2014-03-10 15:16:04
Φωτογραφία για Δεν θα επιμείνουμε να επιστραφούν τα ουκρανικά διαβατήρια
Το δικαίωμα να κατέχουν ρωσικό ή ουκρανικό διαβατήριο θα έχουν οι κάτοικοι της Κριμαίας σε περίπτωση προσάρτησης της ουκρανικής περιοχής στη Ρωσία μετά το δημοψήφισμα της 16ης Μαρτίου, σύμφωνα με τον φιλορώσο πρωθυπουργό της περιοχής.

Ο Σεργκέι Ακσιόνοφ, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε πρωθυπουργός της Κριμαίας πριν από περίπου δύο εβδομάδες, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA  ότι η Κριμαία θα ενθαρρύνει τη χρήση δύο γλωσσών -της ρωσικής και της κριμαϊκής ταταρικής.

«Δεν θα επιμείνουμε να επιστραφούν τα ουκρανικά διαβατήρια. Όλοι θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την γλώσσα τους. Δεν θέλουμε να περιορίσουμε (τα δικαιώματα) των Τατάρων της Κριμαίας», είπε ο Ακσιόνοφ.

Υπενθυμίζεται ότι η Δύση χαρακτηρίζει παράνομο το υποστηριζόμενο από τη Μόσχα δημοψήφισμα και κρίνει ότι αυτό παραβιάζει το σύνταγμα της Ουκρανίας.

Αντίθετα, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπερασπίζεται τις αποσχιστικές κινήσεις υποστηρίζοντας ότι είναι νόμιμες και ότι η Μόσχα έχει δικαίωμα εισβολής στην Ουκρανία για να προστατεύσει τους ρώσους πολίτες.
attikipress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ