2014-03-10 15:34:06
Φωτογραφία για Το τρένο φτάνει... Πάτρα το 2015
Ο σιδηροδρομικός άξονας Αθήνα-Πάτρα είναι σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωμένος. Τα έργα μαζί με την ηλεκτροκίνηση έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Κιάτο. Από εκεί και μέχρι την περιοχή του Αιγίου (Ροδοδάφνη) σήμερα εκτελούνται εργασίες αναβάθμισης του σιδηρόδρομου.

Τα έργα εκτείνονται σε μήκος 80 χιλιομέτρων και χωρίζονται σε τρεις επιμέρους εργολαβίες. Δυστυχώς έχουν διαλυθεί οι δύο από τις τρεις εργολαβίες, με αποτέλεσμα το τμήμα από το Κιάτο να βρίσκεται στον αέρα. Το μεγάλο έργο που εκτελείται αυτή την εποχή το βρίσκουμε δυτικότερα.

Συγκεκριμένα από το 2012 σε κατασκευή βρίσκεται το μεγάλο έργο εκσυγχρονισμού της υποδομής και επιδομής του τμήματος Διακοπτό-Ροδοδάφνη. Αυτό το έργο περιλαμβάνει και την κατασκευή όλων των σταθμών από το Κιάτο μέχρι την Ροδοδάφνη (Αίγιο). Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 79,1εκ.ευρώ.

Η Κοινοπραξία που ανέλαβε τα έργα αποτελείται από τις εταιρείες J&P-ΑΒΑΞ–ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ – INTRAKAT και η έκπτωση που δόθηκε είναι 16,80%. Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2012 και ο χρόνος ολοκλήρωσης των έργων ορίστηκε σε 30 μήνες.


'Ετσι, αν δεν υπάρξουν παρατάσεις το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου 2015. Σε αναμονή βρίσκεται και το έργο-σκούπα που θα ολοκληρώσει όλες τις εργασίες που έχουν απομείνει από άλλες εργολαβίες και θα τοποθετήσει σε όλο το τμήμα από το Κιάτο μέχρι τη Ροδοδάφνη την ηλεκτροκίνηση. Στόχος είναι να ολοκληρωθούν το 2016 τα έργα μέχρι το Διακοπτό και το 2017 μέχρι τη Ροδοδάφνη.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων στο τμήμα που βρίσκεται στο Διακοπτό. Στο έργο συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή των σταθμών και στάσεων από το Κιάτο μέχρι τη Ροδοδάφνη.

Συγκεκριμένα πρόκειται να κατασκευαστούν οι νέοι Σιδηροδρομικοί Σταθμοί: Ξυλόκαστρο, Ακράτα, Αίγιο και οι Σιδηροδρομικές στάσεις: Νέο Διμηνιό Λυκοποριά, Λυγιά, Πλάτανος, Διακοπτό, Ελίκη.

Πηγή: ypodomes
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ