2014-03-09 09:01:20
Φωτογραφία για ΓΚΑΪΤΑΤΖΗΣ : ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ...
Τη δική του απάντηση στους πανηγυρισμούς του «αιωνίου» αντιπάλου μία εβδομάδα μετά τη νίκη του στο Καραϊσκάκη δίνει ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Γιάννης Γκαϊτατζής.

Η παλιά δόξα των ερυθρόλευκων μιλάει στον «Γαύρο» και τονίζει ότι αυτό που μετράει στο τέλος κάθε χρονιάς, δεν είναι η νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου, αλλά η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ακόμα, δηλώνει πεπεισμένος ότι ο Θρύλος θα πάρει το «διπλό» στην Τούμπα και θα πανηγυρίσει το 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, ενώ, τέλος, εύχεται ακόμα περισσότερους τίτλους και στιγμές υπερηφάνειας και δόξας, ενόψει των γενεθλίων του Ολυμπιακού τη Δευτέρα ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Ολυμπιακός μέσα σε μία εβδομάδα δίνει ακόμα ένα ντέρμπι, αυτή τη φορά στην Τούμπα. Τι εικόνα έχετε για τον ΠΑΟΚ; Η απομάκρυνση του Στέφενς μπορεί να τους βοηθήσει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οπωσδήποτε θα είναι διαφορετικός ο ΠΑΟΚ μετά τη φυγή του προπονητή του που όπως λέγεται και γράφεται είχε πολλά προβλήματα με τους παίκτες, αλλά και με ανθρώπους της διοίκησης
. Θέλουν και εκείνοι να αποδείξουν ότι καλώς έφυγε ο Στέφενς και να δικαιολογήσουν την κακή παρουσία τους φέτος στο πρωτάθλημα. Εν συνεχεία το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερο. Θέλει και ο ΠΑΟΚ να αποδείξει ότι μπορεί να νικήσει τον Ολυμπιακό, και να ξεπεράσει κάπως την κρίση που περνάει με μία νίκη στο ντέρμπι της Κυριακής. Θέλω να πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει το παιχνίδι που ξέρει να κάνει πολύ καλά φέτος και έχει κατατροπώσει τεράστια ευρωπαϊκά κλαμπ όπως είναι, για παράδειγμα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πλέον ανήκει στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός και οι μεγάλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός κοιτάζουν μπροστά. Είναι πάντως παιχνίδι γοήτρου.

Ε: Το κίνητρο της νίκης μέσα στην Τούμπα μάλιστα είναι μεγάλο για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, καθώς θα στεφθούν πρωταθλητές και μαθηματικά…

Α: Οι μεγάλες ομάδες δεν στέκονται σε μία ήττα. Γι’ αυτό ο Ολυμπιακός ονομάστηκε Θρύλος. Δεν μπορούμε να τα μηδενίσουμε όλα για μία ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα βρέθηκε σε κακή μέρα και πήγαν όλα στραβά. Από εκεί και πέρα δεν θα καθίσει να ασχοληθεί με αυτό το παιχνίδι κανείς. Αυτό που μετράει είναι ποιος στέφεται πρωταθλητής στο τέλος. Εγώ πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός την Κυριακή θα πάρει το «διπλό» και θα κάνει μία καλή εμφάνιση και θα στεφθεί για ακόμα μία φορά 6-7 αγωνιστικές πριν από το τέλος της σεζόν, ξανά πρωταθλητής. Εχουμε συνηθίσει πλέον και κάθε χρόνο τέτοιο καιρό πανηγυρίζουμε το πρωτάθλημα. Εύχομαι αυτό να γίνεται κάθε χρόνο για πολλά χρόνια ακόμη.

Ε: Υπάρχουν κάποια προβλήματα που ταλανίζουν τον Μίτσελ. Οπως, για παράδειγμα, ο τραυματισμός του Σέποβιτς, οι Κάμπελ, Πέρεζ και Βαλντέζ που επέστρεψαν από τις εθνικές τους ομάδες όπου αγωνίστηκαν μεσοβδόμαδα. Ο ανέτοιμος ακόμα Σαβιόλα, αλλά και ο Ολαϊτάν που δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα μετά από όλο αυτό που πέρασε. Ολα τα παραπάνω δημιουργούν πρόβλημα στην προετοιμασία της ομάδας;

Α: Ποτέ δεν μιλάω για τις απουσίες της ομάδας και πάντα εμπιστεύομαι τον προπονητή και τους παίκτες που έχει ο Ολυμπιακός στη διάθεσή του. Εξάλλου, η ομάδα έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι όταν χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν παίκτες που προέρχονται από τον πάγκο, τους οποίους εγώ θεωρώ ισάξιους με τους υπόλοιπους, ο Ολυμπιακός τα έχει βγάλει εις πέρας. Οπως με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή και με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Ο Ολυμπιακός διαθέτει παίκτες που ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλον. Οπότε δεν νομίζω ότι όλα τα παραπάνω δημιουργούν πρόβλημα στην ομάδα και τον προπονητή.

Ε: Η ήττα από τον Παναθηναϊκό μπορεί να έχει διδακτικό χαρακτήρα;

Α: Πιστεύω ότι θα κάνει πάρα πολύ καλό γιατί οι παίκτες θα συνέλθουν. Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι να παίρνουμε τα πρωταθλήματα και να γράφουμε ιστορία κάθε χρόνο. Κανείς δεν θα θυμάται τη νίκη του Παναθηναϊκού ύστερα από μερικά χρόνια. Εκτός βέβαια από τους Παναθηναϊκούς. Η ιστορία στο τέλος γράφει ότι ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής. Δεν θα γράψει ότι έφερε ισοπαλία με τον Ατρόμητο και έχασε από τον Παναθηναϊκό. Εχουμε φτάσει μία εβδομάδα μετά το ντέρμπι και βλέπεις τους αντιπάλους σου να πανηγυρίζουν ακόμα και να βρίσκονται στην επικαιρότητα. Αυτό δείχνει ότι είναι μικρή ομάδα και θα συμφωνήσω με τη δήλωση του Ρομπέρτο που είπε ότι οι μεγάλες ομάδες δεν πανηγυρίζουν όταν νικάνε. Ο Παναθηναϊκός πανηγυρίζει ακόμα γιατί είναι μικρή ομάδα! Η ιστορία στο τέλος θα γράψει ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 41ο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Ε: Μέχρι και μπλουζάκια έβγαλαν γι’ αυτή τη νίκη…

Α: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάνουν έτσι. Μάλλον θέλουν να κρύψουν τις πολλές αδυναμίες και τα προβλήματά τους πίσω απ’ αυτή τη νίκη. Γιατί πανηγυρίζουν λες και είναι πρωταθλητές. Δεν το έχω ξαναδεί τόσα χρόνια αυτό. Αυτό σημαίνει ότι έχουν πολλά απωθημένα. Με αυτά που κάνουν δείχνουν ότι είναι μικρή ομάδα, το ξαναλέω. Η ιστορία γράφεται από τους τίτλους και όχι από τις μεγάλες νίκες στα ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες και βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης. Εμένα αυτό που με καίει περισσότερο είναι να γράψουμε ιστορία με χρυσά γράμματα, παίρνοντας την πρόκριση στους «8» του Champions League και έχοντας αποκλείσει ένα μεγαθήριο που έχει κατακτήσει 3 φορές το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ε: Τη Δευτέρα ο Ολυμπιακός γιορτάζει 89 χρόνια ένδοξης ιστορίας. Μία ευχή από πλευράς σας…

Α: Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ό,τι καλύτερο στη συνέχεια. Η ιστορία συνεχίζεται με πρωταθλήματα, Κύπελλα, μεγαλειώδεις ευρωπαϊκές νίκες και πορείες στην Ευρώπη. Είμαστε υπερήφανοι για τον Ολυμπιακό και πόσο μάλλον εγώ που έχω προσφέρει στην ομάδα. Εύχομαι να τα χιλιάσει και να μας χαρίσει ακόμα περισσότερες στιγμές υπερηφάνειας και δόξας!
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ