2014-03-10 15:58:08
Φωτογραφία για Ηλεία: 100% ζημιές στην αγροτική οδοποιία
Απίστευτες καταστροφές, με κατολισθήσεις και καθιζήσεις του εδάφους έχει υποστεί η τοπική κοινότητα Σοπίου, ύστερα από τις συνεχείς βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», ο πρόεδρος του Σοπίου, Χρήστος Σταυρόπουλος, οι ζημιές στην αγροτική οδοποιία, αγγίζουν το 100% καθώς οι δρόμοι, έχουν υποστεί κατολισθήσεις με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία. Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο κ. Σταυρόπουλος, δύο κεντρικοί αγροτικοί δρόμοι, στην περιοχή, που εξυπηρετούν και κατοίκους όμμορων τοπικών κοινοτήτων όπως Χαριάς, Καράτουλα και Χειμαδιού, έχουν κοπεί από τους τόνους λάσπης που κατολίσθησαν ενώ σημαντικές ζημιές υπάρχουν σε πολλές καλλιέργειες και χωράφια λόγω των κατολισθητικών φαινομένων που δημιουργήθηκαν.

Στο Σόπι, βρέθηκε προχθές το μεσημέρι και ο δήμαρχος του Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Βασίλη Παναγόπουλο και τον μηχανικό του δήμου, Αντώνη Μισύρη, όπου επίβλεψαν τις ζημιές. Μαζί τους ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος Πύργου, Βασίλης Σεϊντής που είδε από κοντά τα προβλήματα.


Στο πλαίσιο της περιοδείας που έχει ξεκινήσει η δημοτική αρχή Πύργου, ώστε να καταγραφούν όλες οι ζημιές από κατολισθήσεις που έχουν δημιουργηθεί, έχει διαπιστωθεί, όπως ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος, πως τα προβλήματα είναι μεγάλα και παρατεταμένα και στα οποία η δημοτική αρχή προσπαθεί να επέμβει για να διορθώσει τα προβλήματα.

Από την άλλη, για την περιοχή του Σοπίου, ο δήμαρχος του Πύργου, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του χωριού, όπως ο ίδιος ανέφερε, πως τις επόμενες ημέρες μηχανήματα του δήμου, θα βρίσκονται στα σημεία των κατολισθήσεων ώστε να αποκαταστήσουν τις ζημιές ενώ μόλις ο καιρός το επιτρέψει θα γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις στις πληγείσες περιοχές.

ΠΗΓΗ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
H συμφωνία των δύο δεν
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
H συμφωνία των δύο "δεν"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ