2014-03-08 08:46:07
Φωτογραφία για Είμαστε πιο διαλλακτικοί μετά τα 60
Το παλιό γνωμικό που πρεσβεύει ότι με τα χρόνια έρχεται η σοφία επιβεβαιώνει μία νέα μελέτη, που δείχνει ότι τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών μπορούν να αντιμετωπίζουν καλύτερα τις διενέξεις και τις διχογνωμίες σε σύγκριση με τους νεώτερους.

Και αυτό, διότι μπορούν να δουν με μεγαλύτερη ευκολία όλες τις διαστάσεις του προβλήματος, ενδιαφέρονται περισσότερο να αναζητήσουν μια συμβιβαστική λύση και είναι πρόθυμοι να παραδεχτούν ότι υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρουν.

Ολ΄ αυτά σε συνδυασμό μεταξύ τους υποδηλώνουν ότι μετά τα 60 γινόμαστε πιο σοφοί, σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή δρα Ρίτσαρντ Νίσμπετ, καθηγητή Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, στο Αν Αρμπορ.

Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην Επιθεώρηση «Ρroceedings of the Νational Αcademy of Sciences» (ΡLoS), βασίστηκε σε 247 εθελοντές ηλικίας 25 ετών και άνω, οι οποίοι εκλήθησαν να βρουν τη λύση σε ορισμένες κοινωνικές διενέξεις.

Τις πιο ευρηματικές λύσεις βρήκαν οι εθελοντές άνω των 60 ετών, ενώ τις λιγότερο ευρηματικές τα άτομα ηλικίας 25 έως 41 ετών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ