2014-03-09 15:31:04
Φωτογραφία για «Πληγωμένο» το οδικό δίκτυο στην ορεινή Ηλεία
Τεράστιες ζημιές σε διάφορες τοπικές κοινότητες του δήμου Πύργου άφησε πίσω της η κακοκαιρία που πλήττει την Ηλεία, με τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών να έχουν δημιουργήσει σωρεία κατολισθήσεων και καθιζήσεων σε δρόμους, σπίτια και καλλιέργειες.

Τα πιο σημαντικά προβλήματα εντοπίζονται, σύμφωνα με την αυτοψία που έκανε η Πολιτική Προστασία του δήμου Πύργου, στις ορεινές κυρίως περιοχές των δημοτικών ενοτήτων Ωλένης και Ιάρδανου, ενώ αρκετές ζημιές έχει υποστεί η αγροτική οδοποιία των παραπάνω περιοχών, με τους δρόμους να έχουν στην κυριολεξία καταστραφεί από τις συνεχείς βροχές.

Από την περασμένη Τρίτη που τα φαινόμενα βρίσκονται στην κορύφωσή τους, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου, υπό τον συντονισμό της προϊσταμένης, Κικής Διονυσοπούλου, έχει καταγράψει εκατοντάδες ζημιές, σε δημοτικούς δρόμους, αγροτική οδοποιία, καλλιέργειες και κατοικίες, στις περιοχές, Χειμαδιού, Χαριάς, Αγίας Άννας, Μουζακίου, Πεύκης, Γουμέρου, Κουτσοχέρας, Κορυφής, Κλεινδιά κ.ά., ενώ τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, εργάζονται καθημερινά ώστε να αποκαταστήσουν τα όποια προβλήματα έχουν παρουσιασθεί στη βατότητα των δρόμων και την διάνοιξη των οδών.


Συνδέονται οι δεξαμενές στο Βούναργο

Από την άλλη, την Πέμπτη το πρωί, έφτασαν οι δεξαμενές που προμηθεύτηκε ο δήμος Πύργου προκειμένου να λύσει προσωρινά το πρόβλημα της υδροδότησης του Βουνάργου, ύστερα από την τεράστια κατολίσθηση που δημιουργήθηκε στο σημείο.

Οι συγκεκριμένες δεξαμενές, αναμένεται να συνδεθούν με τις υπάρχουσες γεωτρήσεις για να δώσουν νερό στο χωριό, ενώ μέχρι σήμερα οι κάτοικοι στο Βούναργο εξυπηρετούνται με υδροφόρα του δήμου.

Να σημειωθεί πως οι ζημιές που έχει καταγράψει το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου, αποκαθίστανται σταδιακά, καθώς ο καιρός δεν είναι σύμμαχος των συνεργείων αλλά δημιουργεί ακόμα περισσότερα προβλήματα με δεδομένη τη συνέχιση των βροχοπτώσεων στις περιοχές.

Και στον δήμο Ήλιδας

Τεράστιες ζημιές στο οδικό δίκτυο καταγράφονται ωστόσο και σε περιοχές του δήμου Ήλιδας, με τις καθιζήσεις και τα ρήγματα να έχουν κόψει την κυκλοφορία σε πολλά σημεία της οδού που συνδέει τις τοπικές κοινότητες Λαγανά και Βουλιαγμένης, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία.

Ειδικά στο συγκεκριμένο σημείο ο δρόμος έχει κοπεί στη μέση, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να καθίσταται επικίνδυνη.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ-patrisnews
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ