2014-03-10 11:14:49
Φωτογραφία για «ΑΝΤΡΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ» ΤΟ... ΜΠΟΞ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΣΑΒΒΙΔΗ!
Ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε για μία νίκη που ήρθε με... αντρικό ποδόσφαιρο, «χρέωσε» στον Στέφενς πως δεν κατάλαβε το όραμά του και δήλωσε αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για έναν τίτλο.

Το αφεντικό του ΠΑΟΚ μιλώντας στην συνδρομητική τηλεόραση υποστήριξε πως «παίξαμε αντρικό ποδόσφαιρο. Ως ένα σημείο ο διαιτητής ήταν ο λόγος που γινόταν ένας νευρικός αγώνας. Οι απογοητεύσεις μου θα σταματήσουν όταν έχουμε αντικειμενικές και καλές διαιτησίες».

Αναφορικά με τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό υπογράμμισε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Όχι για τους βαθμούς και τη νίκη αλλά για το αντρικό παιχνίδι. Για μένα ήταν εύκολο να γίνω οπαδός του ΠΑΟΚ. Το 1984 μου έκαναν δώρο μία φανέλα του ΠΑΟΚ. Δεν θέλω απλά να είμαι χορηγός-ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ.

Θέλω να επισκεφτώ την Θύρα 4. Να βρεθώ εκεί και να παρακολουθήσω το ματς με τους οπαδούς μας. Θέλω να βιώσω αυτή την ατμόσφαιρα. Δεν βρήκα ακόμα τον τρόπο, επειδή δεν ξέρω πως θα είναι. Πραγματικά το έχω στο μυαλό μου. Και αυτό επειδή η ενέργεια που έρχεται από εκεί στην δική μου αίθουσα θολώνει το μυαλό μου».


Για τους στόχους του και την κατάκτηση ενός τίτλου και για την αποχώρηση του Στέφενς ανέφερε: «Δεν το σκέφτομαι απλά. Τον θέλω και τον πιστεύω τον τίτλο. Στα αποδυτήρια μίλησα στους παίκτες και τους τόνισα ότι μπορούν να κερδίσουν. Έχουμε άλλα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και μετά θα σκεφτούμε το παρακάτω. Θα κάνω τα πάντα για να φέρω στη Θεσσαλονίκη ένα Κύπελλο. Για να φέρω έναν τίτλο

Για τον κ. Στέφενς είναι πραγματικά κρίμα που μπέρδεψε την δική μας προοπτική και το δικό μας όραμα. Πρέπει να πούμε ότι εμείς χάναμε τα παιχνίδια. Δεν μας νικούσαν. Ήταν αστείες ήττες και εγώ τις θεώρησα ντροπιαστικές για τον ΠΑΟΚ».

Πιο αναλυτικά είπε για:

Την σημασία της νίκης επί του Ολυμπιακού: «Πραγματικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη σημερινή νίκη. Την χρειαζόμασταν πάρα πολύ. Είναι μια νίκη με χαρακτήρα και ακριβώς σήμερα στο γήπεδο είχαμε ομάδα με χαρακτήρα».

Τα επακόλουθα της νίκης: «Όσον αφορά τους βαθμούς μπορεί να μην αλλάξει σημαντικά την κατάσταση, αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι είδα στα αποδυτήρια τη διάθεση των παικτών και το κλίμα γενικώς πολύ θετικό».

Την επιλογή απομάκρυνσης του Στέφενς: «Σαφώς θα έρθει η ώρα που θα το συζητήσουμε. Εμείς το καταλαβαίναμε, προετοιμαζόμασταν γι' αυτό το βήμα και πήραμε την απόφαση να το κάνουμε πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Και ακόμα κι αν θα είχαμε κερδίσει με τον Εργοτέλη, θα τον είχα απομακρύνει πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό».

Το εάν θα έρθει νέος προπονητής το καλοκαίρι: «Δεν θα ήθελα να συζητήσουμε αυτό το θέμα τώρα, προς το παρόν είναι νωρίς, σήμερα είχα συνάντηση με τους οπαδούς και τους είπα ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι ομάδα που δείχνει ότι δίνει ευκαιρίες. Σήμερα ο κ. Γεωργιάδης εργάζεται ως προπονητής της ομάδας και δεν συζητάμε για το συγκεκριμένο ζήτημα».

Την συνάντηση με τους οργανωμένους: «Όλοι, καλοί, κακοί, δυνατοί, αδύνατοι, επιθετικοί, φιλικοί, όλοι είναι η οικογένεια του ΠΑΟΚ. Γι' αυτό ακριβώς δεν θα μπορούσα να μην είχα θετική εντύπωση μετά τη συνάντηση. Τους είπα ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υπομονή, για τη συμπεριφορά στο ματς της Μπενφίκα, ο κύριος Πλατινί ήταν πολύ ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά και την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο. Εγώ τους είπα ευχαριστώ για πολλά πράγματα, για τον Κάτσε, για την υπομονή, για την κατανόηση, για την πίστη ότι θα έρθει η μέρα που θα πανηγυρίσουμε. Κι αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα, όλοι θα βαδίσουμε σ' αυτόν τον δρόμο. Για μας ήταν πάρα πολύ σημαντικό να δείξουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο ότι αυτή την άσχημη εικόνα της διαιτησίας ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να τη σταματήσει. Εμείς όλοι πρέπει να παίζουμε το πανελλήνιο ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο όλης της Ελλάδας. Απ' αυτό θα κερδίσει όλη η Ελλάδα, όλες οι ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου και μόνο έτσι η Ελλάδα θα γίνει η χώρα που θα θεσμοθετεί τη μόδα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο».

Την περίοδο που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ και αν θα επιμείνει: «Είναι μια ερώτηση την οποία δεν θα ήθελα να απαντήσω, αλλά πρέπει να σου ομολογήσω ότι σε έναν βαθμό δεν περίμενα τέτοια κατάσταση. Εγώ έχω ως αρχή ότι αν εμείς δεν ξοδέψουμε τα χρήματα, δεν θα κερδίσουμε κιόλας. Το κρίμα δεν είναι τα χρήματα, είναι ότι χάνουμε τον χρόνο. Το κρίμα είναι ότι αναγκαζόμαστε να πείθουμε την ελληνική ποδοσφαιρική κοινότητα για πολύ απλά πράγματα. Σήμερα παίξαμε ένα νευρικό ποδόσφαιρο και σε ένα μεγάλο βαθμό ο διαιτητής ήταν η αιτία αυτής της νευρικής συμπεριφοράς στο γήπεδο. Και εγώ ελπίζω πραγματικά ότι όλες οι απογοητεύσεις που έχω βαθιά στην καρδιά και στην ψυχή μου, θα τελειώσουν όταν θα έχουμε μια καλή, αντικειμενική διαιτησίας».

Το εάν η σεζόν θα κλείσει με την κατάκτηση του Κυπέλλου: «Όχι απλά το σκέφτομαι, το θέλω. Το θέλω και το πιστεύω. Και προηγουμένως στα αποδυτήρια είπα στα παιδιά ότι μπορούμε να κερδίσουμε, ότι έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και μετά θα σκεφτούμε για το παρακάτω. Εγώ προσωπικά θα κάω τα πάντα, ότι περνάει απ' τα χέρια μου, έτσι ώστε να φέρω στη Θεσσαλονίκη την κούπα. Είναι πραγματικά κρίμα που ο κύριος Στέφενς έχει κατά κάποιο τρόπο μπερδέψει τη δική μας προοπτική, το δικό μας όραμα. Και πρέπει να πούμε ότι σε κάποιο βαθμό δεν χάναμε εμείς τα παιχνίδια, απλά μας κερδίζαν. Εμείς χάναμε αυτά τα παιχνίδια, το τονίζω ξανά. Ήταν τόσο περίεργες και αστείες ήττες που εγώ τις αξιολόγησα ως ντροπιαστικές για τον ΠΑΟΚ.

Αλλά εμείς κάνουμε απίστευτα πράγματα. Κατά του ΠΑΟΚ παίζουν όλοι. Κάθε βαθμό που κερδίσαμε τον κερδίσαμε πραγματικά με κόπο. Δεν έχουμε αθλητική βάση, δεν έχουμε κέντρο αποκατάστασης, δεν έχουμε ένα γυμναστήριο καλό, ουσιαστικά δεν έχουμε τίποτα. Πραγματικά είναι κρίμα που έχω χάσει 1,5 χρόνο και σ' αυτή την απουσία δεν έχω προσθέσει τίποτα απολύτως. Αυτό είναι κρίμα κι έχουμε συζητήσει με τους εκπροσώπους των οπαδώ και γι' αυτό το θέμα, για το οποίο θέλω να συζητήσω από την τηλεόραση με όλη την Ελλάδα. Προς το παρόν θέλω να τους ευχαριστήσω όλους όχι για τους τρεις βαθμούς, αλλά για το αντρικό παιχνίδι και τη νίκη. Θέλω να συγχαρώ όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ, αλλά και όλους τους υπόλοιπους όσοι πραγματικά σήμερα μας εύχονταν καλή διάθεση».

Τους στόχους του: «Είναι πολύ εύκολο να γίνεις οπαδός μεγάλης ομάδας. 'Ηταν πάρα πολύ εύκολο να γίνω εγώ οπαδός, φίλαθλος του ΠΑΟΚ. Το 1984 στον γάμο μου μου είχαν κάνει δώρο τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Η ζωή μου και η τύχη μου συνδέεται με την ομάδα αυτή, αλλά δεν θέλω να είμαι απλά χορηγός, πουγκί με χρήματα, ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, θέλω πάρα πολύ η οικογένεια του ΠΑΟΚ να με αναγνωρίσει ως αρχηγό της οικογένειας αυτής, γι' αυτό πρέπει να ζήσει κανείς την οικογένεια για να καταφέρει κάτι τέτοιο.

Αν τελικά το καταφέρω θα είμαι ένας από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στη γη. Θέλω με τον καιρό η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να μην εξαρτάται από τους μετόχους, να έχει αυτοτέλεια οικονομική. Έχουμε κάποιους στόχους και μπορούμε πραγματικά να το κάνουμε αυτό. Ο ίδιος ο Θεός έχει ορίσει η ομάδα αυτή να είναι οικονομικά ανεξάρτητη. Έτσι λοιπόν αυτοί είναι οι στόχοι, είναι μεγάλοι στόχοι και για να μπορέσουμε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα πρέπει να συμμετέχουμε και να είμαστε παρόντες. Θέλω να επισκεφτώ, να γυρίσω την Θύρα 4, έτσι ώστε να παρακολουθήσω το ματς μαζί τους, να βιώσω την κατάσταση, την ατμόσφαιρα, προς το παρόν δε βρήκα τη φόρμουλα πως μπορώ να το κάνω επειδή αν εμφανιστώ εκεί μπορεί κατά κάποιο τρόπο να χαλάσω το χάρισμά τους».

Το ότι δεν έχει αναφέρει κάτι για την παρακολούθηση αγώνα από την Θύρα 4: «Δεν ξέρω, δεν το έχω μελετήσει αυτό το θέμα, αλλά πραγματικά το έχω στο μυαλό μου. Κι αυτό γιατί η ενέργεια που εξέρχεται από εκεί και φτάνει στη δική μου την αίθουσα θολώνει το μυαλό. Έτσι λοιπόν κι εγώ θέλω να απαντήσω ανάλογα. Δηλαδή να ανεβάσω την ομάδα στο επίπεδο που αξίζει και μετά υπάρχει κι ένα άλλο ζήτημα. Εγώ αγαπάω πολύ να κοιτάω τις ρίζες μου, χαίρομαι πάρα πολύ γι' αυτό, έχω μελετήσει πως γεννιόταν ο ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, ακόμα το 1926, τη δεκαετία του '30 οι ηγέτες της ομάδας του ΠΑΟΚ έκαναν τα πάντα έτσι ώστε εμείς σήμερα να βιώνουμε αυτές στιγμές. Μερικές φορές σκέφτομαι αν τα χρώματα της ομάδας ήταν διαφορετικά, αναρωτιέμαι θα μπορούσα να δεθώ με την ομάδα και μου φαίνεται ότι η απάντηση είναι όχι. Η απάντηση είναι ότι εγώ θέλω να ζήσω αυτή τη ζωή, να τη ζήσω σωστά και για να συμβεί αυτό πρέπει κανείς να είναι ένα ποιοτικό μέρος, στέλεχος αυτής της οικογένειας. Σήμερα είπα στους οπαδούς ότι εμείς πρέπει μαζί να χαιρόμαστε και μαζί να στεναχωριόμαστε. Είπα και στους οπαδούς ότι θέλω εμείς και στις χαρές και τις λύπες να είμαστε μαζί».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ