2014-03-07 18:01:24
Φωτογραφία για ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ : ΜΑΣ... ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ
O δύο φορές φέτος, “δήμιος” του Ολυμπιακού, Κιθ Λάνγκφορντ, εξηγεί στο "gazzetta.gr" πως η Εμπόριο Αρμάνι έκανε την ολική επαναφορά, γιατί της ταιριάζουν οι ερυθρόλευκοι και μιλάει για το φάϊναλ-φορ του Μιλάνου!

Αναλυτικά Πριν από 3,5 χρόνια, το όνομά του είχε μπλεχτεί λανθασμένα σε ένα σενάριο μεταγραφής του από τη Χίμκι στον Παναθηναϊκό (είχε εμπλακεί ακόμη και το Μαρούσι), επειδή μεσούσης της περιόδου, ο Αμερικανός σούτινγκ-γκαρντ είχε επιλέξει την Αθήνα για να περάσει το τετραήμερο ρεπό που είχε από την ρωσική ομάδα. Το επόμενο καλοκαίρι (2011) μετακόμισε στο Τελ Αβίβ, για λογαριασμό της Μακάμπι και από την περίοδο 2012-2013, είναι παίκτης της Εμπόριο Αρμάνι.

Ο λόγος για τον πρώτο σκόρερ της εφετινής Ευρωλίγκας (μ.ο. 17,6 πόντους), Κιθ Λάνγκφορντ, τον άνθρωπο που “σκότωσε” δύο φορές φέτος τους πρωταθλητές Ευρώπης. Μετά την εκπληκτική του εμφάνιση στο παιχνίδι του 1ου γύρου στο Μιλάνο (29π. με 10/14 σουτ), ο 30χρονος άσος, έβαλε την υπογραφή του και στο χθεσινό παιχνίδι στο ΣΕΦ, ευστοχώντας μάλιστα σε ένα τρίποντο από τα 7,5 μέτρα, που έμελλε να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της ομάδα του (88-86) και να βάλει σε περιπέτειες τον Ολυμπιακό. Ο απόφοιτος του Κάνσας (δεν έγινε ποτέ ντραφτ) εξέθεσε τις απόψεις του στα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων στο ΣΕΦ.


- Πως καταφέρατε να κάνετε, ίσως τα δύο καλύτερα εφετινά σας παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης; Σε ομαδικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο...

«Γενικότερα, όταν παίζεις με μία ομάδα που έχει κατακτήσει δύο συνεχόμενες χρονιές τον ευρωπαϊκό τίτλο και έχει κερδίσει τον σεβασμό όλης της Ευρώπης, αυτό από μόνο του, σου ανεβάζει το κίνητρο και την διάθεση, να δώσεις ον καλύτερό σου εαυτό. Πρώτον και κύριον για να μην ταπεινωθείς! Τώρα, αν θέλεις να μιλήσουμε πιο ειδικά, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός μας ταιριάζει πολύ! Εννοώ δηλαδή ότι έχουμε τα κορμιά να αντιμετωπίσουμε τόσο τους ικανούς περιφερειακούς του παίκτες, όσο και να κοντραριστούμε με τους ψηλούς του... Έχουμε μερικούς από τους “επιθετικούς” γκαρντ σε όλη την Ευρώπη, όχι μόνο στο σκοράρισμα αλλά και στο αμυντικό κομμάτι...»

- Πριν από το πρώτο παιχνίδι στο Μιλάνο, όταν προερχόσαστε από την βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα, ο coach Μπάνκι, σε συνέντευξη που μας είχε δώσει, είχε υποστηρίξει ότι η ομάδα σας, δεν είναι έτοιμη για να διεκδικήσει την πρόκριση στο φάϊναλ-φορ και ότι συμμετέχει στο Top-16, για να αποκτήσει εμπειρίες...

«Έτσι είχε πει ο caoch; Αυτό δείχνει πόσο ταπεινός άνθρωπος είναι! Σε τελική ανάλυση το τι πιστεύουμε εμείς, μέσα στην ομάδα, δεν χρειάζεται να το ξέρει όλος ο κόσμος! Εμείς έχουμε μία... “σιωπηλή” αυτοπεποίθηση όσον αφορά στις δυνατότητές μας και κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά...»

- Εσύ τι παθαίνεις όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό; Κόντρα στους “ερυθρόλευκους” έχεις κάνει τα δύο καλύτερα παιχνίδια σου στην εφετινή Ευρωλίγκα...

«Να σου πω κάτι... Στο 2ο μέρος, δεν ήμουν καλός! Ίσως να κουράστηκα λίγο, με έπαιξε και πολύ δυνατά και αποτελεσματικά ο προσωπικός μου αντίπαλός (κατά κύριο λόγο ο Μάντζαρης) και στην 3η περίοδο αλλά και στην αρχή της 4ης, δεν μπόρεσα να σκοράρω... Έπρεπε λοιπόν, να βάλω ένα μεγάλο σουτ γιατί ο Ολυμπιακός είχε επανέλθει στο ματς και διεκδικούσε με αξιώσεις τη νίκη...»

- Τώρα δηλαδή δικαιούστε να ονειρεύεστε φάϊναλ-φορ;

«Από την πρώτη μέρα το πίστευα, φίλε! Αλλά σου ξαναείπα, το τι πιστεύουμε εμείς δεν αφορά τον υπόλοιπο κόσμο και δεν χρειάζεται να το ξέρουν όλοι! Ακόμη δεν έχουμε καταφέρει τίποτε... Και πλεονέκτημα έδρας να πάρουμε, δε σημαίνει ότι θα προκριθούμε σίγουρα! Οπότε απλά συνεχίζουμε να πιστεύουμε και κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι...»

- Η αλήθεια είναι ότι δεν είσαστε η ίδια ομάδα, κατά τη διάρκεια της 1ης φάσης της διοργάνωσης... Τόσο πολύ βοήθησε η προσθήκη του Χάκετ;

«Δεν φαντάζεσαι πόσο! Ο Ντέϊβιντ έκανε την διαφορά σε άμυνα κι επίθεση και από λίγο έως πολύ, απελευθέρωσε τον καθένα από μας ξεχωριστά! Μπορεί αυτό να μη φαίνεται τόσο πολύ στην στατιστική του, ωστόσο, κάνει τόσα πολλά και διαφορετικά πράγματα μέσα στο γήπεδο και μας έχει δώσει μεγάλη ώθηση! Νομίζω ότι η απόκτησή του ήταν μία κίνηση-κλειδί και τόσο ο προπονητής όσο και η διοίκηση, αξίζουν τα εύσημα...»

- Με τον Ολυμπιακό που κρίθηκε το ματς; Ίσως το ότι ανατρέψατε πολύ γρήγορα το αρχικό -13 (22-9 στο 7') και τελειώσατε το ματς με 88 πόντους στην επίθεση;

«Όταν η διαφορά έφτασε στο ανώτατό της σημείο, εγώ και ο Κέρτις (Τζερέλς) καθόμασταν δίπλα-δίπλα στον πάγκο και είπαμε ότι πρέπει να επιστρέψουμε και να αναλάβουμε δράση στην επίθεση. Ήταν πολύ θετικό που “γυρίσαμε” το παιχνίδι, πολύ νωρίς στην 2η περίοδο και τα “μεγάλα” σουτ που πετυχαίναμε κάθε λίγο και λιγάκι, μας έδωσαν ισχυρή αυτοπεποίθηση ενόψει της σκληρής μάχης που έγινε στα τελευταία δύο λεπτά.»

- Σας βοήθησε η απουσία του Σπανούλη ή έτσι όπως έπαιξαν οι υπόλοιποι παίκτες, ίσως τελικά να μην έπαιξε μεγάλο ρόλο;

«Σίγουρα βοήθησε! Κάθε φορά που από τον αντίπαλο, λείπει ένας παίκτης επιπέδου MVP, όπως είναι ο Σπανούλης, πάντα το έργο σου είναι πιο εύκολο... Όλα αυτοί οι παίκτες είναι οι πρωταθλητές, ξέρουν καλά να αντιδρούν σε καταστάσεις υψηλής πίεσης και ίσως όταν έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής, να παρουσιάζονται πιο επικίνδυνοι. Ωστόσο, πιστεύω ότι η απουσία του έπαιξε καταλυτικό ρόλο.»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ