2014-03-07 15:22:33
Φωτογραφία για Συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ στο Δουβλίνο
Συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, αναμένεται να έχει, εκτός απροόπτου, μέσα στις επόμενες ώρες, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στο Δουβλίνο.

Η ελληνική πλευρά επενδύει πολλά σε ένα τέτοιο ραντεβού. Κι αυτό γιατί κοινή είναι η πεποίθηση ότι μόνο με παρέμβαση της κ. Μέρκελ μπορεί πλέον να υπάρξει κάποιας μορφής συμφωνία με την τρόικα, ενόψει της δύσκολης συνεδρίασης του Eurogroup την Δευτέρα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν από ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν ότι η παρέμβαση της Γερμανίδας καγκελαρίου μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική.

Παραδέχονται επίσης ότι στο σημείο που έχουν φτάσει οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ δύσκολο να επέλθει μια «καθαρή συμφωνία», αλλά σε αυτή τη φάση δηλώνουν ικανοποιημένοι ακόμα και από μια χειρονομία καλής θέλησης από την πλευρά της τρόικας.

Πώς μεταφράζεται αυτό; Μια υπογραφή, υπό πολλούς όρους και προϋποθέσεις, τις οποίες θα αναλάβει να εκπληρώσει η ελληνική πλευρά σε βάθος χρόνου πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΜΕ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΜΕ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ