίου μέσω αγωγού αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό και αξιόπιστο τρόπο παράδοσης αερίων σε μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες. Ο Όμιλος Air Liquide λειτουργεί πάνω από 9.000 χμ αγωγών αερίων σε όλο τον κόσμο.

Ο Dr. Herbert Eichelkraut, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ThyssenKrupp Steel Europe AG, δήλωσε: «Η ThyssenKrupp Steel Europe, ως παραγωγός επίπεδων προϊόντων ανθρακούχου χάλυβα υψηλής ποιότητας, οφείλει να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των πελατών της. Τα υψηλά ποιοτικά πρότυπα σε συνδυασμό με τις παραγωγικές μονάδες μεγάλης κλίμακας αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τον συνεργάτη που θα μας προμηθεύει βιομηχανικά αέρια. Συνεπώς, η ThyssenKrupp Steel Europe επέλεξε για στρατηγικό εταίρο την Air Liquide και το παραγωγικό της δίκτυο.»

Ο Guy Salzgeber, Αντιπρόεδρος Δυτικής Ευρώπης και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Air Liquide σχολίασε: «Αυτή η συμφωνία αποτελεί ένα ακόμα βήμα στη μακροχρόνια  συνεργασία  μας με την  ThyssenKrupp, μία από τις ηγέτιδες στην αγορά χαλυβουργίας στην Ευρώπη. Είμαστε περήφανοι γιατί επιλεχθήκαμε ως βασικοί προμηθευτές της και χαιρόμαστε για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας με τον κορυφαίο παραγωγό χάλυβα στην Γερμανία.  Αυτή η συμφωνία-ορόσημο σηματοδοτεί τη στρατηγική επέκταση μας στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, καθώς και την ικανότητα μας να κεφαλαιοποιούμε το υφιστάμενο ενεργητικό μας ώστε να προσεγγίζουμε νέες αγορές.»
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ