2014-03-10 14:44:54
Φωτογραφία για Πάτρα: Με πουλμανάκι στη Δυτική Ελλάδα ο Σταύρος Θεοδωράκης
Η Πάτρα και η Δυτική Ελλάδα θα είναι ένας από τους πρώτους σταθμούς των εκτός Αθηνών περιοδειών του κόμματος "Ποτάμι" που ίδρυσε ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης. Ο οποίος, εμμέσως, διατηρεί δεσμούς με την περιοχή. Πρώτον, γιατί υπηρέτησε μέρος της στρατιωτικής του θητείας στο Κ.Ε.ΤΧ. και γνωρίζει άριστα την πόλη και δεύτερον, γιατί από εδώ κατάγεται ένας από τους στενότερους συνεργάτες του στο "Ποτάμι", ο Αντιπρύτανης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας που γεννήθηκε στα Προσφυγικά.

Πληροφορίες του thebest αναφέρουν ότι ήδη το επιτελείο Θεοδωράκη καταρτίζει ένα πρώτο πρόγραμμα περιοδειών και είναι πιθανόν ακόμα και μέσα στον Μάρτιο το πουλμανάκι του "Ποταμιού" να περάσει τα διόδια του Ρίου.

Από την Τρίτη, εξάλλου, το νεοσύστατο κόμμα εγκαθίσταται στα καινούρια γραφεία του, ενώ παράλληλα προετοιμάζεται για να ξεχυθεί στην ελληνική επαρχία, στην οποία η απήχησή του είναι εξίσου καλή με την πρωτεύουσα, για να διαδώσει το μανιφέστο του και να διευρύνει το πρώτο δημοσκοπικό του σκορ, όπως έγραψε χθες το Πρώτο Θέμα.


Θέλοντας κι εδώ να δώσουν το δικό τους ιδιαίτερο στίγμα, οι συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη έχουν νοικιάσει ένα πουλμανάκι για την περιοδεία ώστε να συναντήσουν τους ψηφοφόρους της Περιφέρειας και να τους εξηγήσουν τον λόγο γέννησης, τη διακριτή φυσιογνωμία και την πολιτική ροή του «Ποταμιού».

Εχουν, επίσης, προμηθευτεί και μια μοτοσικλέτα που θα τους οδηγεί μέσα από απροσπέλαστα μονοπάτια σε απομονωμένα χωριά.

Όπως αναφέρθηκε από τους βασικούς συμπαραστάτες του Θεοδωράκη είναι ο Πατρινός Δημήτρης Κουρέτας.

O 52χρονος αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας γεννήθηκε στα Προσφυγικά της Πάτρας. Σπούδασε Φαρμακευτική στην Πάτρα, πήρε το διδακτορικό του στη Βιοχημεία από το Χημικό Τμήμα του ΑΠΘ και εργάστηκε ως ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ στη Βοστόνη. Σήμερα είναι καθηγητής Φυσιολογίας Zωικών Oργανισμών και διευθυντής του ομώνυμου εργαστηρίου στο Τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ζει στη Λάρισα.

Εχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων σε ελληνική εφημερίδα και έγκυρα διεθνή περιοδικά, ενώ διετέλεσε εμπειρογνώμονας στην Ε.Ε. στην τεχνολογική πλατφόρμα «Food for life». Πολυβραβευμένος από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση για τη συνεισφορά του στον τομέα των καινοτόμων τροφίμων, είναι επιστημονικός υπεύθυνος της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Eatwalk με αντικείμενο τα βιολειτουργικά τρόφιμα και έδρα τη Νέα Υόρκη.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ