2014-03-07 12:01:03
Φωτογραφία για ΚΑΙ ΤΩΡΑ... ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
Έμπλεξε σε… περιπέτειες ο Ολυμπιακός, όσον αφορά την πρόκρισή του στα πλέι οφ της φετινής Ευρωλίγκας.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης ξεκίνησαν ιδανικά στη δεύτερη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου, με μεγάλη εντός έδρας νίκη επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στο κατάμεστο ΣΕΦ. Τότε, μάλιστα, είχε επιτευχθεί και το πρώτο φετινό sold out από τους οπαδούς του Θρύλου. Η συνέχεια, ωστόσο, δεν ήταν η ανάλογη. Οι ερυθρόλευκοι υπέστησαν πέντε ήττες, οι τελευταίες τρεις διαδοχικές, και υποχώρησαν στην κατάταξη του Ε’ Ομίλου.

Ειδικά μετά και το χθεσινό αρνητικό αποτέλεσμα, από την Αρμάνι, η κατάσταση περιπλέχθηκε για τον Ολυμπιακό, αφού έθεσε σε κίνδυνο ακόμα και την παρουσία του στα πλέι οφ! Παράλληλα, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θα πρέπει να συνεχίσουν αήττητοι από εδώ και στο εξής, εφόσον θέλουν να εξαντλήσουν τις ελπίδες κατάκτησης της δεύτερης προνομιούχου θέσης, που δίνει πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση.


Το πρόγραμμα που τους περιμένει στο Top 16 δεν είναι εύκολο, αν και άπαντες στο Λιμάνι εμφανίζονται αποφασισμένοι να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, κάνοντας αυτό που πολλοί θεωρούν πλέον ακατόρθωτο. Την επόμενη εβδομάδα (14/03) οι ερυθρόλευκοι δοκιμάζονται στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» απέναντι στην αήττητη Μπαρτσελόνα, από την οποία έχασαν στο ΣΕΦ (72-81). Έχουν άλλες δύο εκτός έδρας αποστολές, στη Μάλαγα κόντρα στην Ουνικάχα και στην Κωνσταντινούπολη με αντίπαλο την Εφές Αναντόλου του Βαγγέλη Αγγέλου, ενώ δίνουν στο ΣΕΦ δύο κρίσιμους αγώνες, με την ενισχυμένη Λαμποράλ Κούτσα και με τον Παναθηναϊκό, στο φινάλε του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν κρατούν πλέον την τύχη στα χέρια τους, σίγουρα όμως θα αυξήσουν τις πιθανότητές τους εάν κάνουν το απόλυτο.

Περιθώριο για νέο «στραβοπάτημα» δεν υπάρχει πλέον και αυτό το γνωρίζουν άπαντες πολύ καλά. Η διακοπή του πρωταθλήματος της Α1, εξαιτίας της διεξαγωγής του All Star Game ΟΠΑΠ στο κλειστό του Κλαδισού στα Χανιά αυτό το Σαββατοκύριακο (08-09/03), τους δίνει την ευκαιρία να ανασυγκροτηθούν ώστε να επανέλθουν δριμύτεροι στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους, εν όψει της κρίσιμης συνέχειας.

Το Top 16 έχει δρόμο ακόμα και οι ισορροπίες μπορούν να αλλάξουν, αρκεί όμως να εμφανιστούν μεταμορφωμένοι στις εναπομείνασες αναμετρήσεις. Το έργο τους πλέον θα είναι δύσκολο, αλλά θα πρέπει να φέρουν την αποστολή τους εις πέρας, εφόσον δεν θέλουν -μετά το Κύπελλο Ελλάδας- να τεθούν πρόωρα εκτός και από ακόμα ένα φετινό μεγάλο στόχο τους.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ