2014-03-09 17:27:35
Φωτογραφία για Πάτρα: Στολή 60 ευρώ... αλλά με το μπαρ 80! - Οι «αρπαχτές» του Πατρινού Καρναβαλιού
Πόσο κάνει η στολή; 60 ευρώ αλλά αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και το μπαρ του γκρουπ στη διάρκεια της παρέλασης τότε πρέπει να πληρώσετε... 80 ευρώ! Το είδαμε και αυτό στο Πατρινό Καρναβάλι! Κάποια γκρουπ χρέωναν... και τα ποτά στη διάρκεια της παρέλασης, και μάλιστα ορισμένα τα διέθεταν... πάνω στο άρμα τους! Κατά τα άλλα ο Δήμος «δίνει μάχη» για την καταπολέμηση του αλκοόλ στις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Όσον αφορά στις τιμές των στολών κινήθηκαν... στα περυσινά επίπεδα. Αν και λόγω κρίσης ίσως κάποιες θα έπρεπε να ήταν φθηνότερες.

Όσον αφορά στην καρναβαλική αγορά σχεδόν τα πάντα... είχαν πάρει την «ανηφόρα»! Πατρινή δημοσιογράφος χρειάστηκε να αγοράσει ντεπόν (όχι όλο το κουτί) από περίπτερο συν ένα νερό και πλήρωσε... 1 ευρώ (χωρίς απόδειξη). Από περίπτερο στην περιοχή της Αγίου Νικολάου.

Σε καφέ στο κέντρο επωλείτο το κάθε σουβλάκι... προς 2 ευρώ (καλαμάκι) και σε ένα άλλο μία μπύρα προς 7 ευρώ!


Οι μικροπωλητές είχαν την τιμητική τους. Καπέλα, στολές, ρόπαλα, σουβλάκια, πατάτες που τις είχαν μεταφέρει από την Αθήνα και τις... ζέσταιναν, μέχρι και ντόνατς πωλούσαν (τα οποία μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει και αντί για πέτρα). Από την άλλη κάποια σάντουιτς χρεώνονταν προς... 4 ευρώ το ένα (ακόμη και αν είχαν μία φέτα τυρί, μία ζαμπόν και ένα κομμάτι μαρούλι).

Στην Αγίου Νικολάου, τη Ρήγα Φεραίου και την Γεροκωστοπούλου χρέωναν τον καφέ 4 έως και 5 ευρώ! Και φυσικά δεν ρωτούσαν... αν είσαι Πατρινός οπότε πριν τρεις ημέρες είχες πληρώσει 3 ευρώ (ή και 2 σε κάποια καταστήματα).

Στα καταστήματα του κέντρου, το βράδυ, υπήρχε είσοδος μέχρι και 10 ευρώ. Έτσι αρκετοί προτίμησαν να κάνουν καρναβάλι... στο δρόμο! Αγόραζαν μπύρες και χόρευαν στα πεζοδρόμια, τους δρόμους και τους πεζοδρόμους!

Και τα παράπονα των καταστηματαρχώνΠάντως αρκετοί καταστηματάρχες εξέφρασαν παράπονα. Δήλωσαν πως μπορεί να έβγαλαν κάποια χρήματα στο καρναβάλι αλλά και πάλι... «για φυλακή είναι»!

Αρκετά πάρτι ακυρώθηκαν, εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι, γενικά υπήρχε κόσμος αλλά... δεν άφησε τα χρήματα που άφηνε άλλες εποχές. Οπότε μάλλον έγινε «ανακύκλωση» χρημάτων. Και απλά οι περισσότεροι Πατρινοί πλήρωσαν ακριβότερα... τα μαγαζιά τους.

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ