2014-03-11 10:35:24
Φωτογραφία για ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΥΡΩΝ ΘΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ
Μια πολύ αξιόπιστη εξέταση ούρων για τον εντοπισμό του καρκίνου του προστάτη, η οποία θεωρείται πολύ πιο εύστοχη από την εξέταση αίματος που χρησιμοποιείται σήμερα, ανέπτυξαν επιστήμονες στη Βρετανία. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Σάρεϊ δημιούργησαν μια μέθοδο που ανιχνεύει στα ούρα την πρωτεΐνη EN2, η οποία δεν υπάρχει στον οργανισμό των υγιών ατόμων αλλά μόνο στους ασθενείς, επειδή παράγεται από τους όγκους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η εξέταση αυτή είναι πολύ πιο αξιόπιστη επειδή η εξέταση αίματος που μετρά τα επίπεδα του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA), τις περισσότερες φορές παρέχει λανθασμένα αποτελέσματα. Επίσης, τα αποτελέσματα αυτά συχνά καθιστούν απαραίτητη την πραγματοποίηση βιοψίας, η οποία πολλές φορές εκτός από δυσάρεστη είναι και περιττή.

Ωστόσο, αυτό με τη νέα εξέταση θα αποφεύγεται, ενώ η ασθένεια όταν υπάρχει θα εντοπίζεται σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα και επιπλέον θα δείχνει στους γιατρούς πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει. Έτσι, οι ειδικοί θα έχουν τη δυνατότητα να σώσουν τη ζωή ασθενών που κινδυνεύουν, αλλά και να τους βοηθήσουν να αποφύγουν την ταλαιπωρία των περιττών εξετάσεων και θεραπειών.

Σύμφωνα με την επιστημονική ανακοίνωση, οι ερευνητές πιστεύουν ότι η νέα εξέταση θα αρχίσει να είναι διαθέσιμη στα ιατρεία της Βρετανίας για τους άνδρες που πρέπει να εξεταστούν για τον προστάτη πριν το τέλος του 2014.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ