2014-03-10 12:55:08
Φωτογραφία για Πιθανότητες να συμβεί Εl Ninio;
Σύμφωνα με την ομάδα ελέγχου των κλιματικών αλλαγών , στο Τόκιο της  Ιαπωνίας , υπάρχει πιθανότητα μεγαλύτερη από 50% , δημιουργίας μετεωρολογικού φαινομένου Ελ Νίνιο αυτό το καλοκαίρι , που συχνά συνδέεται με έντονες βροχοπτώσεις και ξηρασία .

El Nino- Αφορά την αύξηση  της θερμοκρασίας στην επιφάνειας της θάλασσας του  Ειρηνικού και  μπορεί να προκαλέσει ξηρασία στη Νοτιοανατολική Ασία και την Αυστραλία  καθώς και πλημμύρες στη Νότια Αμερική , χτυπώντας την παραγωγή των βασικών τροφίμων , όπως το ρύζι , το σιτάρι και τη ζάχαρη .

Το ενδεχόμενο διακοπής του εφοδιασμού των κρατών θα συμβεί όταν πολλές καλλιέργειες πλημμυρίσουν από δυσμενείς καιρικές συνθήκες στο βόρειο ημισφαίριο που βρίσκεται  στο έλεος ενός άγριου χειμώνα .

" Το μοντέλο πρόβλεψης El Nino προβλέπει ότι η θερμοκρασία της θάλασσας στην περιοχή των ωκεανών, η οποία παρακολουθείτε θα φτάσει κοντά  στο πρότυπο επίπεδο φέτος την άνοιξη και σε υψηλότερο από το κανονικό αυτό το καλοκαίρι ", δήλωσε ο Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας σε ένα μηνιαίο ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο σχετικά με το φαινόμενο .


Τον περασμένο μήνα , το γραφείο θεωρούσε ίδιες τις πιθανότητες να συμβεί ή όχι Εl Ninio.

Όμως ο μετεωρολόγος της ΗΠΑ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η φοβόταν για την ύπαρξή του το νωρίτερο μέχρι το καλοκαίρι στο Βόρειο Ημισφαίριο .

Προοπτικές που αφορούν την σφοδρότητα του φαινομένου Ελ Νίνιο θα αυξήσει την αβεβαιότητα στην παγκόσμια οικονομία καθώς και στην αγορά των βασικών προϊόντων, των αγορών ενέργειας , του καφέ , του κακάο και της  τιμής του  φυσικού αερίου  από μια παρατεταμένη περίοδο των ακραίων καιρικών φαινομένων.

arcadia-news.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ